U nás dostanete ke člunu GUMOTEX příslušenství ZDARMA! E-shop a půjčovna lodí na Jižní Moravě.
Zdravím, hodila by se mi pomoc s výběrem kajaku. Vodu jezdím od mala, zatím jen české řeky. Posledních několik let jezdím na staré laminátové zavřené singl kanoi „klekačce“.
Chtěl bych loď na řeku do WWII, rád bych se taky zbavil klečení (kolena mám jen jedny). Moje představa je loď se kterou si můžu na vodě pohrát (vracáky, válce), ale která bude dostatečně rychlá (jezdím spolu s posádkami na deblovkách, které se zrovna moc nekochají přírodou :-P).
Dále by mě zajímalo jak je to s použitím kanoistického pádla na kajaku (kajakářské mi k srdci moc nepřirostlo).
Potřebuji loď pro mých 188cm a 100kg. Z toho co sem čet mým požadavkům odpovídají river runnery nebo některé turistické kajaky např. Pyranha Fusion nebo GTX 8.10.
Díky za radu.
A už jsi vyzkoušel jízdu na kajaku ? Pro mě je to natolik jiné než jsem zvyklý z C1 že na tom nedokážu obstojně jezdit a vůbec mě to nebaví . Do ww2 by ti měla stačit i otevřenka třeba tahle http://www.hgsport.cz/produkt/old-town-discovery-119/2382
vracáky jsou s ní v pohodě jen válce zalévají .
Na kajaku sem nějaký ten rok neseděl, ale až tak jiný mi to nepřišlo. Teda krom kajakářkýho pádla tam mi prostě druhý list překážel než že by mi pomohl, ale to je asi o zvyku.
Otevřenou nechci, jak sem psal s lodí dost blbnu, takže zalití by bylo dost častý a vylejvání zdržuje. Navíc při dešti nebo v chladu mám větší pohodlí zadeklovanej než ostatní na otevených lodích.
Fusion by mohl být dobrá volba, je dost rychlý, ale v dikové vodě si s ním furt ještě poblbneš... Kanoistické pádlo teoreticky použít jde, ale nějaké hodně krátké, protože sedíš nízko - celkově mi tato varianta přijde dost 'akademická'. Spíš záleží na tom, jaké pádlo jsi měl v ruce, většina současných K1 pádel nemá list výrazně delší, než pádlo kanoistické. Popř. se dá zkusit kratší žerď...