Sleva na kanoe Palava 380 GUMOTEX, cena 11 990 Kč. Internetový prodej člunů a půjčovna lodí na Dyji.
ahoj, o víkendu jsem se vrátil z čeňkárny, kde bez rukavic to nešlo a s rukavicemi od Hika zas nebyl cit pro pádlo, ovalitu jsem cítil jen při opravdu velkém sevření pádla (dural s bužírkou, klasika) a stejně to mrzlo...u rukavic s tenkou dlaní se bojím větší zimy, u pytlíků navlékání a ani jedno jsem neměl a nemám možnost vyzkoušet...co používáte vy? Nějaké vychytávky, rady? Dík.
seznam.cz |
odpovědět |
Sice nemám vlastní zkušenost páč já tam v sobotu jel v slabejch rumavicích bez prstů a musel cestou strkat prsty do pusy jak nanuka aby mi neupadli zimou , ale okolo všichni si chválili pytlíky .Na C1 , ale asi nikdo pytlíky nepoužívá tak mi zase nezbydou než ty rukavice . Akorát příště prsťáky i když celoneoprenový bych kuli citu taky nesnes a dávám přednost umělé kůži na dlaních . Ani netuším jestli se takové s prstatma a drobet silnějším neoprenem zvenku dělají .
email.cz |
odpovědět |
Jó, pytlíky sou fajn, určitě lepší než rukavice. Na C1 se moc nepoužívaj hlavně protože když zaplaveš, většinou se ten vrchní ztratí.
seznam.cz |
odpovědět |
no mě by stačil jeden pytlík na spodní ruku , horní je v pohodě na suchu i v rukavici bez prstů . Nemáte tudíž někdo jeden pytlík ?
email.cz |
odpovědět |
Já mám jeden pytlík, ale ten ti nedám. Anebó - můžem koupit jeden komplet a šábnout se. Jde jen vo to, dohodnout se na značce. Jeden pytlik mně, jeden tobě... Pravda je, že jsem v neděli taky myslel, že mi upadnou prsty na spodní ruce. Měl jsem obligátní letní rukavice vod Hika.
fidli.cz |
odpovědět |
Jeden pytlik neni problem ;-)
http://www.frogneopren.cz/product_detail.php?product=26
nejaky.cz |
odpovědět |
Pytlíky jsou super. Rukavice dle mého názoru fungují jako spolehlivý tepelný výměník a chladič. Pokud máš hodně výkonný krevní oběh a horkou krev, tak si dokážeš rukavice vyhřát vlastním teplem. Mě se to nikdy nepodařilo. Naopak v pytlíkách je okamžitě sucho a tudíž i teplo. Navlékání se do pytlíku nečiní žádné obtíže. Volím pytlíky!
U C1 pytlíků je důležité neproříznout u hlavičkového pytlíku příliš velkou díru, pak je naděje, že jej i po zaplavání najdeš.
hnat.prd |
odpovědět |
Moc dlouhe pytliky = spatne do nic vklouzava ruka.
Moc tenky neopren = nedrzi prirozene tvar a tudiz se zase spatne navlika ruka.
Ty od palmu maji jakoby vnitrni mensi pytlik, tj lip to chrani proti stekani ...
mam.com |
odpovědět |
Ještě jsou možnost palčáky od Palmu, mají holé dlaně , takže pádlo je cítit a neklouže a prsty u sebe se lépe zahřejí.
email.cz |
odpovědět |
Ahoj. Co se týče rukavic a pytlíků tak bych volil pytlíky. Mám vyzkoušené všechno. Od klasických prstových rukavic přes palčáky s otevřenou dlaní až po pytlíky. Momentálně jezdím v pytlících.Je v nich relativně teploa máš cit na pádle. Musíš se ale smířit s tím protlačením ruky k pádlu což chvíli trvá.S prstovými rukavicemi chytíš pádlo hned ale byla mi v nich větší zima a cit na pádle je taky horší. Palčáky nejsou špatná volba ale taky mají své mouchy.
seznam.cz |
odpovědět |
Proti problému s navlékáním pomůže pytlíky trochu zkrátit. Neříkám , že tam ruka vklouzne úplně snadno, ale pomohlo to.
nim.cz |
odpovědět |
Ahoj,
vlastním krátké pytlíky od Palmu s 3mm (asi) neoprenu a po předchozích zkušenostech z rukavic na ně nedám dopustit. Navíc se dobře navlíkají a když máš náhodou ruku venku, a potřebuješ akutně něco řešit, hlatk si ho posuneš a jedeš chvilku bez něj. Narozdíl od rukavic jsem s pytlíky nikdy nepocítil vyložene zimu. takže doporučuji ty.
thor.xy |
odpovědět |
ahoj, dík za vaše názory a rady, určitě uvítám konkrétní doporučení na pytlíky, bo už jsem skoro zvyklán...a jako totální neznalec se rád zaptám i na navlékání...bo mi nejde do hlavy, jak tam jen tak strčím ruku...čím si pomáháte? zubama?
seznam.cz |
odpovědět |
Ahoj,praktický jsou sáčky od Noname.
Jsou krátký,použitej poměrně tlustej a tuhej neopren. Ruku tam protlačíš celkem snadno bez pomoci zubů :o)) Může vadit jen manžeta na bundě. JK
neznam.cz |
odpovědět |
Používám Hiko, neoprenové, takový ten novější typ s vyztuženým okrajem. Bez problémů.
hnat.prd |
odpovědět |
Taky mám chňapičky od Noname a jsou v pohodě. Oproti rukavicím se to fakt nedá srovnat.
vv.vv |
odpovědět |
No Name jsou dobry... mela jsem panickou hruzu, ze je nenasadim a porad jsem obhajovala rukavice. Ted uz na pytliky nedam dopustit, ale trva to tak dva tri vikendy nez si ani nevsimnes, kdy ruky vyndas a cpes zpatky.
paja.cz |
odpovědět |
Descenty jsou vůbec nejlepší pytlíky na WW. Howg
tiscali.cz |
odpovědět |
Souhlas, má je dva roky a jsou naprosto skvělý.
Thor.xy |
odpovědět |
Nedávno jsem řešil, který pytlíky si pořídit, protože rukavice jsou skvělý výměník tepla, jak tu již někdo zmínil.
Palmy jsem vyloučil hned a rozhodoval se mezi Hikem a NoName. Hiko mi přišlo, že má ty pytlíky rozměrově předimenzovaný (ruka by se mi tam vešla asi dvakrát do jednoho). Oproti tomu NoName mi sedí akorát s drobnou rezervou, takže byly jasná volba.
Určitě je lepší si je vyzkoušet, alespoň na krámě do nich strčit ruku. A nandávání bych se fakt nebál, já osobně jsem to zmákl hned. :)
ne.cz |
odpovědět |
ahoj, takže díky všem...hlavně henrimu z kajaky.cz, který mi dnes přivezl až na čeňkárnu různé druhy rukavic i pytlíků...ale stejně už jsem byl trošku předem rozhodnutej pro pytlíky...takže nakonec zvítězili NoNamy, bo ty od Hika jsou nějak moc dlouhý a neopren tenkej a Palmy měli úzký vstup....rukavice super ty kožené s neoprenem, ale to je tak do pytlíků a nebo na letní vodu....nu a vyzkoušel jsem je okamžitě na čeňkárně a pozdě odpoledne se mnou eskymovaly na vydře a paráda, leze se do nich naprosto skvěle....ostatní mrzli v rukavicích...já měl sem tam trošku pocit zimy a užíval si cit v prstech....
seznam.cz |
odpovědět |
Ahoj, na ty Vydre jsme byli taky a zabalili jsme to asi ve tri odpoledne, protoze uz jsme byli fakt dost zmrzli (a tesili se do hospody na teplo a na teply jidlo a teply pivo a tak ;-) )... A zrovna jsme mluvili o tom, ze asi pytliky by byly fajn :) Cit v prstech by docela misty bodnul ;-) Takhle jsem treba ja osobne dost trpel a zacal snad premyslet i o tom, ze budu uz jezdit jenom v lete :-D Takze docela zavidim a zacnu o nich vazne uvazovat :) Jo, a pisu to proto, abyste meli taky autenticke pocity nekoho, kdo jezdi v rukavicich a vi, ze to neni uplne ono ;-)
centrum.cz |
odpovědět |
ja som mal raz v zaciatkoch padlovania na soči v oktobri možnosť vyskušat v jednej ruke navlek a v druhej rukavicu. takto si myslim najlepšie vieme posudit rozdielnosť.
rukavice = zima, necit, problem s on-off pokial treba hole ruky na kameru bo fotak .
to je taky veliky rozdiel, ze neviem preco vyrabaju rukavice.
ja mam neoprenove navleky whitewater
http://www.hiko.cz/obr_velky/2487.jpg takato graficka uprava - nie však nylonove.
ja som spokojny, rukavice nikdy nekupim, netreba si ani nejak extra zvykat akurat to chce trosku chytit "grif" na nasuvanie ruky.
vychytavku nemam ziadnu.
csobol.cz |
odpovědět |
Používám prstové rukavice oh Hika, slabé s (asi umělou) kůží na dlani a vnitřku prstů. Nijak moc nehřejou, ale cit výborný. Jezdím C1 se slalomovým pádlem. Často je používám i v létě, když počítám se zvedáním na mělčí vodě. Singlíři ví proč...
email.cz |
odpovědět |
Používám taky prstové rukavice od Hika a mám s nima zase jiný problem. Dost se mi po kajakovým pádle smekaj, neví někdo co s tím? Dík za radu. (Že by nedržet pádlo halabala?)
seznam.cz |
odpovědět |
jj je nutné ho držet mirniks-dirniks
BEPMAXT.ru |
odpovědět |
Aby pádlo v rukavicích neklouzalo, je dobré omotat žerď něčím neklouzavým. Já používám mechové cykloomotávky Pell's. Nejsou zrovna levné, ale několik sezón mi na pádle vydrží.
email.cz |
odpovědět |
aby ruka neklouzala po žerdi pádla je super ho navoskovat včelím voskem. Lehce nahřát (třeba na radiátoru), natřít lehkou vrstvu a rozetřít rychlými pohyby jako např. vosk na běžky. Není nic lepšího
centrum.cz |
odpovědět |
Padlo staci odrbat trochu piskem z reky a klouzat nebude. Pytliky jsou naprosto jasne, v rukavicich se v podstate neda jezdit. V davnych dobach se pytliky delaly z polyetylenu a lepici pasky a fungovalo to. Jel jsem v nich v -17 po Vltave a teplo jako v pokojicku :-). Jarni Kamenice, Spindl, Jizera take byly v pohode. Dneska je to jednodussi, pytliky (navleky) se daji koupit a clovek se s nimi nemusi delat a take se po jedne jizde nerozpadnou.
gmail.com |
odpovědět |
Ja jsem nekde nasel doporuceni to omotat elektrikarskou samovulkanizacni paskou, a je to fakt supr. Omotavam to jenom vpravo (mam pravy padlo), kdyz jsem to omotal na obou stranach, tak jsem si udelal zase bez rukavic hned puchyre... Jo, a na zakonceni nejakou tu lepici izolacku (takovou tu slabou, relativne pruznou), jinak ty konce omotavky trpi... :-)
centrum.cz |
odpovědět |