Ahoj, chtěl bych se zeptat někoho, kdo má zkušenost se spaním v campech v Rakousku. Plánujem jet na Salzu, Steyer, Enns a podobný řeky, tak jednak bych chtěl poprosit, jestli máte nějakej tip na spaní a potom se chci zeptat jestli je nutný nějak si rezervovat místo v campech jako je ten ve Wildalpenu např.? Chcem jet na začátku července kdy si myslim bude narváno, ale zase si řikám, že místo pro čtyři lidi se vždycky najde, tak jestli máte s timhle nějakou zkušenost. Předem moc děkuju. Ahoj někde na vodě.
Loni jsem dostal do ruky mapu rakouských campů, tak jsem si z ní vypisoval campy u našich oblíbených řek. To je Salza, Steyer a Teichel, Enns jsem vynechal. Celá mapa se dá prý objednat na www.austria.info. Tady to máš :Na Salze :Camping Wildalpen - tel. 03636/342 fax. 03636/313 www.wildalpen.atCamping Saggraben (horní Palfau) - tel.+fax 036638/271 www.palfau.atEschau (dolní Palfau) - tel. 03638/274 fax 03638/318 www.gasthof-eschau.comCampingplatz Weibeflauf (Grossreifling, negde asi pod přehradů) tel. 03633/2451 fax 03633/2405 www.landl.atNa Taichelu :Campingplatz Pyhrn-Priel (Spital am Pyhrn) tel. 07562/7066 fax 075627192 www.pyhrn-priel.atCamping Seebauer am Gleinkersee (Windischgarsten) tel. 07562/7503 fax 07562/5386 www.gleinkersee.atNa Steyeru nic neni, jenom až níž po proudu. Ty o Teichelu neznám. Ve Wildalpenu jsou 2 campy. Ten spodní na pravém břehu bývá plnější. Horní (na levém břehu) je hezčí, o malinko dražší a nevjede tam autobus, asi bude prázdnější. Steyer řešíme tak, že dojedeme v noci k vodopádu, tam dospíme na odpočívadle, ráno ho sjedeme a jedem pryč. Kdysi sme tam spali 2 dny na parkovišti před hospodou ve Steyerbricke, bez problémů, ale teď se tam něco staví.