U nás dostanete ke člunu GUMOTEX příslušenství ZDARMA! E-shop a půjčovna lodí na Jižní Moravě.
ahoj, o víkendu jsem se vrátil z čeňkárny, kde bez rukavic to nešlo a s rukavicemi od Hika zas nebyl cit pro pádlo, ovalitu jsem cítil jen při opravdu velkém sevření pádla (dural s bužírkou, klasika) a stejně to mrzlo...u rukavic s tenkou dlaní se bojím větší zimy, u pytlíků navlékání a ani jedno jsem neměl a nemám možnost vyzkoušet...co používáte vy? Nějaké vychytávky, rady? Dík.
Sice nemám vlastní zkušenost páč já tam v sobotu jel v slabejch rumavicích bez prstů a musel cestou strkat prsty do pusy jak nanuka aby mi neupadli zimou , ale okolo všichni si chválili pytlíky .Na C1 , ale asi nikdo pytlíky nepoužívá tak mi zase nezbydou než ty rukavice . Akorát příště prsťáky i když celoneoprenový bych kuli citu taky nesnes a dávám přednost umělé kůži na dlaních . Ani netuším jestli se takové s prstatma a drobet silnějším neoprenem zvenku dělají .
Jó, pytlíky sou fajn, určitě lepší než rukavice. Na C1 se moc nepoužívaj hlavně protože když zaplaveš, většinou se ten vrchní ztratí.
no mě by stačil jeden pytlík na spodní ruku , horní je v pohodě na suchu i v rukavici bez prstů . Nemáte tudíž někdo jeden pytlík ?
Já mám jeden pytlík, ale ten ti nedám. Anebó - můžem koupit jeden komplet a šábnout se. Jde jen vo to, dohodnout se na značce. Jeden pytlik mně, jeden tobě... Pravda je, že jsem v neděli taky myslel, že mi upadnou prsty na spodní ruce. Měl jsem obligátní letní rukavice vod Hika.
Pytlíky jsou super. Rukavice dle mého názoru fungují jako spolehlivý tepelný výměník a chladič. Pokud máš hodně výkonný krevní oběh a horkou krev, tak si dokážeš rukavice vyhřát vlastním teplem. Mě se to nikdy nepodařilo. Naopak v pytlíkách je okamžitě sucho a tudíž i teplo. Navlékání se do pytlíku nečiní žádné obtíže. Volím pytlíky!
U C1 pytlíků je důležité neproříznout u hlavičkového pytlíku příliš velkou díru, pak je naděje, že jej i po zaplavání najdeš.
Moc dlouhe pytliky = spatne do nic vklouzava ruka.
Moc tenky neopren = nedrzi prirozene tvar a tudiz se zase spatne navlika ruka.
Ty od palmu maji jakoby vnitrni mensi pytlik, tj lip to chrani proti stekani ...
Ještě jsou možnost palčáky od Palmu, mají holé dlaně , takže pádlo je cítit a neklouže a prsty u sebe se lépe zahřejí.
Ahoj. Co se týče rukavic a pytlíků tak bych volil pytlíky. Mám vyzkoušené všechno. Od klasických prstových rukavic přes palčáky s otevřenou dlaní až po pytlíky. Momentálně jezdím v pytlících.Je v nich relativně teploa máš cit na pádle. Musíš se ale smířit s tím protlačením ruky k pádlu což chvíli trvá.S prstovými rukavicemi chytíš pádlo hned ale byla mi v nich větší zima a cit na pádle je taky horší. Palčáky nejsou špatná volba ale taky mají své mouchy.
Proti problému s navlékáním pomůže pytlíky trochu zkrátit. Neříkám , že tam ruka vklouzne úplně snadno, ale pomohlo to.
Ahoj,
vlastním krátké pytlíky od Palmu s 3mm (asi) neoprenu a po předchozích zkušenostech z rukavic na ně nedám dopustit. Navíc se dobře navlíkají a když máš náhodou ruku venku, a potřebuješ akutně něco řešit, hlatk si ho posuneš a jedeš chvilku bez něj. Narozdíl od rukavic jsem s pytlíky nikdy nepocítil vyložene zimu. takže doporučuji ty.
ahoj, dík za vaše názory a rady, určitě uvítám konkrétní doporučení na pytlíky, bo už jsem skoro zvyklán...a jako totální neznalec se rád zaptám i na navlékání...bo mi nejde do hlavy, jak tam jen tak strčím ruku...čím si pomáháte? zubama?
Ahoj,praktický jsou sáčky od Noname.
Jsou krátký,použitej poměrně tlustej a tuhej neopren. Ruku tam protlačíš celkem snadno bez pomoci zubů :o)) Může vadit jen manžeta na bundě. JK
Používám Hiko, neoprenové, takový ten novější typ s vyztuženým okrajem. Bez problémů.
Taky mám chňapičky od Noname a jsou v pohodě. Oproti rukavicím se to fakt nedá srovnat.
No Name jsou dobry... mela jsem panickou hruzu, ze je nenasadim a porad jsem obhajovala rukavice. Ted uz na pytliky nedam dopustit, ale trva to tak dva tri vikendy nez si ani nevsimnes, kdy ruky vyndas a cpes zpatky.
Descenty jsou vůbec nejlepší pytlíky na WW. Howg
Nedávno jsem řešil, který pytlíky si pořídit, protože rukavice jsou skvělý výměník tepla, jak tu již někdo zmínil.
Palmy jsem vyloučil hned a rozhodoval se mezi Hikem a NoName. Hiko mi přišlo, že má ty pytlíky rozměrově předimenzovaný (ruka by se mi tam vešla asi dvakrát do jednoho). Oproti tomu NoName mi sedí akorát s drobnou rezervou, takže byly jasná volba.
Určitě je lepší si je vyzkoušet, alespoň na krámě do nich strčit ruku. A nandávání bych se fakt nebál, já osobně jsem to zmákl hned. :)
ahoj, takže díky všem...hlavně henrimu z kajaky.cz, který mi dnes přivezl až na čeňkárnu různé druhy rukavic i pytlíků...ale stejně už jsem byl trošku předem rozhodnutej pro pytlíky...takže nakonec zvítězili NoNamy, bo ty od Hika jsou nějak moc dlouhý a neopren tenkej a Palmy měli úzký vstup....rukavice super ty kožené s neoprenem, ale to je tak do pytlíků a nebo na letní vodu....nu a vyzkoušel jsem je okamžitě na čeňkárně a pozdě odpoledne se mnou eskymovaly na vydře a paráda, leze se do nich naprosto skvěle....ostatní mrzli v rukavicích...já měl sem tam trošku pocit zimy a užíval si cit v prstech....