U nás dostanete ke člunu GUMOTEX příslušenství ZDARMA! E-shop a půjčovna lodí na Jižní Moravě.
Zdravím, nedávno jsem začal jezdit na plastovém kajaku a začal uvažovat o koupi. Abych si byl jist, že nezvolím špatně, nadhodil jsem vždycky jméno svého zvoleného modelu někde mezi vodáky a optal se na jejich názor. Z názorů, které my byly sděleny: Liquidlogicky , bliss-sticky, fluidy, big dogy a dagery hodně praskaj. (na ostatní modely jsem se neptal, ale myslím že by to dopadlo podobně). Opravdu jsou na tom všechny lodě tak špatně?
Spíše bych řekl, že na tom jsou všechny ty lodě tak dobře. Kdo si myslí, že je plastový kajak nezničitelný, tak se prostě mýlí. Nejlepší ochrana kajaku je jet čistou stopu. To se ne vždy podaří a kajak leccos vydrží, ale občas také praskne. Nenadávejme výrobcům a materiálům. Vše má své limity a tvrdit, když někomu praskne liquid nebo bliss-stick, že dagger nebo pyranha by to vydržely je nesmysl. Prostě je kajaking sport na limitu jak materiálového, tak i na limitu člověka samého. Někdy praskají i kosti, trhají se vazy, tak buďme rádi, když to občas odnese jen loď nebo pádlo.
Tak tak. Je to spíše vodácká filozofická otázka na dlouhé zimní večery, aby měli o čem diskutovat, hádat se a proč chlastat :-)
Jeste se tvrdi ze prijon a eskimo ma jiny typ vyroby - navijenim, nez vsichny ostatni - vytlacovanim ... navyjeni ma byt lepsi pro kvalitu, ale pomalejsi pri vyrobce.