ahoj, tohle léto sem začal jezdit na singlu. chtěl bych to určitě nějak dál rozvíjet, chtěl bych se proto zeptat, zda je v praze nějaký oddíl, kde by se dalo trénovat, nejlépe i přes zimu na bazénu? Dále sem se chtěl zeptat jakou loď pro by jste doporučili (váha cca 65kg, výška 175cm)? Hodně přemýšlím nad bertem nebo mágem od železného s C1 sezením...
Předem dík za všechny názory
Ahoj, rozumně aktivní je v tomhle směru asi jen Bohemka - napiš Ešusovi třeba - [email protected] - a asi ti poraděj i s lodí. Bert ti dost odpustí, Mág je dost úzkej na singla, ale jde to. Jsou i jiný kajaky předělaný na C1, zksu to prohlídnout a potom vol. Vojta
dík, zkusím to...
Ahoj, Bert má hodně zvednutou špici i zadek, takže se dost točí a špatně drží přímý směr, což by Ti mohlo při učení docela vadit. Je zato hodně nosný, když to dobře trefíš, proskočí ledacos. Jako dobrá C1 pro začátečníka mi připadá Atom (Dagger, už to ale nedělá), není to předělaný kajak, jde o originál singl; placatější než Bert, přímý směr ovšem drží líp. Mága neznám. Přeju Ti dobrou volbu.
nad atomem jsem taky přemýšlel, škoda že už se nedělá, možná ho seženu jako bazorovou loď :)
Atom je urcite na zacatek dobra volba, kdybys chtel neco trosku kratsiho at si moc nezvyknes na tu rychlost, tak zkus Lil'joa od Liquidlogicu, ta lod ti hodne odpusti, ale zas ma hranu, rozhodne lepsi, nez mag
Nojo, Kaskáda je Kaskáda. Jenom už je na dnešní poměry dost dlouhá. Ale ve Státech s ní ještě občas někdo jezdí i creekový závody.
dobrej tvar pro C1 z těch novějších kajaků má Diesel od Wave Sportu, taky stojí za to vyzkoušet...
Já slyšel velkou chválu na Remixe v C1 kde se dá vybrat nosnější typ pro pohodovější ježdění . Výhoda u něj je rychlost .