S kajakem po světových mořích
aneb Proč mě nikde nechtěli zaměstnat
Záznam přednášky cestovatele a kajakáře Standy Chládka
ze 14. října 09 v Praze
Cena: 120 Kč,
sleva 25% pro HYDROpředplatitele
Ahoj, zajímalo by mě, zda se dají současné kayaky na WW rozumně použít třeba i na české letní řeky? Rád bych z finančních důvodů jednu kompromisní loď, například LL Remix. Dá se s ním na klidné vodě stačit kámošům v otevřených kánoích bez toho abych v závěru etapy měl zlikvidované ruce? Dík moc za odpověď.
To zalezi na jake kanoi pojedou tvoji kamaradi a hlavne jaka je jejich vykonnost. Pokud budou sedet a popijet, tak si muzes poridit cokoli, pokud pojedou na pohodu, taky nebudes mit problem, pokud budou ale makat naplno a budou na pevne kanoi, tak uz si taky budes muset docela maknout. Kazdopadne zkusil ses zamyslet nad koupi lodi Pyranha Everest? Podle toho, co tu popisujes, by to bylo pro tebe asi idealni. Je o dost rychlejsi, nez Remix, je opravdu hodna, takze se s ni daji jezdit i tezsi vody (na extremy to ale neni), zaroven ma vodotesny prostor v zadku na nejakou tu bagaz a na dlouhy oleje odcenis sklapeci ploutvicku. Asi jedina "nevyhoda" tehle lodi je delka - kvuli rychlosti a kvuli tomu, aby mela dostatecnej vytlak v zadku pro prevoz bagaze ta lod proste musi byt delsi. Ale pokud nechces jezdit hodne zateraseny reky, tak ti to vadit nebude.
Ha tak koukám že Zajoch se přepsal místo Fusion Everest a já nečet pozorně. Remix je ale jiná loď než Remix XP10.
jasne, prepsal jsem se... jinak s tim remixem XP10 to jsou dost podobny lode... cenou, vybavou i pouzitim, akorat ta pyranha je o neco delsi, ale rychlejsi a je teda nabizena ve 2 ruznejch vybavach, takze pokud ti jde extra o cenu, tak muzes koupit horsi vybavu a dolepit si ji podle sebe...
oprava: XP9 je kratsi a pomalejsi, XP10 nevim jaka je, ale velikostne je stejna, jako Fusion... tzn odhadoval bych, ze tady uz pujde jen o to, kterou znacku zvolis
Zdravím také mrkni na nějaké creekovky mám pyranhu Burn a jezdím s ní WW2-3 ale klidně s kamarádama volej na Sázavě chce to mít trochu fizičku , ale jde to ostatně tu musíš mít i na tu divokou vodu
Vždycky to bude kompromis, ale zajímavé modely jsou WW crossovery jako Remix XP10 nebo Fusion od Pyranhy. Asi bych je nebral na Korsiku nebo Horní Kamenici či Mumlavu, ale jinak jezdí i na WW velmi dobře.
No a že je Everest rychlejší Remixu to mě opravdu pobavilo:o) Jo možná ten původní laminátovej :o)))
no, Kosatko, omlouvam se za mystifikaci - zkousel jsem asi jeste starsiho XP9 (protoze vim, ze to bylo kratsi nez Fusion), a ten byl pomalejsi, jak je to s novym nevim, kazdopadne koukam ted do ceniku, ze delkove jsou na tom uplne stejne
v poho XP9 je defacto dětská loď optimálně funguje pro jezdce cca 60 kg, ale protože je prostorná tak do ní lezou i velký a nad 75 kg už není tak rychlá.
ahooj Kosatka.uvažujem nad kupou LL remix xp9,mam 38rokov 78kg/výška168.So starým 4metrovým lamino-prakajakom jazdim slovenské rieky.POTREBUJEM NOVU LOĎ a vyhral u mňa práve remix xp9.xp10 mi už parametrami nesedí,fusion sa mi nepáči...píšeš,že xp9 je detská loď,TAK BABO RAĎ,popiš mi nejaké +/-
Ahoj, nahodou jsem si na tohle tema vspomel o vikendu, tak jsem se bavil s par lidma a opravdu jsme se shodli, ze Fusion je o hodne rychlejsi. Zaroven je ale o trochu min stabilni - proste to neni takovej sud. Jeden takovy neustale nespokojeny chlapik, ktery testoval vsemozny lode podobnyho typu a ozkousel kde co i od Robsona a dalsich nakonec prohlasil, ze to jsou vsechno sudy a Fusion je jim na mile vzdaleny a na miste ho koupil. Otestuj si je obe a uvidis.
Tak si je prostě vyzkoušej, do těch 80kg bude i XP9 dobrej
Díky moc za názory a rady. Pokusím se zjistit, kde si ty lodě mužu prohlédnout, případně zkusit a pak se rozhodnu. Ahoj někde na řece
Pokud se nepletu, tak oboje by melo byt mozny otestovat v Troji a tusim, ze Fusiona vozijou na ruzny reky i VODAK sport testcentrum.
XPéčka máme obě v Boatparku to je cca 20min autem od Tróje anebo 10min pěšky k Vltavě. Teď byly oba dva na Čerťákách a dobrý
Jel jsem Sázavu a Ohři na Špuntovi od Železného, přičemž určitě nejsem nijak rychlý jezdec a kánoím jsem bez problémů stačil.