Rubrika HYDROakce

Vše o vodáckých akcích v Česku, ale i jinde v Evropě se dozvíte v nové rubrice HYDROakce. Všechna splutí, setkání nebo soutěže, které Vy pořádáte pro ostatní vodáky by neměla chybět na HYDROstránkách. Dejte proto včas vědět, pozvěte ostatní pádlisty anebo napište, jak se ta Vaše HYDROakce vydařila.

HYDROtip

Inzerce Nafukovací Čluny.cz

Prodáváme nafukovací čluny GUMOTEX a vodácké potřeby.
Nejlepší ceny na internetu!

Facebook - HYDRO má svojí stránku na Facebooku.
Přidejte se k HYDROfanouškům!

Starý HYDROweb
HYDRO - RSS kanál a ATOM
Přehled vodáckého vybavení

Vodní stavy
, hladina Vltavy
Aktuální stavy a průtoky v ČR
před 18 dny | JanJakou záchranou vestu na kajak

Chci si koupit vestu na kajak a potřebuji ji vybrat. Byl jsem se kouknout v Makru ve Wroclavi a měli tam 2. Jedna měla límec takže nepoužitelná a drudá měla zase vycpaná záda. To by asi vadilo při jízdě na safari. Jaká je osvědčená vesta?

janrehacekzavseznam.cz | odpovědět |  
před 18 dny | Jirka Zajoch SlapakRE:Jakou záchranou vestu na kajak

Vzdycky zalezi co na tom kajaku chces jezdit. Kazdopadne ale u kajaku jde u vest hodne o pohodli a pohyblivost. Ad uz jezdis na jezere, nebo na divoke vode, na mori, nebo freestyle, vzdycky plati, ze je lepsi byt pohyblivy a predejit zaplavani, nez aby te vesta omezovala v pohybu. Za to ta trocha vytlaku navic proste nestoji. Tim padem hledej vestu, ktera ma vytlak smerovanej nizko a ma volny ramena a idealne i horni cast prsou a lopatky. Zaroven ti ale vesta nesmi vyjizdet nahoru, aby ti nesjela pri plavani. To, co se snazim vyjadrit je docela dobre videt na tomhle obrazku:
http://nextadventure.net/files/images/stohlquist_decent_rocker.jpg
Tohle je asi nejvymakanejsi vesta, kterou znam. Kdyz ale vyberes jakoukoli vestu podobnyho tvaru, ktera odpovida evropskejm normam, tak nemuzes sahnout vedle. Bohuzel jsou tyhle vesty ale docela drahy, pokud se chces ale rozvijet dal, tak casem se ti tohle vyplati.

Levnejsi vesty maji zpravidla takovyhle tvar:
http://vodak-sport.cz/images_katalog/img_1163_1.jpg
tady je videt, ze v oblasti prsou a lopatek uz je pena, ktera nekterym lidem muze zavazet, pro vetsinu jde ale porat o vyhovujici vestu diky volnym ramenum a dostatecnemu pohodli jde asi o nejpouzivanejsi kajakarsky vesty.

V zadnym pripade neber vestu, ktera by te omezovala v pohybu, nebo mela penu v oblasti ramen.

Co se jizde na safari tyka, tak by mela byt plne vyhovujici tahle:
http://vodak-sport.cz/detail-zbozi/vesty/vse/vse/vesta-hiko-chuckle-292/?lang=0&order=id%20desc&tabulka=0
je ted v akci - za necelych 1200 takovou bundu jen tak nesezenes, myslim, ze tam odcenis hlavne pohodli, coz u turistickyho dlouhyho padlovani rozhodne prida na pohode tvych vyprav

xslapa00zavstud.fit.vutbr.cz | odpovědět |  
před 17 dny | JanRE:RE:Jakou záchranou vestu na kajak

Díky za rady.

před 11 dny | StřelecRE:RE:RE:Jakou záchranou vestu na kajak

Střih vesty se musí řídit tím, na co ji budeš používat. Samozřejmě poslouží jeden vhodně vybraný typ, ale není od věci mít na různé účely a typy lodí různé vesty - na otevřenky a singly jsou lepší delší, do kajaků krátké, na cestování se hodí modely s množstvím prostorných kapes. Na kajak na divokou vodu se opravdu hodí Hiko Chuckle, které je momentálně ve výprodeji. Má přijatelnej tvar, menší kapsy na nejnutnější věci a v dražší verzi i bezpečnostní popruh (ale taky blbou - šedou - barvu). Na dlouhé cestování po hladké vodě ale není od věci něco s objemnýma kapsama, třeba od Artisticu, co do jisté míry zaskočí i za oblečení. Rozhodně ale není dobré podceňovat nosnost a barvu. Osobně upřednostňuju vyšší výtlak a reflexní barvy - cizí loď zapíchnutá mezi lopatkama není nic moc. Jinak delší a vycpaný záda vesty na vzducholodi nemusí být nutně na překážku - tvar některých sedaček potřebuje "zpohodlnit" právě pěnou vesty. Pro jednu holku jsem šil speciální vestu na starší nafukovací kajáček - měla záda prodloužený tak, aby kryly cemr....

Strelec.M.Pzavseznam.cz | odpovědět |  
před 11 dny | Jirka ZajochRE:RE:RE:RE:Jakou záchranou vestu na kajak

Co se barev tyka s tebou plne souhlasim, ale co se tyka te moznosti vyberu vest, tak to je podle me dneska uz celkem pase (teda pokud clovek nejezdi na raftu a u toho freestyle). Podle myho nazoru je jedna drazsi dobra vesta daleko lepsi, nez dve presne urceny, ktery by si ve vysledku koupil za stejnou cenu... Proto jsem jmenoval Descenta od Stohlquistu - je to sice drazsi vesta, ale ma proste vsechno... kapsy, vytlak, nesjizdi (je az prekvapivy co vsechno vymysleli za technologie, aby vesta drzela na svojem miste), bezpecnostni popruh, dobry barvy, pohodlna, nezavazi...

xslapa00zavstud.fit.vutbr.cz | odpovědět |  
před 10 dny | JanRE:RE:RE:RE:RE:Jakou záchranou vestu na kajak

Už mám jasněji. Ještě, že jsem nekoupil tu z Makra. Teď musím někde dohledat obchod protože to asi chce vyzkoušet.

před 9 dny | StřelecRE:RE:RE:RE:RE:RE:Jakou záchranou vestu na kajak

Rozhodně to chce vyzkoušet! Ono ani označení velikostí není směrodatné a limituje ho střih. Rozdíl velikosti podle střihu může bejt i dvě čísla. Možná by nebylo od věci na nějaké akci vyzkoušet víc typů a pak shánět to, co nejlíp sedne jak tobě, tak tebou obvykle používanému typu lodě a stylu cestování.

Strelec.M.Pzavseznam.cz | odpovědět |  
před 5 dny | kajmanRE:Jakou záchranou vestu na kajak

"Zachranna" vesta na kajak neexistuje ;) Plovacich vest je hodne, ale ne v Makru. zajdi do vodackeho obchodu a tam ti poradi...

ridethewavezavseznam.cz | odpovědět |  
před 2 dny | JanRE:RE:Jakou záchranou vestu na kajak

Byl jsem v Olomouci tak jsem si koupil ve Vodák sportu vestu Hiko. Cena 1160Kč a padne jak ulitá. Má sice výtlak 60+ a já vážím cca 75-80 ale myslím, že to bude stačit.
Díky za rady.

Nově v HYDROfóru

před 16:15 hod. - Sjezd Moravy od Hanušovic
Tak jsem to dnes jel od Rudy n.M. do Postřelmova. ...
před 2 dny - nafukovací seakajak
To je taková česká vlastnost, že každej řeší hned ...
před 2 dny - Jakou záchranou vestu na ...
Byl jsem v Olomouci tak jsem si koupil ve Vodák ...
před 3 dny - Herbertov
Jak jsem byl informován,tak dne 7.7. již šupna ...
před 4 dny - nafukovací seakajak
Největším problémem je cena která většinou ...
před 5 dny - Jakou záchranou vestu na ...
"Zachranna" vesta na kajak neexistuje ;) ...
před 5 dny - nafukovací seakajak
Tohle téma je docela zajímavý a divim se, že ...
před 5 dny - Sjezd Moravy od Hanušovic
Jestli jsi to zapíchnul už v Rudě,tak jsi se o ...
před 5 dny - Sjezd Moravy od Hanušovic
Ahoj, tak jsem to sjel do té Rudy. Krásná řeka. ...
před 7 dny - Začátečníci
V místě bydliště nebo nejbližším okolí najděte ...
před 7 dny - Začátečníci
Zdravím,chtěl bych poradit od vás ...
před 8 dny - nafukovací seakajak
Díky za odpověď. Jestli jsem dobře četl, tak je ...

Bazar

včera - Feathercraft Kahuna
Prodam skladaci kajak Feathercraft Kahuna, velmi ...
před 4 dny - PRIJON EMBUDO
Prodám kajak Prijon Embudo.Super plast, nikdy ...
před 6 dny - Predám raftový čln Colorado
Predám raftový čln Colorado - rok jazdený. Cena ...
před 7 dny - KAJAK ŽELEZNÝ BERT
Prodám málo jetý nevyužitý Kajak zelenožluté ...
před 7 dny - Železný Kajak Zet Raptor
Prodám kajak Zet Raptor,vč. vaků,vaku na ...
před 7 dny - Železný Kajak Zet Raptor
Prodám kajak Zet Raptor,vč. vaků,vaku na ...
před 10 dny - Riot Magnum 72
Creekovová loď v provozu od léta 2008.(tzn. ...
před 12 dny - Bliss-Stick RAD 175
Predam kajak rok stary, malo jazdeny a vo ...
před 12 dny - spricka
koupím starsi spricku
před 14 dny - RIWA RAFT RIVER OTTER 6
Prodám raft RIVER OTTER 6. Prakticky nový, pouze ...
před 14 dny - Bliss-stick Mystic
Prodám kajak Bliss-stick Mystic , dobrá ...
před 18 dny - Struer boats ...
Prodám zánovní kompozitový seakajak Struer Malik ...

Nejdiskutovanější články

Toplist
www.h2omaniaks.com