Rubrika HYDROakce

Vše o vodáckých akcích v Česku, ale i jinde v Evropě se dozvíte v nové rubrice HYDROakce. Všechna splutí, setkání nebo soutěže, které Vy pořádáte pro ostatní vodáky by neměla chybět na HYDROstránkách. Dejte proto včas vědět, pozvěte ostatní pádlisty anebo napište, jak se ta Vaše HYDROakce vydařila.

HYDROtip

Inzerce Nafukovací Čluny.cz

Prodáváme nafukovací čluny GUMOTEX a vodácké potřeby.
Nejlepší ceny na internetu!

Facebook - HYDRO má svojí stránku na Facebooku.
Přidejte se k HYDROfanouškům!

Starý HYDROweb
HYDRO - RSS kanál a ATOM
Přehled vodáckého vybavení

Vodní stavy
, hladina Vltavy
Aktuální stavy a průtoky v ČR
před 69 dny | mr.antikNafukovací 2místný kajak (jezero)

Ahojte, vybírám co nejvhodnější dvojkajak pro klidnou vodu (jezera, pobřeží). Asi nejdůležitější vlastnost je, aby co nejlépe jel (v rámci možností gumových lodí). S přítelkyní vážíme 110kg dohromady. Ještě menší komplikace, rád bych na něm občas vyjel sám.
Moje tipy:
- Gumotex Helios 2
- Gumotex Sunny
- Sevylor Yukon

Pokud by se našla nějaká výhodná nabídka 1místných lodí (Helios 1, Safari), stejně rychlých lodí, uvažoval bych i tuto možnosti. Piště jakékoliv zkušenosti s uvedenými, předem dík.

mr.antikzavcentrum.cz | odpovědět |  
před 68 dny | nobodyRE:Nafukovací 2místný kajak (jezero)

čím užší tím rychlejší

nobodyzavhotmail.com | odpovědět |  
před 68 dny | mr.antikRE:RE:Nafukovací 2místný kajak (jezero)

Čili mám vzdát ten Sevylor? Pak tedy jaký je rozdíl mezi Gumotex Sunny vs Helios II?

před 68 dny | VojtaRE:RE:RE:Nafukovací 2místný kajak (jezero)

Sunny je opravdu na vodní plochu, Helios bude malinko rychlejší, ale ani u toho sevyloru bych se rychlosti nebál, bude to srovnatelný. A v singlu bude lepší ten He II a Sevylor Yukon nebo Hudson než Sunny. Vojta

jancarzavhgsport.cz | odpovědět |  
před 68 dny | mr.antikRE:RE:RE:RE:Nafukovací 2místný kajak (jezero)

Sunny má možnost předělat sedátko na střed, což ty ostatní nemaj. Vadí to?

před 68 dny | nobodyRE:RE:RE:RE:RE:Nafukovací 2místný kajak (jezero)

ne

nobodyzavhotmail.com | odpovědět |  
před 67 dny | LUdvíkRE:RE:RE:RE:RE:RE:Nafukovací 2místný kajak (jezero

Osobně považuji Sunny za hodně nepovedenou loď - taková lehce přitroublá reakce obchodního oddělení Gumotexu na Rafťáky. Ale je to jen osobní názor. Preferoval bych helios.

bladvikzavemail.cz | odpovědět |  
před 68 dny | mr.antikRE:RE:RE:RE:Nafukovací 2místný kajak (jezero)

Ještě dotaz - proč by měl být Sunny pomalejší?
Našel jsem v jednom anglickém článku přesný opak - Sunny vhodnější pro sing plavby, Helios 2 zas vhodnější pro dvojku.

před 68 dny | mr.antikRE:Nafukovací 2místný kajak (jezero)

Ještě jsem našel na pěkný kajak od firmy Advanced Elements, to je pro mě úplná neznámá, ale vypadá pěkně:

http://www.advancedelements.com/advancedframe.html#convertible

před 65 dny | PajaRE:RE:Nafukovací 2místný kajak (jezero)

Další typ na je deblkajak je Mohaka od novozélandského výrobce Incept (http://www.boatpark.cz/nafukovaci-dvoukajak-incept-mohaka-k37-z3012/ ). Kajak je vyroben z Polyuretanu a PVC. Polyuretan je extrémně odolný matariál, který výrazně převyšuje ostatní materiály. Další výhodou je, že člun je svařen a tak jeho spoje jsou nadstandartně pevné. Jedinou nevýhodou je vyšší cena.

pajazavboatpark.cz | odpovědět |  
před 64 dny | PetrRE:RE:RE:Nafukovací 2místný kajak (jezero)

Pokud vidím podle obrázků, má to vylévání otvory po stranách jako K2 z gumotexu a nevidím ani jiné opodstatnění, proč jít do tohoto za vyšší cenu. Odolnější materiál než gumotexcký to mít nebude... což není nic proti této lodi. Jen cenová úvaha :-)). Osobně se mi K2 zdá lepší i tvarově, ale to chce vyzkoušet, obrázek nestačí.

petpetrzavemail.cz | odpovědět |  
před 64 dny | nobodyRE:RE:RE:RE:Nafukovací 2místný kajak (jezero)

Proč myslíš že nebude odolnější, měl jsem to v ruce a docela bych se vsadil že jo, taky jsem viděl jednu co jezdila 4 roky na zélandu v půjčovně a furt dobrý

nobodyzavyahoo.com | odpovědět |  
před 63 dny | PetrRE:RE:RE:RE:RE:Nafukovací 2místný kajak (jezero)

Nechci se přít natož sázet. Podívej se na charakteristiky materiálů na stránkách výrobců a udělej si názor sám. Jen osobní zkušenost, na K1 z gumotexu jezdím velmi intenzivně šest let, ke svým lodím se nechovám moc šetrně a materál, mimo mírného vlivu slunce na barvu, netknutý. S uvedeným typem provonat neumím, neznám ho. Porovnání gumotexáckého mirasolu s materiály používaných jinými našimi výrobci (a třeba i sevylorem) mluví pro gumotex. Ber to jako osobní názor, objektivní test na to jsem nikdy neviděl.

před 64 dny | PetrRE:RE:Nafukovací 2místný kajak (jezero)

Řekl bych, že to je jednoznačně mořskej kajak.

před 61 dny | LubošRE:RE:RE:Nafukovací 2místný kajak (jezero)

Pocházíte-li z Vietnamu, pořiďte si Helios 340. Normálním bělochům však bude u této lodi zavazet středová přepážka. Naopak 380 je skvělý (dá se jet i vkleče) a rychlý stejně jako Sunny, ale prostorný buď pro jednoho s bagáží (pokud mu nebude vadit nepřirozeně zvednutá příď) nebo pro dva jen s tím co mají na sobě (mít batoh mezi nohama je otrava a do špic vlezou leda tak boty). Dvoumístné Heliosky byly skvělé ve své době - asi jako Žigulíky. Už dávno je nahradily mnohem prostornější, variabilní a stejně rychlé Sunny (skvělý člun, škoda že ten nový model má tak zprzněný design) A nový jednomístný Helios 310 není nic jiného než nezdařený kompromis mezi nadčasovým Safarkem a mořským Seakerem. Když to shrnu - nepraktičtější je Sunny (udělal jsem si z ní plachetnici a jsem velmi spokojen), ale musím se přiklonit k názoru že na mořském pobřeží se po dvou hodinách plavby o pádle stává každá říční varianta lodi otravnou. Mořský kajak se zase vyplatí nekupovat, ale půjčit si až přímo u moře.

paroulekzavpuruplast.cz | odpovědět |  
před 56 dny | mr.antikRE:RE:RE:RE:Nafukovací 2místný kajak (jezero)

díky za konkrétní názor.
To moře je samozřejmě opravdu jen "výletní" nouzovka, žádné expedice. Úpřímě řečeno, jízdním vlastnostem gumáku (ať gumotex nebo sevylor) na moři moc nevěřím a ty peníze už jsou někde mimo,

před 59 dny | JardaRE:Nafukovací 2místný kajak (jezero)

Mám Sevylor Hudson.Určitě lepší na řeku než Sunny(stabilita),a Helios(větší vnitřní prostor).Vejde se do něj plno věcí.Sedačka jde dát doprostřed,je pro dva i pro jednoho.Mám ho 2 roky a zatím bez problémů.

ketokzavseznam.cz | odpovědět |  
před 59 dny | karbošRE:RE:Nafukovací 2místný kajak (jezero)

Sevylor Hudson je výhradně na rychle tekoucí vodu. Je to krásný a stabilní, ale velice pomalý člun. Dokonce ještě pomalejší než stará dobrá Pálava. Dal jsem ho pryč hned jak jsem ho vyzkoušel.

akiczavgmail.com | odpovědět |  
před 58 dny | JardaRE:RE:RE:Nafukovací 2místný kajak (jezero)

Hudson je na jezera i tekoucí vodu.Je to kajak.Pálava je kanoe,skoro raft.hudson jistě není pomalejší.

ketokzavseznam.cz | odpovědět |  
před 56 dny | mr.antikRE:RE:Nafukovací 2místný kajak (jezero)

Už se rozhoduju jen mezi Sunny a Helios 2, lidi tady říkaj, že Helios je lepší, ale nikdo nenapíše v čem :-)))
Jde mi o primárně o jízdní vlastnosti, úložné prostory, tvar sedátek apod. neřešim, to je individuální.

před 55 dny | LubošRE:RE:RE:Nafukovací 2místný kajak (jezero)

Mám 6 let staré Sunny i Helios 380. Heliosku půjčuji kamarádům a Sunny si nechávám pro sebe. Je to fantastická loď.

paroulekzavpuruplast.cz | odpovědět |  
před 51 dny | mr.antikRE:Nafukovací 2místný kajak (jezero)

Takže nakonec koupen výprodejový Sunny, na Mácháči vyzkoušen. Zatim nemám výhrady, v jednom to jede líp než ve dvou, aspoň pocitově. Ve dvou je směrová ploutev nutností, jinak se s tim pereme :-) Jinak spousta informací a typu na vylepšení k této lodi je tady http://www.overlanders-handbook.com/ik/myik.htm
Díky za názory.

Nově v HYDROfóru

včera - Rychlost kajaku
Jel jsem Sázavu a Ohři na Špuntovi od Železného, ...
před 3 dny - UKRADENÝ RAFT
Na Lipně nám ukradli raft, v areálu Loděnice ...
před 4 dny - Sevilor Colorado vs Gumote
Pokud pojedete v klecích (nemyslím klece ale ...
před 4 dny - Sevilor Colorado vs Gumotex P
Pokud chceš vylejvat "za pochodu" a pokaždý kvůli ...
před 4 dny - Oprava lodního pytle
Zkus to z obou stran zalejt buď lepidlem na ...
před 5 dny - Sevilor Colorado vs Gumotex ...
Díky všem, nakonec jsem přecejenom šel do Pálavy ...
před 5 dny - Sjezd Moravy od Hanušovic
Z Hanušovic to při dnešním stavu už asi ...
před 5 dny - Sjezd Moravy od Hanušovic
Ahoj, také mě láká sjet Moravu od Hanušovic. ...
Pokud chceš kanoi, kup pálavu. Sevylor na kanoi ...
před 5 dny - Oprava lodního pytle
Zjistil jsem, že můj oblíbený loďák (jediný ...
před 5 dny - Sevilor Colorado vs Gumote
Měl jsem možnost prubnout pár kousků od Sevyloru ...
Sevylory jsou opravdu na kajakový pádlo. ...

Bazar

včera - Robson Supersonic
ROBSON SUPERSONIC, hravá loď pro děti a juniory. ...
před 4 dny - Artistic Sportswear ...
Prodám vodáckou bundu značka: Aveto ...
před 5 dny - plastový kajak
Koupím levně plastový kajak na občasné projetí - ...
před 6 dny - Koupím závodní slalomovou ...
Koupím závodní slalomovou loď K1 pro svoji ...
před 6 dny - Galasporta, ... Koupím ...
Koupím závodní slalomovou loď K1 na 95kg.
před 6 dny - Kajak
Koupím jetý playboat nebo creekový kajak, ideálně ...
před 7 dny - FLUID SOLO EXPEDITION
Prodám kajak Fluid Solo Expedition, creekovka ...
před 7 dny - Liquidlogic Ronin 59
Liquidlogic - Ronin 59. pro jezdce 70-95 kg, ...
před 9 dny - Železný Kajak MAG
Dva roky starý Mag modrobílé barvy ve vynikajícím ...
před 11 dny - Jackson Kayak STAR2009
Kajak Star2009. Vhodný pro menší jezdce, výborná ...
před 11 dny - Gumotex Baraka
Kupil by som teoreticky Baraku , jazdenu, ...
před 12 dny - Gumotex Orinoko
Prodám téměř novou "trekingovou kanoi" Orinoko, ...

Nejdiskutovanější články

Toplist
www.h2omaniaks.com