Nově na DVD

S kajakem po světových mořích
aneb Proč mě nikde nechtěli zaměstnat

Záznam přednášky cestovatele a kajakáře Standy Chládka
ze 14. října 09 v Praze

Cena: 120 Kč,
sleva 25% pro HYDROpředplatitele

Čtěte více...

HYDROtip

Inzerce Nafukovací Čluny.cz

Prodáváme nafukovací čluny GUMOTEX a vodácké potřeby.
Nejlepší ceny na internetu!

Facebook - HYDRO má svojí stránku na Facebooku.
Přidejte se k HYDROfanouškům!

Starý HYDROweb
HYDRO - RSS kanál a ATOM
Přehled vodáckého vybavení

Vodní stavy
, hladina Vltavy
Aktuální stavy a průtoky v ČR
před 55 dny | Jan ŘeháčekSevylor rio kcc305 nebo helios od gumotexu?

Tak jsem vše pročetl a mám už jasněji. Děkuju za rady! Teď zvažuji mezi rio kcc305 a heliosem. Rio má asi o hodně pohodlnější sezení. Helios bude asi rychlejší a odolnější. Ale nevím jestli pro mne bude dost pohodlný. Měřím 186 a vážím 80 kg. Helios má nosnost 100Kg. Pokud přibalím stan atd jsem už na limitu. Rio má nosnost 150,vysokou pohodlnou sedačku a je prostorné. Kajak budu užívat hlavně na jezeře (pravidelné kondiční pádlování) ale občas bych chtěl splout i řeku typu Morava od Šumperku nebo Klodzká Nysa a také dám několikadenní výlet se stanem v deltě Visly a na Mazurských jezerech.

janrehacekzavseznam.cz | odpovědět |  
před 55 dny | LudvíkRE:Sevylor rio kcc305 nebo helios od gumotexu?

Pokud se nepletu, dělá se helios ve dvou délkách - 340 a 380? Ta delší varianta pobere i dost bagáže. I když jak popisuješ, co chceš jezdit, asi nemusíš tolik koukat na odolnost materiálu a můžeš si vybrat podle objemu atd.

bludvikzavemail.cz | odpovědět |  
před 53 dny | Jan ŘeháčekRE:Sevylor rio kcc305 nebo helios od gumotexu?

Tak už jsem se rozhodl. Jak mě hned poradil Vojta je asi ideální pro mne helios. Jen ještě jediná věc. Vlezu se pohodlně do něj když měřím 186 cm? Jezdí někdo takto vysoký v Heliosu? Nemám možnost si ho půjčit na vyzkoušení protože jsem z Jeseníku a tady půjčovna není.

před 51 dny | LubošRE:Sevylor rio kcc305 nebo helios od gumotexu?

Nazdar Honzo. Měřím 185 a vážím metrák. Už spoustu let mám mimo jiné i Safarko (žádný problém s ponorem vzhledem k váze mé maličkosti a nezbytné bagáže) a jsem s ním nadšený. Díry ve dně jsem před lety jednoduše přetáhl voděodolnou lepící páskou a dodnes drží. Nepoužívám jej na pěnu ale pro romantiku a mám rád suchý zadek. Kvůli lepší stabilitě jsem vyhodil sedačku a namísto ní dal opěrku ze Solaru, takže sedím na podlaze (je zesílená, takže se pod zadkem nevydouvá). Člun je tak mnohem stabilnější a o něco lehčí. Co se týče lodi pro jednoho bych neměnil - a to jsem kromě Orlíka a Skauta vyzkoušel celou produkci Gumotexu. Varuju tě hlavně před Heliosem 340 - středová přepážka ti bude zavazet. Naopak 380 je skvělý (dá se jet i vkleče) a rychlý téměř jako Safko, ale prostorný buď pro jednoho s bagáží (pokud ti nebude vadit nepřirozeně zvednutá příď) nebo pro dva jen s tím co mají na sobě (mít batoh mezi nohama je otrava a do špic dáš leda tak boty). Na Safku mám 70ti litrový vak na podlaze zádi za opěrkou a když chci, tak si lehnu, hnáty hodím na špicu a klidně si i zdřímnu, což bych si například s jednomístným Heliosem 310 nelajzl (málo místa uvnitř a vysoko těžiště kvůli zavazadlům na horní palubě). A ještě k materiálu: před lety jsem najel na drát trčící z betonu - na lodi Gumotex po tomto incidentu zůstala POUZE barevná stopa. Ale jsou i jiné typy člunů. Ujasnil sis pořádně co od lodi očekáváš?

paroulekzavpuruplast.cz | odpovědět |  
před 50 dny | Kristýna Jírová, SevlyorRE:Sevylor rio kcc305 nebo helios od gumotexu?

Ahoj Honzo.
Kajak Sevylor RIO můžeš vyzkoušet na jedné z testovacích a prodejních akcí Sevylor - Sevylor Water Show (SWS).
Nejblíže k Tobě je SWS na Moravě, Hynkov u Olomouce 12.-13.6., kterou spolupořádá Adrenlain Centrum. Více o testovacích akcích Sevylor www.sevylor-cz.cz

Případně mě kontaktuj mailem. Pokusila bych se Ti loďku dopravit na odzkoušení i jinak.

jirovazavcampingaz.cz | odpovědět |  
před 49 dny | LubošRE:RE:Sevylor rio kcc305 nebo helios od gumotexu?

Ahoj Honzo, před pár lety Gumotex vyráběl jedno a dvojmístné čluny Solar. Dvojka byla pomalá a singl se velice podobal Safku, ale byl o pár cenťáků kratší a širší. Jeho podlaha sice neměla dírky, ale nebyla zesílená, takže se tam sedělo v důlku a celé to bylo takové jakési moc vláčné. Safari je díky tlusté podlaze tuhá a bez sedačky, jen s opěrkou ze Solaru (nebo s odstraněným - odřezaným nebo jen dozadu odhrnutým nenafouknutým podprdelníkem originál sedačky) velmi stabiní a pohodlná. Troufám si tvrdit, že z říčních gumídků je spolu se svým skorodvojčetem Travellerem nejrychlejší lodičkou. Ale na rozdíl od něj tě nijak neomezuje v pohybu - na ní se neunavíš, ale odpočineš si. A pádlování baví protože jedeš rychle. Perfektně drží směr a nepotřebuje žádné směrové ploutve. Dvoumístné Heliosky byly skvělé ve své době - asi jako Žigulíky. Už dávno je nahradily mnohem prostornější a stejně rychlé Sunny (udělal jsem si z ní plachetnici a jsem velmi spokojen). Ale nový jednomístný Helios 310 není nic jiného než nezdařený kompromis mezi Safarkem a mořským Seakerem.Pro Safari používám trojdílné pádlo (kvůli skladnosti při transportu) s extra velkými listy a s možností nastavit je v podélné ose buď rovnoběžně nebo tak jak se to má - do kříže (což mi nevyhovuje). Pod listama jsou plastové kroužky na sbírání kapek aby nebylo mokro v lodi. Navíc jsem si udělal takovou T koncovku, takže když se chci kochat, shodím jeden list, nasadím Téčko a mám jednopádlo. Když přijde nepřehledná peřej nebo si chci hrábnout, vyměním T koncovku za druhý list a v mžiku mám dvojpádlo. Koupil jsem je dlouhé 240 cm a zkracoval asi na 215, ale přesně už se nepamatuju. Pokud chceš používat stejnou taktiku a nechceš vyrábět T koncovku, mohlo by se ti hodit pádlo Combination 801 z Gumotexu. Ale radši zkoušej a přemýšlej. Každý jsme jiný. Dírky v podlaze Safari jsem oboustranně přelepoval v roce 2004. Ještě loni jsem měl sucho a počítám s tím i letos. A když ne, řešení je přece tak snadné. Přeju správnérozhodnutí a krásné zážitky.

před 48 dny | öpiRE:RE:RE:Sevylor rio kcc305 nebo helios od gumotex

Ahoj Lubosi, jak to myslis ze jsi prelepoval dirky v podlaze v roce 2004 a jeste loni jsi mel sucho? A cim jsi je prelepoval?

dik

lada.folklzavseznam.cz | odpovědět |  
před 48 dny | LubošRE:RE:RE:RE:Sevylor rio kcc305 nebo helios od gumo

Nazdar Öpi, říkají tomu voděodolná lepící páska (o dva články nahoru jsem se už zmiňoval). Je široká 5 cm, barva stříbrná, černá nebo maskovací a je síťovaná - zpevněná nití. 10 metrů stojí u odborníků nebo ve stavebninách asi stovku, ale v Kauflandu se dá (sice Čínská, ale kdoví odkud to mají profíci) koupit za 30,-. Káčko má ale větší průměr děr než Safari, takže je třeba počítat s větším namáháním (tlakem na zaslepenou plochu díry). Řešením by mohlo být, když si z laty pro opravu člunu vysekneš kolečka, které budou přesně sedět do děr, ty pak každé krátkou páskou přilepíš a nakonec to celé podélně a oboustranně (možná i dvojmo s přesahem - už si nepamatuju průměr děr) přetáhneš od špice ke špici. Ale tohle je jen můj momentální nápad - spíš pro tvoji inspiraci. Snad vymyslíš něco dokonalejšího. Dej pak vědět. Přesto,že jsem to tenkrát dělal poctivě i s odmaštěním plochy, netušil jsem, že to tolik vydrží.

před 48 dny | JanRE:RE:RE:RE:RE:Sevylor rio kcc305 nebo helios od g

Ahoj Luboši, tak už mám koupené safari. Ještě jsem stihl ho vyzkoušet u nás na rybníku. No oproti mojí supercaravele je to opravdu vratké. :-) Pádlo jsem seštelovat tak, že oba listy jsou ve stejné poloze. Tak se mi pádluje nejlépe. Ten úhel 60 stupňů mi nesedí. Ale pádlovat mi nějak nejde. Rozjedu kajak a on najednou uhýbá. Dorovnávám to a pak to uhne na druhou stranu. Zatím jsem byl zvyklej jen veslovat tak to chce asi trénovat. Jak moc máš pokrčené nohy? Já jsem je měl skoro natažené tak možná je to tím. Taky jsem si dokoupil ploutev ale nepasuje tam. Ty zářezy na zasunutí ploutve jsou úplně jinak nakreslené v manuálu než mám na safari. Zítra přelepím ty díry protože jsem byl solidně mokrej.

před 47 dny | LubošRE:RE:RE:RE:RE:RE:Sevylor rio kcc305 nebo helios o

Čau Honzo. Gratuluju! Pochybuju, že někdo hned tak přijde s něčím lepším než je Safari. Je to nadčasová loďka, která uveze vše potřebné, ale přitom se dostane všude (přes ostré rákosí nebo křoví zatopeného lesa - a tam jsou k vidění fantastické věci). Ale taky se na ní dá relaxovat s knížkou a doutníčkem. Co se týká stability, na lodi je to stejné jak na koni - pár minut trvá než si zvykneš, ale není to nic nepřekonatelné. Pádlo do kříže je nezbytné pro eskymování (u Safka sotva použitelné) a máš taky menší odpor když jedeš proti ostrému větru. V peřejích mezi kameny nebo v silném proudu mezi větvemi je to myslím věc názoru. Ale poraď se ještě s dalšími. Nastavení do kříže se u turistických pádel asi nedělá pro nic za nic. Z toho že nedokážeš udržet směr si vrásky nedělej. S pádlem v ruce se rodí jen hrstka vyvolených. Já když jsem seděl poprvé v lodi, tak nám nestačila šířka řeky. Z vlastní zkušenosti vím, že úplně postačí když to nebudeš svádět na člun, ale připustíš, že problém by klidně mohl být někde mezi pádlem a opěrkou. Vnímej loď jako součást svého těla (taky se k ní tak chovej) a vše bude snadnější. Jsem přesvědčen, že v tomto případě stačí CHTÍT jet rovně - a tvůj chtíč už to vyřeší (je to jen otázka času). Nohy mám jak se mi zrovna chce, klidně i natažené (plavbu neovlivňuje). Kvůli stabilitě v nepřehledném úseku je trochu pokrčím a dám pod popruhy. S ploutví ti musí poradit tam, kdes ji koupil. Nenech se odbýt.

před 46 dny | JanRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Sevylor rio kcc305 nebo helio

Ahoj Luboši, tak jsem se zasekl u té ploutve. Poslal jsem jim číslo člunu a odepsali, že na tento člun bude pasovat starší typ hliníkový ploutve. A cena za ploutev je cca 850. Safko jsem koupil ve slevě za 7 ale už neměli to krásné červené tak jsem koupil modré. Což je spíš barva medvědího trusu v borůvkové sezoně než modrá. Také ten neopren pod rukou je na jedné straně trochu vybledlý. To je zvláštní. No ale hlavně je to už starý model když na něj nepasuje ploutev která pasuje i na modely 2009. A hliníková ploutev bude další investice protože stojí 850 a ne 150 jako plastová. Myslíš, že bych měl to safarko vrátit a koupit si nové pěkně červené? Když odečtu tu ploutev tak připlatím jen asi 3.

před 46 dny | LubošRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Sevylor rio kcc305 nebo he

Budeš se na ni dívat možná spoustu let. Nemohl bych mít loď se kterou se neztotožňuju. Mám jich několik a všechny mám rád. Nevím kdes to kupoval, ale na to, jak to popisuješ se mi ta cena nějak nezdá. O ploutvi jsem ti už své napsal. Jestli ti můžu radit tak jednej dokud je čas a chuť. Tvým cílem musí být loď do které se zamiluješ.

před 15 dny | JanRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Sevylor rio kcc305 nebo

Tak jsem ten kajak vrátil a koupil si červené safari. Sehnal jsem model 2009 za výprodejovou cenu. Včera jsem ho testl na jezeru. Nádhera. Nyské jezero je plné a jsou zatopené záplavové oblasti. Takže to vypadá jak na Amazonce. Plavba mezi keři, stromy atd. Díry jsem zalepil kvalitní vodovzdornou páskou ale odlepilo se mi to vždy na konci 2 X. Zalepil jsem to jen z vnější strany a jedním kusem všechny díry. Neměl bych lepit každou díru zvlášť?

před 14 dny | PetrRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Sevylor rio kcc305 n

Můžeš lepit každou zvlášť, ale dej si pozor ať tě přitom nikdo nevidí, mohl by si skončit v Bohnicích :-)). Někomu by mohlo přijít divné, že si koupíš loď s vylejváním a potom to vylejvání pracně zaděláváš. Jinak tě mohu ujistit, že pokud to nezalepíš natvrdo chemoprénem tak ti tam nebude držet nic. Asi by trochu pomohlo vkládat zevnitř na díry nějaký elastický pruh, který by se nafouknutím na díry přitlačil - i když mi pořád není jasné, proč takovou ptákovinu dělat.

petpetrzavemail.cz | odpovědět |  
před 13 dny | LubošRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Sevylor rio kcc305 n

Před lepením jsem to důkladně odmastil a oboustranně zalepil. Opakuju, že mi to drží už šestý rok. Vzkaz pro Petra: Safari nemám kvůli dírám, ale kvůli jízdním vlastnostem. Na pěnu je Traveller, K1 atd. Copak ti to nedochází?

před 13 dny | HonzaRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Sevylor rio kcc30

Moc nedochází, ale je to samořejmě jen tvoje věc :-)). Mně jen není moc jasné, proč kupovat safarko, když helios a další gumotexácké lodě mají z hlediska toho, co potřebuješ, téměř totožné jízdní vlastnosti a žádné díry ve dně :-)). Ale jak krásně říká Polívka v Baladě pro banditu: "Vůle Vaše pane veliteli, vůle Vaše".

honziszavseznam.cz | odpovědět |  
před 13 dny | HonzaRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Sevylor rio kcc30

Jo a mimochjodem, safárko se samozřejmě zvedat dá celkem v pohodě (když se dákážeš udržet v sedačce) a úhly listů na kajakovém pádle vznikly především kvůli slalomářské technice při průjezdu brankama a protivětru při rychlostní kanoistice. S eskymovámím opravdu, ale opravdu nijak nesouvisí a naprosto stejně se dá technicky jezdit i s nulovým úhlem listů - že bys s nulovým úhlem pádla kajak nezvedl je tak nadsazené, že to holt ani není pravda :-)). Naopak část teoretiků zvučných jmen tvrdí, že se kajakářská technika dokonce lépe učí s rovným pádlem. To jsou věci :-)).

honziszavseznam.cz | odpovědět |  
před 11 dny | LubošRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Sevylor rio kc

Zalepit díry na Safku je podobné jako dát blatníky na dobře poskládané kolo, které kromě volnosti pohybu při jízdě odveze všechny věci co ti na několik dní zajistí pohodlí a soběstačnost v přírodě. Helios 310 nic z toho neumí tak elegantně a v tom je ten rozdíl. No a nežli sedět ve vodě v neoprenu když přijde to správné letní počasí, tak to radši pod peřejemi přirazím a vyleju přelepený člun - je to menší otrava. Pořád nechápeš? Ale vždyť nemusíš když nechceš. Vůle Vaše... A co se týče eskymování, děkuji ti za přínosné informace. Co by postarší samouk, kterého zřejmě minuly dobré rady jsem to zkoušel v pevné a se zkříženými listy. A byl jsem rád že jsem se při tom neutopil. V Safku jsem se neudržel za šrákama, ale kvůli tomu si H 310 pořizovat nebudu. Možná to ještě zkusím podle těch tvých věhlasných teoretiků. Ještě bys mi mohl prozradit proč se turistické dvojpádla dělají pouze do kříže. Ahoj.

před 9 dny | HonzaRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Sevylor rio

Za prvé nedělají se jen do kříže - pokud tím myslíž úhel devadesát... i když převažují. Proč to fakt vysvětlit neumím, asi svou roli trochu hraje i móda, ale na webu toho o úhlech najdeš dost stejně jako spoustu názorů o tom, co je nejlepší. Dost se to diferencuje i podle toho, co jezdíš. Pokud se chceš praktickým důsledkům debat o úhlech vyhnout, TNP dělají pádla s variospojkou, kde si můžeš úhel nastavovat podle potřeby nebo nálady . Jinak je fajn, že ses neutopil, ale musím tě sklamat, v Heliosu bys na tom byl s eskymováním ještě hůř, protože tam ti nohy nedržej ani ty traky -))

petpetrzavemail.cz | odpovědět |  
před 6 dny | LubošRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Sevylor

Neboj, nezklamal jsi mě, ale ještě proč jsem se zmiňoval:loni jsem poslouchal maníka co se rozplýval nad tím, že na Liptovskej Mare sledoval mladou kočku jak se opakovaně vrtěla v Heliosce s nohama zašprajcovanýma o horní palubu. No věřil bys tomu?

před 4 dny | JanRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Sevyl

Tak dnes jsem si dal na safarku první sjezd řeky a dalo mě to neuvěřitelně zabrat. Jel jsem Vidnávku z Vidnavy do Nyského jezera. Jedu a postupně získávám jistotu pohybu. Menší jezy jedu suverénně. V Polsku říčka začíná bát už přírodní. Meandruje a štěrkové mělčiny se střídaj s hlubokými tůněmi. Proud celkem slušný. Tak si pádluju a najednou zjišťuji, že přes řeku leží stromy a silný proud mě žene přímo na ně. Ještě tam byla zachycená lednička. Proud byl tak silný, že jsem neměl šanci cokoli udělat. Safari to přirazilo bokem na kmen a stlačilo pod větve. Skočil jsem do vody. Měl jsem to po prsa a byl jsem rád, že jsem se vysmekl z popruhů. Na hladině plavali věci. Snažil jsem se je chytit ale baz šance. Vytáhl jsem safko a podařilo se mi najít pádlo. Bylo přitisklé na větvích. Pak jsem nějaké věci cestou pozbíral takže jsem přišel jen o pumpu, houbičku a pití. Před jezerem jsem musel vylézt 2X kvůli jezům. Strmý klinitý břeh to neulehčil. A když jsem vylezl tak jsem se musel v plavkách prodírat vysokou trávou a lesem kopřiv. Tak mě napadá, že jezdit takové na první pohled nenápadné říčky je dost nebezpečné. Několikrát jsem musel vylézt a obejít spadlé stromy které leželi přes celou šířku proudu. Zítra si jdu zapádlovat za jezero. Zvažuju i pořízení záchranné vesty. Jo Luboši čím jsi to odmastil?

před 4 dny | Honza HrubešRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Se

Nepřispěju k debatě o zalepování děr v Safárku, ale zaujala mě ta Vidnávka, protože o ní prakticky žádné reference nikde nejsou. Potvrdil jsi moje tušení, že její dolní tok je sjízdný i za poměrně nízkých stavů. Mě by zajímal spíš horní tok a Stříbrný potok od Nýznerovských vodopádů, po těch jsi zatím asi ještě nekoukal, že? Nevíš, jestli nejsou moc zapadané a zablokované? A jak vypadá Černý potok? Tam to tipuji na džungli a bažinky - sice to asi bude mít častěji vodu, ale nejspíš i spousta přenášení, přetahování a komárů? Ale určitě by byl zajímavý, je tam delší úsek úplně mimo civilizaci, romantika, divočinka...

jan.hrubeszavvsb.cz | odpovědět |  
před 2 dny | LubošRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE

Odmašťoval jsem to technickým benzínem. Pokud ti to ani pak nebude držet, tak to může být tím, že ty pásky dneska ojebávají jako všechno (např. žárovky ve světlometech aut atd.). Pak je ještě možnost nechat si to profesionálně zalepit natrvalo originálním materiálem i lepidlem přímo v Gumotexu. Přemýšlím o tom už pár let, jenže když mi to pořád drží tak to oddaluju.Myslím že naprostá většina vodáků zažila a dokáže si velmi přesně vybavit ten (ve vzpomínkách už jen srandovně romantický) pocit, když tě to hrne na překážku a v hlavě ti šrotuje tak, že je to skoro slyšet. Ale když se to děje, je to boj o život a veškerá romantika jde stranou. Ani mě se to nevyhlo. Tenkrát jsem si sáhl až na dno (i na dno jarní Moravy v meandrech u Moravičan) a z ledové vody (bez neoprenu a blbec i bez vesty) jsem nevylezl, ale velmi pomalu se vyplazil, jak to bývá vidět v těch ohlupujících filmech. Stáli při mně asi všichni duchové, co jim na mě záleží, protože i přes silný proud hned za zatáčkou hřměl jez, v něm háčkovo pádlo kládama rozemleté na kusy a pod ním tekla voda do kopce. Od té doby se snažím všude tam, kde to neznám (rady vyslechnu, ale nespoléhám na ně) být připraven na cokoli.

před 1:32 hod. | JanRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE

Odkud jsi? Já jsem ze Žulové tak mi pod barákem teče Vidnávka i Stříb. potok. Od těch vodopádů to asi není splavné. Je to opravdu pouze horská bystřinka. Ten Černý potok je luxusní. Absolutně přirozené meandry, hluboké tůně střídaj písečné mělčiny. Já tam tedy jezdím na kole a chodím tam na ryby ale pokud bude trochu víc vody tak to asi bude na kajaku krásné. Ta oblast každé léto hodně vysychá. Doporučuji se nalodit v Roklinách u Černé vody. Pak dej vědět jak to dopadlo.

Nově v HYDROfóru

před 1:34 hod. - Slovinsko - vodočty a Savinja
Přidávám k této diskusi ještě poslední zprávu od ...
před 1:32 hod. - RE
Odkud jsi? Já jsem ze Žulové tak mi pod barákem ...
před 2 dny - RE
Odmašťoval jsem to technickým benzínem. Pokud ti ...
před 3 dny - Herbertov
Zdravím všechny vodáky, rád bych upozornil ...
před 3 dny - Suny Colorádo
Prosím kdo má nějaké zkušenosti se Suny Colorádo? ...
před 4 dny - Se
Nepřispěju k debatě o zalepování děr v Safárku, ...
před 4 dny - Sevyl
Tak dnes jsem si dal na safarku první sjezd řeky ...
před 5 dny - Splutí řeky Jihlavy z Mohelna ...
Ahoj! Chtěl bych upozornit všechny vodáky, kteří ...
před 6 dny - Sevylor
Neboj, nezklamal jsi mě, ale ještě proč jsem se ...
před 6 dny - 2 volná místa do do Francie
Ahoj vodníci. Máme dvě poslední volná místa ve ...
před 8 dny - Na vodu do NORSKA - 2 místa ...
ahoj pádleři, jedeme v létě do Norska (cca 22.7.- ...
před 9 dny - Sevylor rio
Za prvé nedělají se jen do kříže - pokud tím ...

Bazar

včera - Prijon Kajak Prijon
Starsi ale plne funkcni kajak. Vcetne spricky. ...
včera - Fluid kayaks Fluid Solo L ...
Prodám Fluid Solo L Expedtion. Barva červená. S ...
včera - Liquidlogic Ronin 59
Prodám LL Ronin 59. Barva oranž. Rodeovka. Dobrý ...
včera - Fluid kayaks Fluid Solo L
Fluid Solo L. Oranž barva. Dobrý stav. 2 roky ...
včera - Fluid kayaks Fluid Solo L
Fluid Solo L. Oranž barva. Dobrý stav. 2 roky ...
včera - Plastový singl Atom
Prodám plastového singla Atom na divokou vodu,s ...
včera - Galasport Pádlo Talon Alpha
* Špičkové kajakářské pádlo z těch nejlepších ...
před 2 dny - Robson Blowfish kajak i ...
Prodám rodeovku - nyní kajak, dřív singl C1 - ...
před 2 dny - Dagger Redline C1
Prodám singlovku Redline, kryty obou špiček, ...
před 2 dny - železný špunt
železný špunt 3 roky jetý,nevařený, žlutá barva, ...
před 4 dny - WaveSport Habitat
Prodám WaveSport Habitat 74, ornžová barva, super ...
před 4 dny - Dagger Dagger Nomad 8.5
Mega kríkovka pro velké a střední postavy. Kulaté ...

Nejdiskutovanější články

Toplist
www.h2omaniaks.com