Rubrika HYDROakce

Vše o vodáckých akcích v Česku, ale i jinde v Evropě se dozvíte v nové rubrice HYDROakce. Všechna splutí, setkání nebo soutěže, které Vy pořádáte pro ostatní vodáky by neměla chybět na HYDROstránkách. Dejte proto včas vědět, pozvěte ostatní pádlisty anebo napište, jak se ta Vaše HYDROakce vydařila.

HYDROtip

Facebook - HYDRO má svojí stránku na Facebooku.
Přidejte se k HYDROfanouškům!

Starý HYDROweb
HYDRO - RSS kanál a ATOM
Přehled vodáckého vybavení

Vodní stavy

Aktuální stavy a průtoky v ČR
20.1.2010 | TomášCo na sebe?

Ahoj, chtěl bych se zeptat, co berete na sebe třeba do kajaku na jaře - když je větší zima? Mám neopren - Long Johna - klasika. Navrch mám bundu, pod kterou by nemělo zatýkat, ale z vlastní zkušenosti vím, že mi tam voda nateče. Když je teplo není problém, ale neumím si přestavit co pod to na jaře, když bude ještě zima. Pokud se někde otočím, tak abych pak nebyl celý den v zimě. Nejlepší by asi byla neoprenová bunda, ale tu nemám a nechci ji už pořizovat. Za info Díky...

smolexzavseznam.cz | odpovědět |  
20.1.2010 | VojtaRE:Co na sebe?

Je toázka co máš za budnu do polosuchý by moc zatýct nemělo. Jinak vršek je lepší v nějakým "flísu" (Power-stretch, Aquashell apod.)nebo vlna, což hřeje i mokrý. Na nohy by měl neopren stačit. Jinak bys musel pořídit suchý kahlhoty nebo suchej oblek, což je docela investice. Neoprenová bunda nic moc, budeš se prát s gumou rukávů při pádlování, to je tak na raft. ahoj V.

jancarzavhgsport.cz | odpovědět |  
před 65 dny | žralokRE:RE:Co na sebe?

měl jsem tu čest včera otestovat aquasheel na dlouhé rozplavbě na stvořidlech a mohu jen doporučit . Je to příjemný na nošení a dobře to funguje i při namočení

zralokzavemail.cz | odpovědět |  
22.1.2010 | kpt. DabačRE:Co na sebe?

Ja mam taky biely natelnik s riedkym tkanim s materialom ALAE LUPULI este z roku 1995. Hravam v nom i hokej a napriek veku je stale nositelny.
Na to si davam mikroflisovy natelnik a nato ešte bundu od HIKO s neopr. golierom a koncom rukavov.
Ale asi najskor som jazdil v aprili a najneskor v oktobri !
To je oblecenie za predpokladu, že sa necvaknem /na vody do WWII/.

Inak miesto mikroflisu nosim 1mm neopr. natelnik od HIKOa s oznacenim ALU ???

klklkzavtrtusik.at | odpovědět |  
23.1.2010 | ZuzkaRE:Co na sebe?

Já nosím několik vrstev 1-2 starý dírkovaný Moira trika dospod, na to třeba 2 fleesový trika/mikiny (neplandavý) případně Teddyho a pak tu jakoby suchou nesuchou bundu.

potmesilazzavvinaccentrum.cz | odpovědět |  
26.1.2010 | kosmanRE:Co na sebe?

Na trhu je docela dost materialu, ktery jsou docela dobry. Ruzne flisi, teddyny, polarteky(s tou vlnou si nejsem uplne jistej, nejen ze moc nehreje, tak je tezka jak prase mokra). Neni nic lepsiho nez suchac. Je to drahy, ale ten pozitek bejt v klidu....

kosman1zavseznam.cz | odpovědět |  
27.1.2010 | JoeRE:Co na sebe?

Pod bundu a k longjohnu vozí každý něco jinýho, musíš vyzkoušet, co ti bude vyhovovat. Já vozím starý rolák z moiry pod longjohna. Přes longjohna buď starý triko z tlusté moiry nebo tenký bavlněný. Horní vrstva saje vodu ze spodní moiry, ta gravitací stéká venkem na nohy a boky, a trup je pořád v rámci možností v suchu (moira UL je krásně vzdušný úplet). Do velké kosy je dobrý trik přes bundu dát ještě jednu starou bundu, jednak je to mnohem vodotěsnější, druhak mezi bundami se drží vrstvička vzduchu, která příjemně izoluje, zvláště v oblasti rukávů - ale je třeba nějak sladit manžety na krku a zápěstí a počítat s menším rozsahem pohybů. Fleesová čepička je samozřejmostí (přes hlavu odchází řádově polovina tepla), nejlepší je asi HIKO Lars. Naopak rukavice tak jednoznačné nejsou, já v nich tedy nemám pocit většího tepla, zato však výrazně horší kontrola pádla.

joezavseynam.cy | odpovědět |  
27.1.2010 | KlasikRE:RE:Co na sebe?

Rukavice ... konečně někdo přiznává horší kontrolu. Mě to vadí tolik, že v nich skoro nemůžu pádlovat. Většina lidí, se kterými jsem o tom mluvil, tak říká, že jim to nedělá problémy. Mě to tedy problémy opravdu dělá. Různé rady o voskování a podobně jsem nezkoušel a dokud vydržím, tak jezdím bez.

Lepší na držení pádla jsou takové ty neoprenové návleky na pádlo v místě držení. Ty co jsem zkoušel (půjčené od lidí) jsou většinou tak úzké, že se do nich bez mírné cizí pomoci nedostanu.

klasikzavmachr.cz | odpovědět |  
27.1.2010 | JoeRE:RE:RE:Co na sebe?

Záleží na žerdi. Duralová žerď potažená bužírkou má zpravidla nevýraznou ovalitu a koluže jak svině. Tenká CK žerď s výraznou ovalitou se dá. Klika s malým úhlem a neklouzavou žerdí už skoro není rozdíl oproti jízdě bez rukavic. Jinak rukavice vozím v kamenitých terénech (Korsika) na vícedenní pádlování. Když se odřeš na hameráku, do vavřiňáku to doroste. Když se odřeš a pak s tím dva týdny pádluješ, tak se to nehojí, hnisá apod.

27.1.2010 | Zdeněk BesmákRE:RE:RE:Co na sebe?

Pytlíky se daji objednat i se širším vlezem pro ruce. Jen to prostě není skladovka do do druhého dne, ale nějakou dobu to trvá. Variantou jsou ještě rukavice z hodně pružného neoprénu. U těch je ta kontrola malinko lepší, protože víc přilnou na ruce.

bezizavwodakovywjeci.cz | odpovědět |  
29.1.2010 | JirkaRE:RE:RE:Co na sebe?

Rukavice... žádný problém, jde o zvyk. A klouzavost? V místě držení mám žerď omotanou cyklistickou pěnovkou.
Kamoš začal místo rukavic strkat ruce do pytlíků, prý je mu tepleji, ale když mi jako předjezdec chtěl ukázat kudy projet, nepochopil jsem z toho mávání pádlem nic, protože dlaň nevyndal.

jiri.dolezalzavemail.cz | odpovědět |  
31.1.2010 | joeRE:RE:RE:RE:Co na sebe?

Ta pěnovka se používá, ale jednak se lidem trhá, vydrží cca 1 den (jakou používáš a jakou máš zkušenost Ty?).

10.2.2010 | TuřínRE:RE:RE:RE:RE:Co na sebe?

Já používám tu nejlacinější a většinou tak 2x za sezónu přemotávam,záleží na tom,kde se pádlem opřeš o skálu :-)

jurrezavseznam.cz | odpovědět |  
11.2.2010 | kmochacekRE:RE:RE:RE:RE:RE:Co na sebe?

někdo používá elektrikářskou vulk. pásku:

http://www.logicky.cz/vulkanizacni-paska-5m-08x25mm-prodlouzeni-200-p1015775/

xkrej01zavseynam.cy | odpovědět |  
před 95 dny | MichalRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Co na sebe?

Jezdím v rukavicích Hiko s koženu dlaní a spodkem prstů, s C1 karbon-kevlarovým pádlem (a s dřevěnou hlavičkou) a jsem s tím tak spokojený, že kvůli omláceným kloubům při zvedání s nimi jezdím často i v létě.

m.tomszavemail.cz | odpovědět |  
3.2.2010 | MartinaRE:Co na sebe?

Ahoj, já má moc dobrou zkušenost: bunda(mám s latexy), pod to Teddy (nebo jinou fleecovou věc, co je však na tělo),pak něco tenčího funkčního + prádlo (i podprda) z funkčního :) (Tobě budou stačit funkční trenky :) ),s nohama je to horší, protože zebou. Do creekovky mám větší boty, tam si beru tenčí funkční ponožky, do freestyle kajáčku mám jen neoprenky. S rukama jsem to vyřešila tak, že pro snazší ovladatelnost nosím rukavice, který nemají prsty (jako-by odstřižené) - prodává je HGčko,moc fajnové.Cítíš s tím pádlo a na ty konečky prstů je Ti stejně zima i v "celorukavicích", aspoň teda já to tak mám.Pak je fajn neoprenová čepička a můžeš vyrazit - samozřejmě s helmou a vestou :).PS: letos jsem měla bundu, co mi tekla as tím fleecem, dkyž neplaveš a jen Ti tam nacáká či eskymuješ,je to OK.

cantezavemail.cz | odpovědět |  
3.2.2010 | JKBRE:Co na sebe?

Teply fleecovy obleceny na telo a slusna bunda je zaklad. Obcas se clovek neubrani tomu, ze nekde do vody vleze (prohlizeni, foceni, prenaseni...) a suchy kalhoty v kombinaci s fleesovejma podvlikackama jsou komfortnejsi nez neopren. Hlavne nepodcenit spodni vrstvy, casto pri nasedani pomaha zamysleni - kdy mi na vode bylo naposledy horko?

Co se tyka rukou, tak neoprenovy pytliky jsou co se tyka tepelnyho komfortu, kontroly padla a rychlosti pouziti jednoznacne nejlepsi volba. Zkousel jsem ruzny rukavice, a kdyz pominu fakt, ze it v rukou je jinej, tak mi byla vzdycky na ruce zima a kdyz byla treba potreba fotit, navlikani a svlikani rukavic trvalo vecnost. Po prvni jizde s pytlikama jsem pochopil, ze tohle je ta spravna cesta. Takze vrele doporucuju.

comzavcom.com | odpovědět |  
14.2.2010 | patRE:Co na sebe?

Ahoj,

ja si vzpominam, ze kdyz sem byl malej tak nam nekdo rek: tak jestli je vam ted teplo tak si vemte este jednu vrstvu a pak muzete na vodu...

no, dneska uz sou ty suchy bundy trochu lepsi, ja nemam longjohna, ale pod bundou mam moirovy tilko a pak teddyho, kdyz je mi zima, pridavam moiry, ktery prokladam trickama, obecne je proste deobry funkcni pradlo prolozeny bavlnou, ktera sice nehreje, ale drzi vzduch a cuca vodu z ty moiry...

tak tot muj nazor...

a s tema rukavicema, ja je taky nosim, jenom kdyz si nechci odrit ruce, jinak cit v nich opravdu moc nemam...

vvlastachlubilzavseznam.cz | odpovědět |  
před 86 dny | PetrRE:RE:Co na sebe?

A k čemu tam cpeš tu moiru, když chceš bejt v nacucaný houbě? Prokládat jakýkoli funkční prádlo bavlnou je obecně dobrý tak akorát k tomu aby to funkční prádlo nebylo funkční.

pitzavszn.cz | odpovědět |  

Nově v HYDROfóru

před 1:33 hod. - Nafukovací 2místný kajak ...
Osobně považuji Sunny za hodně nepovedenou loď - ...
včera - Nafukovací 2místný kajak ...
Ještě dotaz - proč by měl být Sunny ...
Ještě jsem našel na pěkný kajak od firmy Advanced ...
ne
Sunny má možnost předělat sedátko na střed, což ...
Sunny je opravdu na vodní plochu, Helios bude ...
Čili mám vzdát ten Sevylor? Pak tedy jaký je ...
čím užší tím rychlejší
před 2 dny - Pojďte k volbám
Nechte tento pátek, 28.5.2010 své lodě chvilku ...
před 2 dny - Nafukovací 2místný kajak ...
Ahojte, vybírám co nejvhodnější dvojkajak pro ...
před 2 dny - CETUS
Ahoj, mam taky Lycana a stejna zkusenost. Prvni ...
před 4 dny - CETUS
no tak ty bundy od Stohlquistu su za "uvadejici ...

Bazar

před 3 dny - Pyranha inazona 212
Legendární Inazona, lod´vhodná pro mládež či ...
před 3 dny - Necky Jive
Prodáme kajak Necky Jive, menší ze dvou ...
před 3 dny - Maku Kanoe Vydra plastová
Starší plastová kanoe, žlutá barva
před 3 dny - Wawesport Oranžová EZ
Prodáváme EZetku barvy oranžové, technický stav: ...
před 4 dny - PYRANHA INAZONE 240
Prodám inazonu v dobrém stavu.Loď není prasklá ...
před 4 dny - Jackson Kayaks ALL STAR
Prodám staršího All Stara žluté barvy, nevařená ...
před 5 dny - Wave Sport Diesel 65
Prodám Diesla 65 dvě sezony jetý opravovaný na ...
před 8 dny - bliss-stick MYSTIC
jednou vařená loď která může udělat eště hodně ...
před 9 dny - Hiko Carina
Prodám novou, měl jsem ji dvakrát na vodě, sucho ...
před 9 dny - Liquidlogic Jefe Grande
Prodám cca měsíc ježděné Jefe Grande. Loď je v ...
před 10 dny - pyranha 4 twenty
prodám tento kajak, jetý 2 sezóny, v perfektním ...
před 10 dny - Pálava
Prodám záplaty na zalepení trhlin či zpevnění u ...

Nejdiskutovanější články

Toplist
www.h2omaniaks.com