S kajakem po světových mořích
aneb Proč mě nikde nechtěli zaměstnat
Záznam přednášky cestovatele a kajakáře Standy Chládka
ze 14. října 09 v Praze
Cena: 120 Kč,
sleva 25% pro HYDROpředplatitele
Prodáváme nafukovací čluny GUMOTEX a vodácké potřeby.
Nejlepší ceny na internetu!
Ahoj, nejde mi ani tak o dýlku, úhel, atd. V tom mám jasno, na co se chci zeptat je výrobce. Chci pádlo s rovným shaftem a velkým listem, samozřejmostí musí být i silnéj contra záběr. Momentálně přemejšlím mezi Werner - SideKick a něčím od Mergnera ( http://www.mergner-paddel.de ). Máte někdo zkušenosti hlavně s tím Mergnerem? Chci velkej list, ale nikdy jsem ani neviděl pádlo který by se plochou listu jenom blížilo těm 789cm^2, tak mam strach, abych s tím nebyl moc pomalej (SideKick má 725cm^2 a pokud si dobře pamatuju, tak má v popisu něco jako: "pro silnější paddlery", tak co potom dohle?).
782 qcm ... to je 26x30 cm ... bych to tipoval spíš na rozměr židle než listu. To by mi snad urvalo ramena.
na to se da rict jen obvykle - chce to zkusit.
Pod vlivem hype na netu jsem chtel taky velky list a zvolil jsem TyWarp Beam 10 Ergo - vyrobce udava rozmer listu 470x220mm, zmerena plocha cca 750cm^2 - do valce je to plocha jako krava. (Diky vyrobni vade a mozna vyrypu do karbonove zerde, jsem behem prvniho vikendu padlo ve valci zlomil jen pri rovnani na eskimaka - takovy to byl tah.) Ted si vystacim s AuquaBound Shred.
Jinak - list se da zmesit vzdycky ;)