Rubrika HYDROakce

Vše o vodáckých akcích v Česku, ale i jinde v Evropě se dozvíte v nové rubrice HYDROakce. Všechna splutí, setkání nebo soutěže, které Vy pořádáte pro ostatní vodáky by neměla chybět na HYDROstránkách. Dejte proto včas vědět, pozvěte ostatní pádlisty anebo napište, jak se ta Vaše HYDROakce vydařila.

HYDROtip

Vodácké půjčovny - půjčovny lodí přehledně a s hodnocením.

Starý HYDROweb
HYDRO - RSS kanál a ATOM
Přehled vodáckého vybavení
Facebook

Vodní stavy
, hladina Vltavy
Aktuální stavy a průtoky v ČR
před 5 dny | michalad) Kaskady o.s. a Ostravice "Na poslední vlně"

Včera jsem se "pobavil" nad propozicemi Kaskády o.s. a akcí "Na poslední vlně" viz:http://www.vkkaskady.cz/download/propozice%20ostravice%202014finale.pdf . Chtěl bych se plést, ale příjde mi to celé přinejmenším podivné - pořadatelé Adrenalincupu si dohodnou manipulaci vodní nádrže Šance na řece Ostravici a Kaskády o.s. chtějí kasírovat poplatky-za co? Vždyt de facto nic neorganizují, v propozicích uvádí, že zajištují vodní záchranu a nemají ani uvedeno telefoní číslo, kam volat v případě potíží- celé mi to přijde jako parazititismus na Seven Days Agency, s.r.o. a jejich akci.
Navíc se odvolávají v propozicích na znění zákona, který nesouvisí s tím,co chtějí zakazovat nebo přikazovat:
§ 16 114/1992 Sb.
Základní ochranné podmínky národních parků
(1) Na celém území národních parků je zakázáno
a) hospodařit na pozemcích způsobem vyžadujícím intenzivní technologie, zejména prostředky a činnosti, které mohou způsobit podstatné změny v biologické rozmanitosti, struktuře a funkci ekosystémů anebo nevratně poškozovat půdní povrch,
b) zneškodňovat odpady, které mají původ mimo území národního parku a zneškodňovat ostatní odpady mimo místa vyhrazená se souhlasem orgánu ochrany přírody,
c) tábořit a rozdělávat ohně mimo místa vyhrazená orgánem ochrany přírody,
d) vjíždět a setrvávat s motorovými vozidly a obytnými přívěsy mimo silnice a místní komunikace a místa vyhrazená se souhlasem orgánu ochrany přírody, kromě vjezdu a setrvávání vozidel orgánů státní správy, vozidel potřebných pro lesní a zemědělské hospodaření, obranu státu a ochranu státních hranic, požární ochranu, zdravotní a veterinární službu a vozidel vodohospodářských organizací,
e) pořádat a organizovat hromadné sportovní, turistické a jiné veřejné akce a provozovat vodní sporty mimo místa vyhrazená se souhlasem orgánu ochrany přírody,

(viz. http://www.epravo.cz/top/zakony/sbirka-zakonu/uplne-zneni-zakona-ze-dne-19-unora-1992-c-1141992-sb-o-ochrane-prirody-a-krajiny-ve-zneni-zakonneho-opatreni-c-3471992-sb-zakona-2891995-sb-cr-nalezu-ustavniho-soudu-c-31997-sb-cr-zakona-c-161997-sb-cr-zakona-c-1231998-sb-cr-zakona-c-1611999-sb-cr-a-zakona-c-2381999-sb-cr-ve-zneni-zakona-c-1322000-sb-s-ucinnosti-ke-dni-1-ledna-2001-3166.html )

Mě z toho vyplývá, že když pojedu, kdy chci, tak přeci nic nepořádám ani neorganizuji...a tedy mohu. Tohle je evidentně "zm*dí" rétorika hodná businessu na bázi polopravd, fabulací a manipulace jako dělají "šmejdi" s hrncema, apod.
Lidi tohoto typu bych chtěl kolem vody potkávat co nejméně a Kaskády o.s. z principu už nikdy žádný poplatek nezaplatím.

Ale pojedu dle propozic ať nepřekážím kamarádům vodákům, co závodí a ne kvůli dotyčnému o.s.

lout4zavseznam.cz | odpovědět |  
před 5 dny | Honza HrubešRE:ad) Kaskady o.s. a Ostravice "Na poslední vlně

Neznám podrobnosti, a protože tentokrát budu mimo ČR, nebudu je ani zjišťovat. Ale zvaž, jestli neuvažuješ příliš zkratkovitě: Kfyž hrázný vypne vodu po odjezdu posledního závodníka, on jede rychleji a dojede dřív, než mu voda pod zadkem uteče. Ty se ale za ním už asi moc nesvezeš. Protože Tě po cestě určitě čekají tři místa, která se hodí přenést nebo aspoň prohlédnout (zához pod lávkou u fotbalového hřiště (cíl závodu), kaskáda,zához v Nové Dědině pod soutokem s Čeladenkou), nebo možná si někde budeš chtít pohrát na vlně či ve válci, nebo možná budeš někde vylévat loď, tak uzavření kohoutků za posledním závodníkem by znamenalo riziko uváznutí na suchu. Možná Kaskády vyjednaly, že voda ještě nějakou chvíli poteče. Pak by musely jednat z pozice pořadatele akce, a to znamená povinnosti a s nimi spojené náklady (jednání s Povodím, CHKO, rybáři, zabezpečení VZS atd.). Jak jsem uvedl, neznám okolnosti, ale Ty o nich ani neuvažuješ a jsi šmahem hotový, přece se nenecháš okrádat, že?

jan.hrubes.ovzavseznam.cz | odpovědět |  
před 5 dny | ZdeněkRE:RE:ad) Kaskady o.s. a Ostravice "Na poslední v

No, já nevím. Na webu povodí visí toto:
http://www.pod.cz/novinky/adrenalin-cup-2014.html

a jestli to stále platí, tak by nikdo krom závodníků od hráze neměl jezdit. Pak je celkem jedno, jestli vypnou vodu za posledním borcem.

Také z toho nejspíš plyne, že Kaskády si nic nevyjednaly. Ale volat tam nebudu. Jsem tou dobou také mimo.

nedamzavvam.nic | odpovědět |  

Nově v HYDROfóru

včera - expediční kajak
Děkuji za odpověď,ale já potřebuji spíše delší ...
včera - expediční kajak
Díky
včera - expediční kajak
Ahoj, já mám tedy Secylor SK 100 DS, jela jsem na ...
před 5 dny - Nové mapy.cz - vodácká mapa. ...
Ahoj, taktéž se hodně důrazně přimlouvám za ...
Ahoj, tyto jednotlivosti je nejlepší hlásit mapám ...
Koukám, že se víceméně shodujete na tom samém, ty ...
před 5 dny - expediční kajak
Na Seawave mrkni tady: ...
před 5 dny - expediční kajak
Ahoj, hledám vhodnou loď pro delší sólo putování ...
před 5 dny - ad) Kaskady o.s. a Ostravice ...
No, já nevím. Na webu povodí visí ...
Neznám podrobnosti, a protože tentokrát budu mimo ...
Včera jsem se "pobavil" nad propozicemi Kaskády ...
před 6 dny - Nové mapy.cz - vodácká mapa. ...
Ahoj Oskare, hledám někoho, kdo zná dobře ...

Bazar

před 2:34 hod. - Exo Pin-up
Prodám starší, malo jetou rodeovku v zelené barvě ...
včera - TNP Rapa
prodam padlo tnp rapa light, uplne nove, s ...
včera - Gumotex Břeclav Colorado ...
Raft bez záplat má podlepené dno a je ve velmi ...
včera - Wave Sport EZG 48
Prodám Wave Sport EZG 48, oranžový, zánovní ...
před 3 dny - Dagger Axiom 6.9
Prodám dětský kajak dagger axiom 6,9.Je nový v ...
před 3 dny - struer sjezdový kajak ...
prodám krásný sjezdový kajak Struer. 450cm x ...
před 4 dny - ZET-kayaks Veloc
Vo velice dobrom stave,malo jazdeny,trosku ...
před 4 dny - ZET-kayaks Veloc
Vo velice dobrom stave,malo jazdeny,trosku ...
před 4 dny - Liquidlogic Jefe
Zbavuju se svýho parťáka, starší verze (skoro se ...
před 6 dny - Prijon Sea Kajak
Expediční Sea Kajak Prijon Kodiak, kajak je ...
před 7 dny - Bliss-stick Mystic ...
Prodám kajak Bliss-stick Mystic, poškrábaný od ...
před 8 dny - Jackson kayak Villain S ...
Prodám menší verzi Villaina 2010 od Jacksonů. ...

Nejdiskutovanější články

Toplist
pohora.cz