Diskuse nad tématem
Jak neumrznout, Vodnička, micha.lea~seznam.cz, 10.6.2014 6:31
řeka: Vltava
Ahoj ve spolek :). Jedu poprvé na vodu a doufala jsem, že bude hezky. Nicméně v okolí Krumlova má být ve dne zataženo, 19°C a místy pršet. Jedeme na Pálavách a neumíme to, takže v nich budeme mít pravděpodobně pořád nacákáno. Jsem celkem zimomřivá, takže si vezmu nepromokavou softshell budnu a neoprenové boty. Ale co na nohy? Nechce se mi celý den být třeba v mokrých šusťácích a myslím, že na kraťasy to taky není. To si mám půjčit neoprenové kalhoty? Zkušení vodáci, co byste mi doporučili?
Děkuji,
vaše rady mě možná zachrání před pořádnou rýmičkou.
Ahoj,
pokud předpokládáš, že se budeš máchat jednorárově, tak bych volila zásobu náhradního oblečení v nepromokavém pytli (loďák) vložený ještě do barelu z půjčovny nebo něčem podobném. Barely je třeba zkontrolovat, zda těsní, a pečlivě uzavřít. Jinak lze si vzít nepromokavé kalhoty s nějakým termoprádlem vespod. Stojí za zvážení i ten neoprén.
Tak přeji příjemné splutí!
Ahoj! Mě se osvědčily celkem obyč šusťáky, co maj 5000mm vodní sloupec odolnost. Neni to nepromokavý, ale když neplaveš, tak všechno odteče a případně to i rychle schne. Neopren bych na turistiku nebral, když sedíš v otevřené lodi a fouká vítr, bude ti zima (vlastní zkušenost). čus Vojta