Ahoj, zajímal by mě váš názor na to, jaký je nejrychlejší WW kajak (na závody, nikoli sjezd). Co si myslíte o plastové slalomce? Pyranha Master (moc ji nemusím)?
Na DM jednoznačně preferují to druhý
http://www.hydromagazin.cz/clanek/1005-red-bull-dolomitenmann-2013/
existují i jiné plastové slalomky. Sám na jedné jezdím ( Perception Fox) a nedám na ni dopustit. Záleží o jaký závod se jedná a podle toho zvolit typ lodě. Pyranha je objemnější hodně kulatá. Perception naopak plošší, jako moderní slalomka. Podobně je na tom Fluid Donsa, nebo Raibow SL 350 ( tu mám také doma a je super)
Myslím že něco dělal i Robson a Delsyk.
Robson vypadá hodně slušně. V Delsyku jsem seděl, ale je kratší než slalomka - tuším 335cm. Lehoučký docela obratný, ale vhodný pro menšího pádlera, nebo ženskou, působí hodně křehce. Na kanál dobrý, na řeku bych si ho nevzal. Bál bych se o něj.
Pyranha i Liquidlogic bude také za jiný peníz, než třeba u Perception
Nejrychlejší je Stinger Liquid Logic
Stinger krásná loď. Ale 25kg kajak brát na závody, kde může být i nějaký přeběh, to bych si hodně rozmyslel :-)A taky se mi ještě nestalo, aby reálná a zvážená váha odpovídala údajům výrobce :-), (samozřejmě mimo závodní slalomky, nebo sjezdového kajaku). Většinou u takové lodě připočítat tak ještě 2kg navíc :-)
Jo. To je fakt. A ještě mám podezření, že někteří všichni výrobci to dělají z nasákavého plastu. Vždycky s přibývající dobou na vodě mi ta loď přijde na tahání těžší a těžší.
A čím jiným, než že natahuje vodu by to mohlo být,že? :)
Pyranha Master 2 je velmi rychla. Dovolim si polemizovat s Kosatkou, ze bude jeste lepsi nez Stinger. Rozhodne je lehci, pokud budes mit na trase nejake behani. Delsyk - Toro - plastova slalomka je taky fajn, na reku se s tim neboj.
O.k. díky všem za rady. Jedná se o Adrenalin Cup - ne že by mi změna lodi dopomohla na bednu, ale chci se co nejméně nadřít. Běh tam je zhruba 200 - 300 m s lodí do cíle.
Co pamatuju, tak prvních pár metrů tam vždycky protrpí a po trávě na hřišti už tahají kajaky za sebou. Borci to bez ambicí na bedně to zvládají i s creekovkama. :D
Ale jak říkáš, každé kilo dolů je plus.
Jen pozor aby si se vešel do limitů. Mám pocit, že loď musela být minimálně 60cm široká, max 340 dlouhá a min 15 kg těžká.
Ale do toho by se mělo všechno krom Stingera vejít.
já to jel na stomperu a v poho:)