ahoj, mate nekdo tip kde koupit kajak za rozumne prachy nekde v zahranici? planuju koupit nejaky playboat a ceny u ceskych prodejcu jsou ponekud neprijemne proto hledam spolehlive obchody idealne v EU. zajimaji me predevsim znacky Big Dog a Jackson. Oficialni seznam dyleru jsem samozrejme prosel ale zajimaji me spise tipy na overene shopy kde maji dobre ceny pripadne nake vyprodeje diky
myslím,že ceny budou podobné i v ostatních zemích
nezapmeň na dopravu...tak nebude zadarmo
A pokud to není v EU tak ještě CLO.
Pokud je, tak ti každopádně vyměří DPH.
Myslím, že se konečnou cenou dostaneš na velmi podobná čísla jako v domácích obchodech.
tak DPH se plati v zemi kde koupim ne v ramci EU takze to se nedomeruje nebo se pletu? ono jde hlavne o to vychytat nakou akci kdyz uz se mi to povede v čr tak to nestihnu treba ted byl Havoc ve waterelementu za 17 ale uz neni...chtel bych se vejit do dvacky se sprajdou a v cesku znam jenom WE, vodaksport, hiko, HGsport a boatpark ktere se snazim sledovat, ale nic zajimaveho tam momentalne neni proto me zajimaji jeste obchody za hranici jestli nechytnu nakou akci... ma nekdo jeste nejaky tip kde by mohlo byt neco zajimaveho i v ČR?
dnes začala akce na skladové kajaky - mrkni na aktuální nabídku lodí, kterou najdeš i na Hydromagazínu na úvodní straně. Jsou tam kousky za dobrý peníze. Myslím, že se ti to ze zahraničí zase tolik nevyplatí, protože vlivem změny kurzu koruny to vychází i ze zahraničí dráž než dřív. Navíc je pak problém se zárukou.
nejsem pochlebovač,ale mají kluci naprostou pravdu:)
No, obávám se, že pokud placené DPH je menší než u nás, tak ti ho doměří. Jistý si ale nejsem.
Do 20 se šprajdou za novou loď? Pokud se spokojíš s Noahem se spartánskou výbavou, tak možná ano. Jinak je to myslím v říši snů.
Nemyslim ze to je nerealne, vyprodejove lode se daji sehnat kolem 15 jenom jsem ted zrovna na zadnou nenarazil...nebo resp narazil ale byla hned fuč proto se ptam jestli nekdo nevi o necem kde by se neco mohlo valet ve sklade pripadne pokud nema nekdo tip na obchody mimo cr a vyprodavaji zasoby...
V rámci EU se DPH platí při nákupech soukromými subjekty v zemi sídla obchodu.
Vyjímkou jsou velké zasílací internetové obchody, které když přesáhnou nějaký konkrétní limit na vývoz do jiné země EU, tak si musí zažádat o daňové číslo té druhé země a odvádět DPH při dodávkách do zahraničí v zemi určení. To je případ Amazonu. Nějaké obchůdky pro kajakáře se nemají ani šanci přiblížit k tomu limitu.
Každopádně pro spotřebitele platí, že jaká DPH je uvedená na faktuře, tak ta platí (ten limit si hlídají obchody samy). V rámci EU soukromníci nedodaňují (a ani to po nich jejich stát nesmí vyžadovat).
tak zrovna na Noah byla nedávno akce tuším 13tisíc za novou loď a loďe jsou to velmi parádní. Nevím co autor předešlého příspěvku myslel že by tam mělo být, když se vyjádřil o spartánské výbavě, myslím, že mají vše co je potřeba...
Nerozporuji že jsou to dobré lodě. Chválu jsem na ně slyšel, ale nejel jsem v nich.
Co se týče té výbavy, sedačku mají, skořepina to je ....
Sprartánský jsem myslel z hlediska komfortu.
Když si ale vedle Noaha položím svoji Mambu, vidím znatelný rozdíl.
Samozřejmě, že vifikundace jako posouvací opěrky, posouvací sedačka, posouvací zrcadlo .... nejsou nezbytné k jízdě. Mě ale pomohly doladit loď podle mých potřeb. Také vylepení a polstrování nebývá k zahození. Myslím že i takové věci zvyšují požitek z jízdy.
Levně se dá sehnat loď na Kanumesse v Norimberku. Většinou tam po výstavě ty lodě rozprodávaj. Já sem si tam odtud přivez novýho liquidlogica v plný výbavě za 600€. Je to tak trochu na náhodu, většinou si to musíš domluvit hned první den. Ale novou loď takhle levně jinde neseženeš :)
Diky za tip pokud to vydrzim do zari tak urcite zvazim :) ale bojim se ze to nedam:D