Doma mám starý laminátový kajak, který potřebuju obrousit, zalepit díry (až sem je to jasné) a potom něčím přetřít, aby vypadal k světu. Máte prosím někdo zkušenosti s barvami, které se na to nejlíp hodí? Co jsem hleda v internetu tak mi přijdou nejlepší nějaké barvy používané na laminátové bazény, ale přesně nevím a v obchodě mi nedokázali říct. Bojím se, aby se barva neodlupovala. Ta laminátová loď přece jenom trochu cvičí.
barvy na bazény se mi neosvědčily , odlupujou se a křídujou . Já byl vždycky spokojenej s Epoxydovejma barvama . Dají se použít i jiné dvojsložkové barvy . Polyuretanová a pod .
Dal bys mi prosímtě nějaký konkrétní typ? Jak se ta barva přímo jmenuje... Dík.
to není těžký Epoxydová barva , Polyuretanová barva , ale jak jsem psal měly by fungovat i jiné dvojsložkové barvy třeba na lakování aut kdyby ti nestačila malá barevná škála Epoxydovejch barev tak to dneska namíchaj dle přání jen je to dražší , ale zase na každým rohu . Epoxydový barvy maj dnes málokde na krámě i když znám jeden pravěkej obchod v Č.B. kde jsou pořád na pultě .
Tak jsem dneska navštívil ten svůj obchod a stále mají na pultě obvyklou škálu barev . Epoxidové emaily dokonce od dvou výrobců , akorát jeden uvádí vhodnost jen do interierů ale zase vhodnost pod vodu tak nechápu co jiného mu venku vadí zřejmě sluníčko . To by nemuselo vadit pokud bude skladován někde schovaný . Já momentálně zkusil na laminátový přístřešek vodou ředitelnou barvu na plasty a jsem nadšen , časem se uvidí trvanlivost . Smůla je že mají jen bílou a hnědou .
ahoj, já používám na repasování lodí tento: Epoxidový email lesklý dvousložkový S2321. Je určený pro vrchní, silně namáhané nátěry. Dá se nanášet i stříkací pistolí. Nejběžnější a tudíž nejlevnější barva je bílá. Další odstíny se dají "naladit" barevnými pigmenty
a ty barevné pigmenty se někde v krámě běžně prodávají ? Či kde se dají sehnat .
musí to být prodejna kde míchají barevné odstíny. Sám to nenaladíš, na to je počítačem řízená mašina. Stačí se zeptat. V našem malém městě, kde je 15 tis. obyvatel, jsou tyto "míchačky" dvě. Namíchají jak barvu na auto, nebo na fasádu, je to jedno. Takže nic neobvyklého :-)
ahoj. Tak ještě jednou vstupuji do fóra. Potřeboval jsem v posledních dnech něco podobného jako Ty. Běžná bílá epoxidová barva je dostupná bez problémů. Ovšem barevné odstíny se dnes řeší už jinak, než jak jsem Ti radil v mém posledním příspěvku. Existuje barevný katalog výrobce epoxidových barev a dle něj Ti dnes namíchají barvu přímo u něj. Prodavač objedná a do 14 dnů by měla být barva namíchaná.
zdravim
jen jsem chtěl upozornit,že není epoxid jako epoxid, určitě bych doporučoval ať se zájemce informuje u výrobce na typ epoxidu. hlavně aby ta hmota byla určena do ponoru. co se týče odstínu - všichni výrobci jsou schopni namíchat podle ralky jakýkoliv jen se to odrazí na ceně, čím jasnější a zářivější odstín tím více pigmentu a tím dražší cca od 200 do 500 kč /l... u nás jsou distributoří co to jsou schopni námíchat na počkání... dále je důležitá předúprava tedy vyčištění a hlavně zdrsnění, ztv. kotvící profil jinak se to nemilosrdně sloupe. co se týče křídovatění, to je jev nerozlučně spjatý s epoxidy, takže je jísté, že se to stane nejpozději do roka. má li být loď zářivě barevná tak se musí opatřit jiným nátěrem. jako finalní nátěr v požadovaném odstínu, pokud to má vádržet dlouho lesklé, používáme polyuretan, ale u něj je problém že není dělaný do ponoru a je náchylnější k poškrábání, což u lodě na divočejší vodu hrozí. jedině nad čarou ponoru v barvě,pod čarou bílá epox... pak je možno použít polyester, ale o tom nic nevím, jen že se jedná o dvousložkovou pryskyřici a je to pěkný maras škodlivý...
Ahoj,
díky za reakci, přesně proto jsem se tu ptal, přišlo mi, že to není až tak jednoduchá záležitost. Zatím jsem se do oprav nepustil a koukám, že je to jedině dobře :-)
ja jsem poslední lode(motoraky) natiral BISILEM-jinak pod vodu epoxid a nad vodu polyuretan(ten ,,nekridovatí)-hone o tom najdes na www.jachtinginfo.cz a pod.
ahoj, tak jsem repasoval starší carbonovou slalomku a byl jsem nucen řešit stejné téma jako Ty. Epoxidovou barvu namíchat je dnes zbytečná komplikace. Objevil jsem toto. Objednáš namícháš a hotovo. Pokud budeš chtít něco poradit, napiš mi na email. Pošlu i fotky. Epoxidové barvy a jejich odstíny mají tady: http://www.sincolor.cz/Naterove-hmoty/Epoxidove-rozpoustedlove/S-2321/
to je ta co maj v drogerce v Č.B. , ale zrovna na ní píšou že je jen do interiéru