Rubrika HYDROakce

Vše o vodáckých akcích v Česku, ale i jinde v Evropě se dozvíte v nové rubrice HYDROakce. Všechna splutí, setkání nebo soutěže, které Vy pořádáte pro ostatní vodáky by neměla chybět na HYDROstránkách. Dejte proto včas vědět, pozvěte ostatní pádlisty anebo napište, jak se ta Vaše HYDROakce vydařila.

HYDROtip

Vodácké půjčovny - půjčovny lodí přehledně a s hodnocením.

Starý HYDROweb
HYDRO - RSS kanál a ATOM
Přehled vodáckého vybavení
Facebook

Vodní stavy
, hladina Vltavy
Aktuální stavy a průtoky v ČR
30.1.2014 | SnížákLaminátový kajak - oprava/natření

Doma mám starý laminátový kajak, který potřebuju obrousit, zalepit díry (až sem je to jasné) a potom něčím přetřít, aby vypadal k světu. Máte prosím někdo zkušenosti s barvami, které se na to nejlíp hodí? Co jsem hleda v internetu tak mi přijdou nejlepší nějaké barvy používané na laminátové bazény, ale přesně nevím a v obchodě mi nedokázali říct. Bojím se, aby se barva neodlupovala. Ta laminátová loď přece jenom trochu cvičí.

snizakzavhydromagazin.cz | odpovědět |  
30.1.2014 | žralokRE:Laminátový kajak - oprava/natření

barvy na bazény se mi neosvědčily , odlupujou se a křídujou . Já byl vždycky spokojenej s Epoxydovejma barvama . Dají se použít i jiné dvojsložkové barvy . Polyuretanová a pod .

zralokzavemail.cz | odpovědět |  
30.1.2014 | SnížákRE:RE:Laminátový kajak - oprava/natření

Dal bys mi prosímtě nějaký konkrétní typ? Jak se ta barva přímo jmenuje... Dík.

snizakzavhydromagazin.cz | odpovědět |  
30.1.2014 | žralokRE:RE:RE:Laminátový kajak - oprava/natření

to není těžký Epoxydová barva , Polyuretanová barva , ale jak jsem psal měly by fungovat i jiné dvojsložkové barvy třeba na lakování aut kdyby ti nestačila malá barevná škála Epoxydovejch barev tak to dneska namíchaj dle přání jen je to dražší , ale zase na každým rohu . Epoxydový barvy maj dnes málokde na krámě i když znám jeden pravěkej obchod v Č.B. kde jsou pořád na pultě .

před 80 dny | žralokRE:RE:RE:RE:Laminátový kajak - oprava/natření

Tak jsem dneska navštívil ten svůj obchod a stále mají na pultě obvyklou škálu barev . Epoxidové emaily dokonce od dvou výrobců , akorát jeden uvádí vhodnost jen do interierů ale zase vhodnost pod vodu tak nechápu co jiného mu venku vadí zřejmě sluníčko . To by nemuselo vadit pokud bude skladován někde schovaný . Já momentálně zkusil na laminátový přístřešek vodou ředitelnou barvu na plasty a jsem nadšen , časem se uvidí trvanlivost . Smůla je že mají jen bílou a hnědou .

1.2.2014 | bojekRE:Laminátový kajak - oprava/natření

ahoj, já používám na repasování lodí tento: Epoxidový email lesklý dvousložkový S2321. Je určený pro vrchní, silně namáhané nátěry. Dá se nanášet i stříkací pistolí. Nejběžnější a tudíž nejlevnější barva je bílá. Další odstíny se dají "naladit" barevnými pigmenty

bojekzavcentrum.cz | odpovědět |  
1.2.2014 | žralokRE:RE:Laminátový kajak - oprava/natření

a ty barevné pigmenty se někde v krámě běžně prodávají ? Či kde se dají sehnat .

3.2.2014 | bojekRE:RE:RE:Laminátový kajak - oprava/natření

musí to být prodejna kde míchají barevné odstíny. Sám to nenaladíš, na to je počítačem řízená mašina. Stačí se zeptat. V našem malém městě, kde je 15 tis. obyvatel, jsou tyto "míchačky" dvě. Namíchají jak barvu na auto, nebo na fasádu, je to jedno. Takže nic neobvyklého :-)

před 96 dny | bojekRE:Laminátový kajak - oprava/natření

ahoj. Tak ještě jednou vstupuji do fóra. Potřeboval jsem v posledních dnech něco podobného jako Ty. Běžná bílá epoxidová barva je dostupná bez problémů. Ovšem barevné odstíny se dnes řeší už jinak, než jak jsem Ti radil v mém posledním příspěvku. Existuje barevný katalog výrobce epoxidových barev a dle něj Ti dnes namíchají barvu přímo u něj. Prodavač objedná a do 14 dnů by měla být barva namíchaná.

před 94 dny | františek dobrotaRE:RE:Laminátový kajak - oprava/natření

zdravim
jen jsem chtěl upozornit,že není epoxid jako epoxid, určitě bych doporučoval ať se zájemce informuje u výrobce na typ epoxidu. hlavně aby ta hmota byla určena do ponoru. co se týče odstínu - všichni výrobci jsou schopni namíchat podle ralky jakýkoliv jen se to odrazí na ceně, čím jasnější a zářivější odstín tím více pigmentu a tím dražší cca od 200 do 500 kč /l... u nás jsou distributoří co to jsou schopni námíchat na počkání... dále je důležitá předúprava tedy vyčištění a hlavně zdrsnění, ztv. kotvící profil jinak se to nemilosrdně sloupe. co se týče křídovatění, to je jev nerozlučně spjatý s epoxidy, takže je jísté, že se to stane nejpozději do roka. má li být loď zářivě barevná tak se musí opatřit jiným nátěrem. jako finalní nátěr v požadovaném odstínu, pokud to má vádržet dlouho lesklé, používáme polyuretan, ale u něj je problém že není dělaný do ponoru a je náchylnější k poškrábání, což u lodě na divočejší vodu hrozí. jedině nad čarou ponoru v barvě,pod čarou bílá epox... pak je možno použít polyester, ale o tom nic nevím, jen že se jedná o dvousložkovou pryskyřici a je to pěkný maras škodlivý...

pbzxlzavseznam.cz | odpovědět |  
před 93 dny | SnížákRE:RE:RE:Laminátový kajak - oprava/natření

Ahoj,
díky za reakci, přesně proto jsem se tu ptal, přišlo mi, že to není až tak jednoduchá záležitost. Zatím jsem se do oprav nepustil a koukám, že je to jedině dobře :-)

snizakzavcentrum.cz | odpovědět |  
před 81 dny | packaRE:RE:RE:RE:Laminátový kajak - oprava/natření

ja jsem poslední lode(motoraky) natiral BISILEM-jinak pod vodu epoxid a nad vodu polyuretan(ten ,,nekridovatí)-hone o tom najdes na www.jachtinginfo.cz a pod.

skurutajzavseznam.cz | odpovědět |  
před 46 dny | bojekRE:Laminátový kajak - oprava/natření

ahoj, tak jsem repasoval starší carbonovou slalomku a byl jsem nucen řešit stejné téma jako Ty. Epoxidovou barvu namíchat je dnes zbytečná komplikace. Objevil jsem toto. Objednáš namícháš a hotovo. Pokud budeš chtít něco poradit, napiš mi na email. Pošlu i fotky. Epoxidové barvy a jejich odstíny mají tady: http://www.sincolor.cz/Naterove-hmoty/Epoxidove-rozpoustedlove/S-2321/

před 46 dny | žralokRE:RE:Laminátový kajak - oprava/natření

to je ta co maj v drogerce v Č.B. , ale zrovna na ní píšou že je jen do interiéru

Nově v HYDROfóru

před 3:53 hod. - Rychlý kajak
O.k. díky všem za rady. Jedná se o Adrenalin Cup ...
před 5:25 hod. - Jak to vypadá na Balkáně po ...
Díky za odpověď, sehnal jsem na netu mapu s ...
před 9:21 hod. - Nafukovací kajak
Ahoj, nosnost 120kg se udává při plném zachování ...
včera - Nafukovací kajak
Ahoj lidi, co myslíte, mám cca 106 kg, u ...
včera - vylepšený Swing
Ahoj lidi, co myslíte, mám cca 106 kg, u ...
včera - Rychlý kajak
Pyranha Master 2 je velmi rychla. Dovolim si ...
před 3 dny - Jak to vypadá na Balkáně po ...
Ahoj, měli jsme v létě naplánovaný okruh ...
před 3 dny - Jak to vypadá na Balkáně po ...
Ahoj, máme s partou naplánováný zájezd na konec ...
před 7 dny - Rychlý kajak
Jo. To je fakt. A ještě mám podezření, že někteří ...
před 7 dny - Zkušenosti Fluid Bazooka
Zdravím, zajímaly by mne zkušenosti k Fluidu ...
před 8 dny - Rychlý kajak
Stinger krásná loď. Ale 25kg kajak brát na ...
před 8 dny - Rychlý kajak
Robson vypadá hodně slušně. V Delsyku jsem seděl, ...

Bazar

před 1:01 hod. - Stomper 90
Prodám Sezonu jetý kajak značky Liquidlogic. ...
včera - TyWarp Pádlo - klika
Rok používané kajakářské pádloTyWarp - klika | ...
včera - Gumotex nafukovací kanoe ...
Nafukovací kanoe-raftík ve výborném stavu.1 rok ...
před 2 dny - SQ Noah Plus SQ Noah Plus ...
Prodám kajak SQ Noah Plus, délka 3m, nosnost ...
před 2 dny - liquidlogic stomper 80 ...
Prodam creek v paradni forme. Na divoke vode jeta ...
před 3 dny - Neoprénové boty
Prodám nepoškozené neoprénové boty. Použité jenom ...
před 3 dny - Neopren bez rukávů
Prodám neopren, jen 4x nošený, nepoškozený ve ...
před 3 dny - Gala K1 Metax 520
Prodám nový nejetý K1 Metax 520,speciální posuvná ...
před 3 dny - ZODIAC-METZELLER Canoe ...
Prodám v Čechách unikátní C2-3 Jumbo INDIO Heavy ...
před 3 dny - RTM morský doublekajak ...
Predám dvojmiestny plastový morský kajak RTM ...
před 4 dny - Werner Powerhouse
Ahoj, prodam 2 roky staré pádlo Werner ...
před 4 dny - Fluid Bazooka
kajak je bez závad, fotky - ...

Nejdiskutovanější články

Toplist
pohora.cz