HYDROfórum

Potřebujete s něčím poradit? Sháníte informace o řece? Nevíte si rady s vybavením? Začínáte na vodě a nevíte jak na to? A nebo si jen tak chcete popovídat o zážitcích z vody? O všem si můžete poklábosit s kolegy vodáky na HYDROfóru. Každý den se v HYDROfóru čile diskutuje na nejrůznější (nejen) vodácká témata a ještě se nestalo, aby kamarádi vodáci neporadili. Všichni jsou vítáni.

HYDROtip

Vodácké půjčovny - půjčovny lodí přehledně a s hodnocením.

Starý HYDROweb
HYDRO - RSS kanál a ATOM
Přehled vodáckého vybavení
Facebook

Vodní stavy
, hladina Vltavy
Aktuální stavy a průtoky v ČR
před 81 dny | Standaktere z-ko

Zdravím, k vánocům jsem dostal větší prémie a rád bych si pořídil novou loďku. Jen se stále nemůžu rozhodnout jestli jít do veloca nebo raptora. Vážim cca 80 kilo(v hydru +-85).Raptora jsem měl možnost vyzkoušet a zdálo se mi že by občas mohl reagovat líp. Ktérá si myslíte,že bude lepší?

tumap18zavseznam.cz | odpovědět |  
před 80 dny | Zdeněk BesmákRE:ktere z-ko

Ahoj, s 85 kg rozhodně Raptora. Musíš připočítat, že v ta loď nebude nikdy prázdná, a hydro suché má 5 kg když ho namočíš jsi zase o pár kilo těžší. Ale ještě bych vzal v úvahu tvojí výšku.

bezizavwodakovywjeci.cz | odpovědět |  
před 79 dny | JKBRE:ktere z-ko

Ahoj, rozhodně Raptora, možná by stálo za to zkusit i Directora, zvlášť jestli jsi i vysokej. Veloc Tě určitě neuveze.

yeszavno.ok | odpovědět |  
před 79 dny | KosatkaRE:RE:ktere z-ko

Veloc do 55, Raptor do 75, Director od 75 (a 170cm) a vážit se ráno nahej :o)

mujzavstejnej.com | odpovědět |  
před 78 dny | JakubRE:RE:RE:ktere z-ko

ráno vážim 68+182cm a v testu do vvIII získal mé sympatie veloc

mujzavtvuj.si | odpovědět |  
před 78 dny | žralokRE:RE:RE:ktere z-ko

Já vím že ty údaje od výrobce jsou dost orientační , ale měl jsem za to , že nejlepší je být ve středu váhovýho určení lodě . Ty tvoje doporučení jsou o dost níž takhle to vidíš i u jiných výrobců , nebo jen Železnýho ? Nějáč by pak nezbývaly lodě pro pořádný chlapy .

zralokzavemail.cz | odpovědět |  
před 77 dny | MartinRE:RE:RE:RE:ktere z-ko

Ono taky dost záleží, jestli si člověk toho creeka pořizuje, aby s nim fakt creekoval, nebo aby se s nim vozil po WW I-II. Pokus si teda kupuje správnej typ lodi na to na co ta loď je, pak je pro něj Veloc uplně mimo mísu a Kosatka má ty údaje vcelku přesně.

abc.dezavfgh.ch | odpovědět |  
před 77 dny | PavelRE:ktere z-ko

Být tebou, vezmu RAPTORA. Pokud ho nechceš na jednu, dvě sezóny...s přibývajícími lety kila přibývají. Nemluvě o tom, že občas do kajaku budeš chtít přihodit určitě nějaké krámy a pak je to kilo sem, kilo tam...

pavelrzavcentrum.cz | odpovědět |  
před 75 dny | KatkaRE:ktere z-ko

Ahoj. Pokud Z tko, tak pro tebe Raptor. Jestli chceš mít 100% jistotu, tak si zkus Veloce. Veloc je na tebe malej..

katkazavkajaky.cz | odpovědět |  
před 73 dny | ABCRE:ktere z-ko

Ahoj Stando,
podle mě je důležitý říct, na co tu loď máš. Jestli chceš jezdit po rybníku, nebo 2-3, nebo 3-4, nebo 4-5.
Nevidim důvod, proč by tě 280 litrů, co má Veloc, neměly uvézt. Dlouhotrvající trend "čím větší, tím lepší" mi přijde trochu ujetej.

abczavabc.abc | odpovědět |  
před 73 dny | JKBRE:RE:ktere z-ko

Tak to je rada za trest. Obtížnost terénu, na kterým chce jezdit, přece hraje roli hlavně při výběru typu lodi a ne její velikosti.

Standa psal, že má 80(!) kilo, s hydrem i víc. Nevím, jestli kolik z diskutovaných lodí jsi osedlal nebo viděl jezdit, ale 80 kilo je i na Raptora dost, v případě Veloce je to totální nesmysl. Údaj o výtlaku v litrech nic neřiká o jeho rozložení a hlavně je Veloc loď celkově malá, takže 80 kilovej člověk se v ní bude hodně tísnit, pokud se do ní vůbec narve. Hodně lidí s váhou i přes 90 do loňska jezdilo na Raptorech a bylo vidět, že je to trápení a na Directorech mají větší pohodlí a celkově jezdí líp.

empirickyzavzjiste.no | odpovědět |  
před 73 dny | JakubRE:RE:RE:ktere z-ko

Ano dobrej pocit z lodi v lodi je dost podstatná část príma poježdění, takže dokud nevyzkoušíš tak se nedozvíš.
Častý jev je výběr terénu podle lodi s opomenutím toho v lodi.

mujzavtvuj.neni | odpovědět |  
před 72 dny | KruťasRE:RE:RE:ktere z-ko

Já tady z těch názorů mám pocit, že za chvilku budeme jezdit všichni na Titaniku.
Není dávno doba, kdy loď přes 220 nejezdil skoro nikdo, protože byla móda rodeovek a playboatů. Pak se to vrátilo naštěstí k normálním velikostem, ale te´d mi to připadá, že se to zase tlačí opačným směrem.
Momentálně jezdím na Mystickovi 3, 4-5 a zdá se mi i při těch 92 kg dostačující. Podle zatím zveřejněných rad bych měl mít Direktora, který má o 100 l větší objem. To možná když budu jezdit 5 - 6, a kolik z nás to jezdí?

krutaszavmamail.tu | odpovědět |  
před 72 dny | huddyRE:RE:RE:RE:ktere z-ko

přesně tak. Já jezdím se svými kilči (90 kg +-) na stomperovi od LL a neprosto v klidu.

hudykudyzavseznam.cz | odpovědět |  
před 72 dny | žralokRE:RE:RE:RE:RE:ktere z-ko

asi by to chtělo doplnit že zřejmě velikost 80

před 72 dny | huddyRE:RE:RE:RE:RE:RE:ktere z-ko

ne 90

hudyzavkudy.cz | odpovědět |  
před 72 dny | žralokRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:ktere z-ko

75-130 kg tak to jseš zhruba tam co doporučoval Kosatka tudíž pod polovinou rozsahu .

před 71 dny | huddyRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:ktere z-ko

naprosto vyhovuje ve všem:)

hudyzavkudy.cz | odpovědět |  
před 69 dny | SnížákRE:ktere z-ko

Ahoj, tak já k tomu taky přihodím nějaký to moudro, ať se tady do mě můžete pustit :-)
V první řadě mi to přijde dost subjektivní. Prostě musíš vědět co od toho čekáš, jestli chceš jezdit spíš utopenej a dáš přednost manévrovatelnosti (Raptor) a nebo budeš jezdit jak v kočáře po vršku válců a necháš za sebe loď všechno projet (Director)... aspoň takový mám já pocity z tech dvou lodí. Dojdi si obě vyzkoušet na kanál a budeš mít jasno za hodinku... Na fóru za tebe loď nikdo nevybere!

snizakzavhydromagazin.cz | odpovědět |  
před 69 dny | HAHAHARE:RE:ktere z-ko

Nebo je tady taky možnost naučit se jezdit a potom nemusíš bejt utopenej ani na Raptorovi :) Nakonec je to hlavně o tom jak se s tou lodí sžiješ a jak umíš pádlovat. Velká loď tě automaticky nespasí a zrovna tak mužeš jezdit velký věci i na lodi na kterou seš tabulkově moc tlustej.

nemamzavnedam.cz | odpovědět |  
před 69 dny | ABCRE:RE:RE:ktere z-ko

YES !!!

abczavabc.xyz | odpovědět |  
před 68 dny | huddyRE:RE:ktere z-ko

naprostý souhlas....mužou se véct dlouhé spory o tom co a jak a proč....ale vyzkoušej uvidiš! Hau

hudykudyzavseznam.cz | odpovědět |  

Nově v HYDROfóru

před 4:05 hod. - Jaké jsou vaše zkušenosti s ...
Já mám odzkoušené Speedo a mohu doporučit ...
před 3 dny - LAMMEROFEN v dubnu 2014 ...
Díky za info, bohužel trochu nekompletní. Na ...
před 3 dny - Velikonoční Moravice bude bez ...
Pro vodáckou akci „Otevření a sjezd řeky ...
před 4 dny - Horní Kamenice
8,6 m3 na tomhle vodočtu v J.D.: ...
před 4 dny - Horní Kamenice
Díky za video. Něco takové jsem potřeboval. ...
před 4 dny - LAMMEROFEN v dubnu 2014 ...
Ahoj, dneska jsem na 4-paddlers narazil na ...
před 5 dny - Velikonoce na Slovensku ...
Kdo by se chtěl přidat o velikonocích na ...
před 6 dny - Horní Kamenice
Je-li dost vody, dá se úsek začít u ústí Jeleního ...
před 7 dny - Kanaly v Cr i ve svete - ...
Ahoj, jezdil jsem tam včera a použil jsem telefon ...
před 7 dny - Horní Kamenice
http://www.hydromagazin.cz/clanek/80-horni-kamenic...
před 8 dny - Horní Kamenice
Jel jste někdo Kamenici z Josefáče do Tanvaldu? ...
před 9 dny - Surinam - sjíždění řeky na ...
Na podzim bychom chtěli sjíždět řeku v Surinamu. ...

Bazar

před 7:30 hod. - Wavesport Project 52
Prodám freestylový kajak Wave sport project 52. ...
před 2 dny - ZET KAYAKS RAPTOR
Sezónu jetý červený Raptor s pěnami místo ...
před 3 dny - noah innuendo
prodam innuendo, nevarene, neprosedle, skvely ...
před 3 dny - SAWYER Squeeze filtr
Nabízím nový nepoužitý SAWYER Squeeze vodní filtr ...
před 4 dny - BLISS STICK BLITZ
Kajak BLISS STICK, BLITZ Symetrický, dobře ...
před 5 dny - Pyranha Molan S
Prodám tuto rodeovku v modré barvě, nebouraná,v ...
před 5 dny - Profiplast Ninja, karbonová ...
Prodám pádlo na divokou vodu, rodeo. 185 cm, ...
před 5 dny - C1 slalomka
C1 slalomová kanoe, dobrý stav, pouze jedna 5cm ...
před 6 dny - Hiko vesta
Prodám vestu Hiko sport velikost XL. Barva ...
před 6 dny - Gumotext Traveller
Prodám NOVÝ nevybalený nafukovací kajak Gumotex ...
před 6 dny - Gumotext Baraka
Prodám všestrannou samovylévací kánoi Baraka. ...
před 6 dny - Robson Robson - C1
C1 singl - málo jetá (pouze 5x na vodě) možno ...

Nejdiskutovanější články

Toplist
pohora.cz