Zdravím, k vánocům jsem dostal větší prémie a rád bych si pořídil novou loďku. Jen se stále nemůžu rozhodnout jestli jít do veloca nebo raptora. Vážim cca 80 kilo(v hydru +-85).Raptora jsem měl možnost vyzkoušet a zdálo se mi že by občas mohl reagovat líp. Ktérá si myslíte,že bude lepší?
Ahoj, s 85 kg rozhodně Raptora. Musíš připočítat, že v ta loď nebude nikdy prázdná, a hydro suché má 5 kg když ho namočíš jsi zase o pár kilo těžší. Ale ještě bych vzal v úvahu tvojí výšku.
Ahoj, rozhodně Raptora, možná by stálo za to zkusit i Directora, zvlášť jestli jsi i vysokej. Veloc Tě určitě neuveze.
Veloc do 55, Raptor do 75, Director od 75 (a 170cm) a vážit se ráno nahej :o)
ráno vážim 68+182cm a v testu do vvIII získal mé sympatie veloc
Já vím že ty údaje od výrobce jsou dost orientační , ale měl jsem za to , že nejlepší je být ve středu váhovýho určení lodě . Ty tvoje doporučení jsou o dost níž takhle to vidíš i u jiných výrobců , nebo jen Železnýho ? Nějáč by pak nezbývaly lodě pro pořádný chlapy .
Ono taky dost záleží, jestli si člověk toho creeka pořizuje, aby s nim fakt creekoval, nebo aby se s nim vozil po WW I-II. Pokus si teda kupuje správnej typ lodi na to na co ta loď je, pak je pro něj Veloc uplně mimo mísu a Kosatka má ty údaje vcelku přesně.
Být tebou, vezmu RAPTORA. Pokud ho nechceš na jednu, dvě sezóny...s přibývajícími lety kila přibývají. Nemluvě o tom, že občas do kajaku budeš chtít přihodit určitě nějaké krámy a pak je to kilo sem, kilo tam...
Ahoj. Pokud Z tko, tak pro tebe Raptor. Jestli chceš mít 100% jistotu, tak si zkus Veloce. Veloc je na tebe malej..
Ahoj Stando,
podle mě je důležitý říct, na co tu loď máš. Jestli chceš jezdit po rybníku, nebo 2-3, nebo 3-4, nebo 4-5.
Nevidim důvod, proč by tě 280 litrů, co má Veloc, neměly uvézt. Dlouhotrvající trend "čím větší, tím lepší" mi přijde trochu ujetej.
Tak to je rada za trest. Obtížnost terénu, na kterým chce jezdit, přece hraje roli hlavně při výběru typu lodi a ne její velikosti.
Standa psal, že má 80(!) kilo, s hydrem i víc. Nevím, jestli kolik z diskutovaných lodí jsi osedlal nebo viděl jezdit, ale 80 kilo je i na Raptora dost, v případě Veloce je to totální nesmysl. Údaj o výtlaku v litrech nic neřiká o jeho rozložení a hlavně je Veloc loď celkově malá, takže 80 kilovej člověk se v ní bude hodně tísnit, pokud se do ní vůbec narve. Hodně lidí s váhou i přes 90 do loňska jezdilo na Raptorech a bylo vidět, že je to trápení a na Directorech mají větší pohodlí a celkově jezdí líp.
Ano dobrej pocit z lodi v lodi je dost podstatná část príma poježdění, takže dokud nevyzkoušíš tak se nedozvíš.
Častý jev je výběr terénu podle lodi s opomenutím toho v lodi.
Já tady z těch názorů mám pocit, že za chvilku budeme jezdit všichni na Titaniku.
Není dávno doba, kdy loď přes 220 nejezdil skoro nikdo, protože byla móda rodeovek a playboatů. Pak se to vrátilo naštěstí k normálním velikostem, ale te´d mi to připadá, že se to zase tlačí opačným směrem.
Momentálně jezdím na Mystickovi 3, 4-5 a zdá se mi i při těch 92 kg dostačující. Podle zatím zveřejněných rad bych měl mít Direktora, který má o 100 l větší objem. To možná když budu jezdit 5 - 6, a kolik z nás to jezdí?
přesně tak. Já jezdím se svými kilči (90 kg +-) na stomperovi od LL a neprosto v klidu.
asi by to chtělo doplnit že zřejmě velikost 80
ne 90
75-130 kg tak to jseš zhruba tam co doporučoval Kosatka tudíž pod polovinou rozsahu .
naprosto vyhovuje ve všem:)
Ahoj, tak já k tomu taky přihodím nějaký to moudro, ať se tady do mě můžete pustit :-)
V první řadě mi to přijde dost subjektivní. Prostě musíš vědět co od toho čekáš, jestli chceš jezdit spíš utopenej a dáš přednost manévrovatelnosti (Raptor) a nebo budeš jezdit jak v kočáře po vršku válců a necháš za sebe loď všechno projet (Director)... aspoň takový mám já pocity z tech dvou lodí. Dojdi si obě vyzkoušet na kanál a budeš mít jasno za hodinku... Na fóru za tebe loď nikdo nevybere!
Nebo je tady taky možnost naučit se jezdit a potom nemusíš bejt utopenej ani na Raptorovi :) Nakonec je to hlavně o tom jak se s tou lodí sžiješ a jak umíš pádlovat. Velká loď tě automaticky nespasí a zrovna tak mužeš jezdit velký věci i na lodi na kterou seš tabulkově moc tlustej.
YES !!!
naprostý souhlas....mužou se véct dlouhé spory o tom co a jak a proč....ale vyzkoušej uvidiš! Hau