Rubrika HYDROakce

Vše o vodáckých akcích v Česku, ale i jinde v Evropě se dozvíte v nové rubrice HYDROakce. Všechna splutí, setkání nebo soutěže, které Vy pořádáte pro ostatní vodáky by neměla chybět na HYDROstránkách. Dejte proto včas vědět, pozvěte ostatní pádlisty anebo napište, jak se ta Vaše HYDROakce vydařila.

HYDROtip

Inzerce Nafukovací Čluny.cz

Akce: kanoe BARAKA za nejlepší cenu. Novinky: kanoe PALAVA 400, raft ONTARIO. Výprodej: kanoe ORINOCO.

Vodácké půjčovny - půjčovny lodí přehledně a s hodnocením.

Starý HYDROweb
HYDRO - RSS kanál a ATOM
Přehled vodáckého vybavení
Facebook

Vodní stavy
, hladina Vltavy
Aktuální stavy a průtoky v ČR
28.3.2013 | PavelNafukovačka na expedice

ahojte.
Chtěl bych si pořídit dvoumístnou nafukovačku, kterou bych mohl používat na expedice (nejčastěji Laponsko). Jde mi o to, aby měla pokud možno nižší hmotnost kvůli i několikadennímu přenášení. Uvažoval jsem o odlehčeném Riu od Kutlíků... Která loď má podle vás nejlepší poměr kvalita/cena/hmotnost/odolnost. Děkuji za vaše zkušenosti...

252824zavmuni.cz | odpovědět |  
před 95 dny | RFchamN2RE:Nafukovačka na expedice

Inga: ano každe1 ho občas potřebujeme :D je1 velmi často :DIvanka: ty??? vždyť ty jsi kočka největšed!!!Linda: :D baby ty mi lichotedš (moje prdel je ale každope1dně největšed :D)Babo: dedky zlato!Lucy: děkuji moc!Pomožka: děkuji, me1m rasodt :)

boninibzavsweetwaterhsa.com | odpovědět |  
před 95 dny | LjuboRE:RE:Nafukovačka na expedice

Mozno packraft..az na cenu setko dobry pomer
http://www.alpackaraft.com/

ljuboxzavgmail.com | odpovědět |  
před 89 dny | BobešRE:Nafukovačka na expedice

Ahoj, swing od gumotexu nebrat. Pořídil jsem si dva ze stejných důvodů jako ty. Po prvním splutí patnácti kilometrů Divoké Orlice jsem lepil tři trhliny ve dně, roztržený límec na obruč a roztrženou palubu u zipu. Ta loďka je sice bezva na přenášení ale je díky tomu ze strašlivě slabého materiálu. Neumím si ji představit někde v náročnějších podmínkách. Pálava a zase Pálava. Lepší u nás není. Kdysi prý vyráběli Pálavu s rukávem, neviděl jsem ji ale určitě perfektní.

bobespolanskyzavseznam.cz | odpovědět |  
před 87 dny | PetrRE:RE:Nafukovačka na expedice

No já na tom jezdil intenzivně jednu sezonu - v pohodě do trojky - tedy pokud si opravíš pár věcí jako přidělání vzpěr, uchycení šprajdy atd. V řece se neškubla ani na kamenech, větvích atd. a to jsem ji nijak nešetřil - takže je to lehčí materiál, ale odolný. Jak jsi ji dokázal škubnout na Orlici netuším, byl jsem tam mimochodem se swngem taky a dojel celej :-))Ostatně, kdysi se dělala z podobně vylehčeného materiálu i tvoje oblíbená Pálava a taky vydržela hodně. Swing je proti ní odolnější. Swing jinak není dobrý jen na přenášení, ale je to loďka s velmi dobrými jiízdními vlastnosti... jen ji Gumotex na začátku odflinknul, proto teď dává na trh druhou verzi, která by měla většinu nedostatků odstranit. A pálava se pokud vím s límcem nevyráběla nikdy - jen ji tak chtěl Rybnikář s Gumetexu upgradovat, ale namísto toho vznikla baraka. Stručně řečeno Bobeši - nesouhlasím skoro s ničím, co jsi napsal, ale jsme demokrat a budou do krve hájit tvoje právo hlásat jakoukoli blbost :-))

petpetrzavemail.cz | odpovědět |  
před 87 dny | sommiRE:RE:Nafukovačka na expedice

Pálava s rukávem se nedělala a dělat nebude, frajeři v Gumotexu mě vždycky utlučou argumentama :) Ale souhlasím s neodolností Swingu. Loni jsem pracoval v půjčovně a lepil jsem ho tak po každém druhém klientovi (i když možná není problém v lodi). Naopak nikdo ho neroztrhl o výztuhu, vždycky to byly díry ve dně. Jinak Pálavě fandím, je to ověřená klasika, pokud v ní nechceš vodu, dá se připlatit za šprajdu, ale zkušenosti s tím nemám...

sommi.sommizavseznam.cz | odpovědět |  
před 86 dny | PetrRE:RE:RE:Nafukovačka na expedice

No rukáv na pálavu jednoduše přidělat nejde, musela by se změnit konstrukce - a gumotex dělá dnes lodi primátně pro půjčovny, které preferují větší a univerzální lodi - proto vznikla baraka... sice výborné, ale robusní a těžká loď. A na inovaci pálavy nikdy nedošlo. Pro trek ale je podstatná hlavně váha a objem při sbalení - a váhový rozdíl mezi swingem a pálavou je pořád minimálně pět kilo - to už je na zádech při přenášení s další bagáží docela cítit. Lehčí z kánoí je například fileta od Hraba. Mé osobní zkušenosti s odolností swingu jsou jiné, ale to je na jinou diskusi :-))

před 86 dny | sommiRE:RE:RE:RE:Nafukovačka na expedice

Podle mě je to stejná technnologie, jak u Baraky. Ale problém je prý v tom, že Pálava má málo vzduchu ve dně a kdyby se do něj udělala díra, tak se začne potápět. S výrobou pro půjčovny souhlasím, odnesly to šikmé sedačky. A Pálava je sice oproti Swingu těžší, ale zase se do ní vejde víc bagáže, což je, myslím, taky argument...

sommi.sommizavseznam.cz | odpovědět |  
před 85 dny | PetrRE:RE:RE:RE:RE:Nafukovačka na expedice

Nerozumím tomu konstrukčně tolik, ale kdysi mi to vysvětloval gumotexácký konstruktér pálavy Rybnikář -podle něj jde o umístění rukávu vzhledem ke tvaru pálavy - prostě v původní podobě lodi by rukáv vodu nevyléval, proto by se podle něhu musela konstrukce lodi výrazně upravit. Výtlak tedy důležitý není. A porovnání swingu a pálavy - no jedno je kánoe, druhé kajak a holt si každý musí posoudit co od lodi vzhledem k použití chce... my můžeme diskutovalt jen o vlastnostech lodí :-))

Nově v HYDROfóru

před 5 dny - Jak rychle
Zkušenosti moje a okolí. Bez hagusů je riziko, že ...
před 7 dny - Soča po povodních v 11/2012
děkuji moc
před 9 dny - Soča po povodních v 11/2012
Ještě bych doplil, že vodočet ukazuje pouze ...
před 10 dny - Aby to tu nebyla stále jen ...
slušný, velice velmi :-) je taky hezký, že ...
před 11 dny - Vyduté dno
Ahojte, potřebuji poradit : koupil jsem si nový ...
před 12 dny - Soča po povodních v 11/2012
Viacmenej sa nič zasadneho nezmenilo. Na hornej ...
před 13 dny - Mapa AlaNDY
Ahoj,o prázdninách plánuji cestu na seakajaky na ...
před 13 dny - Soča po povodních v 11/2012
Ahoj, můžete prosím někdo poradit, jak vypadá ...
před 15 dny - Gumotex Seaway
Co se týče porovnání rozměrů Seaway a Airfusion, ...
No co jsem shlédnul videa k Seaway a Airfusion, ...
Podle textu z odkazu mi přijde že to bude pomalá ...
před 16 dny - Teče voda přes Čertáky????
Lipno II je vyrovnávačka, tedy pouští dolů už ...

Bazar

včera - Hiko Spricka Rhino Plus ...
Ahoj. Nabizim jen 4 dny jetou sprickou. Byla mi ...
před 3 dny - Prodám pádla
Nové kvalitní plastové pádlo s duralovou ...
před 3 dny - Zet Raptor
prodám kajak ZET Raptor, zelený, vaky, šprajda ...
před 4 dny - Hiko 2x Hiko swift S/M, ...
2x Hiko svift S/M, L/XL - párkrát na vodě
před 4 dny - Jackson Kayak Super Fun
Prodám playboat od Jackson Kayak-Super Fun.Kajak ...
před 5 dny - Pyranha Rev L
Příjemný kajk na kanál, v dobrém stavu
před 5 dny - Pyranha Burn
prodám Burna S, 4 roky starej, nevařenej, ale ...
před 5 dny - dagger Mamba MX 8.5
Loď je tři měsíce stará v perfektním stavu
před 5 dny - LiquidLogic Jefe
Prodám kajak LiquidLogic Jefe. Jetý 2 sezony ...
před 6 dny - MSR vařič MSR XKG ...
Prodám vařič MSR XKG Expedition Stove a ...
před 6 dny - HIKO vesta Hiko Sport ...
Prodám vestu HIKO Sport Extreme nová ...
před 6 dny - přilba Sweet Protection ...
Prodám Sweet Protection Rocker vel L/XL/59-61 cm ...

Nejdiskutovanější články

Toplist
pohora.cz