Rubrika HYDROakce

Vše o vodáckých akcích v Česku, ale i jinde v Evropě se dozvíte v nové rubrice HYDROakce. Všechna splutí, setkání nebo soutěže, které Vy pořádáte pro ostatní vodáky by neměla chybět na HYDROstránkách. Dejte proto včas vědět, pozvěte ostatní pádlisty anebo napište, jak se ta Vaše HYDROakce vydařila.

HYDROtip

Inzerce Nafukovací Čluny.cz

Akce: kanoe BARAKA za nejlepší cenu. Novinky: kanoe PALAVA 400, raft ONTARIO. Výprodej: kanoe ORINOCO.

Vodácké půjčovny - půjčovny lodí přehledně a s hodnocením.

Starý HYDROweb
HYDRO - RSS kanál a ATOM
Přehled vodáckého vybavení
Facebook

Vodní stavy
, hladina Vltavy
Aktuální stavy a průtoky v ČR
3.2.2013 | PetrKompozit vs plast (seakajak)

Proč si všichni mění své plastové seakajaky za kompozitní? I když ten rozdíl ve váze není vůbec tak markantní. Když tam pak člověk stejně narve 15kg dalšího vybavení. A kajak je pak daleko choulostivější na proražení ne li dokonce zničení.Když pak přistává na pobřeží kde jdou vlny. V čem je to lepší? Když asi každý má ještě na paměti totalitní léta a laminování kajaku po každé řece.

seakayakzavforever.com | odpovědět |  
3.2.2013 | Zdeněk BesmákRE:Kompozit vs plast (seakajak)

To je strašně jednoduchý ... kompozit prostě líp jede a to nejen protože je lehčí, a ne všichni vždy tu loď narvou patnácti kilama jezdí se i na lehko ... obě varianty prostě mají svoje pro a proti a záleží na tom co kdo preferuje

bezizavwodakovywjeci.cz | odpovědět |  
3.2.2013 | MichalRE:RE:Kompozit vs plast (seakajak)

Ono to je nepatrne slozitejsi, kompozit opravdu mnohem lepe jede, ale ne proto ze je lehci. Je cela rada kompozitovych lodi, ktere jsou prakticky stejne tezke jako plas. Ale plas je prilis mekky, proste oproti kompozitu je to backora a to se na jizdnich vlastnostech projevi.
Dalsim duvodem jsou limitujici vlastnosti plastu, staci se podivat kolik kratkych lodi ci kanoji ma prosedle dno.
Na konec bych byl opatrny i stim rozbijenim, samozrejme ze 18ti kilovy kajak se da rostrelit bez jakekoli namahy. Ale nastesti je v kompozitu velky vyber konstrukci, takze se daji najit lode, ktere vydrzi skoro stejne jak plast, neli vic.
A abych nezapomel, v kompozitu je o neco lepsi vyber kayaku, hlavne na konci pro narocne.

myssakzavemail.cz | odpovědět |  
5.2.2013 | BublaRE:Kompozit vs plast (seakajak)

Když s plasťákem budeš zacházet třeba takhle:
http://www.youtube.com/watch?v=AhnLHwj_QFQ
vyskáčou Ti z něho přepážky a sedačka...
Navíc stačí větší pařák a plastovku zdeformuješ=zničíš ještě na autě. Plasťák je dobrej do půjčovny.
I za sociku ti co uměli jezdit, nemuseli lepit :o)

nototozavnototo.ne | odpovědět |  
5.2.2013 | SixknotsRE:RE:Kompozit vs plast (seakajak)

Tak ti nevím Bublo, ale nějak v tom videu nevidím nic, co by neměl plasťák vpohodě vydržet.
Naopak, už jsem viděl kompozitové lodě, které bys už neslepil po té, co bys jim tohle jen pustil.

Prostě nejlepší je vědet, co od lodi čekáš a podle toho si vybrat.

Myssakzavemail.cz | odpovědět |  
5.2.2013 | karbonovy tondaRE:Kompozit vs plast (seakajak)

Kompozitova lod se da vetsinou opravit a nebude to skoro videt, plast se opravuje velmi slozite..kompositova lod je na dlouho..a jeste jedna vec - jednou jsem nalozil essence perceprion tak, ze podlaha v kokpitu se ohybala...to svedci a tom, ze plast vice pracuje a tvrdost neni perfektni.

seakayaker1983zavgmail.com | odpovědět |  
6.2.2013 | žralokRE:RE:Kompozit vs plast (seakajak)

Zajímalo by mě co je složitého na opravě plastu . Provizorně to jde i s použitím zapalovače a víčka od limonády . Doma se to dá lehce opravit a stačí mít drobet materiálu a slušnou horkovzdušku . Rozhodně lehčí a příjemnější oprava než broušení laminátu . Navíc oprava jde provádět i v mrazu nebo dešti .

zralokzavemail.cz | odpovědět |  
6.2.2013 | PAPIRE:RE:RE:Kompozit vs plast (seakajak)

Můj názor:
Plastový kajak je jednoznačně lepší pro půjčovny. Snese více např při tažení po břehu. Tudíž je např. snadnější s kajakem vylézt na skalnatý břeh. V rychlosti bych až tak problém neviděl, ta záleží převážně na tvaru lodi. Zjednodušeně bych uvedl, plast je uživatelsky příjemnější.
Kompozit - je dražší, složitěji se opravuje, zacházení s lodí vyžaduje vždy " majitelskou péči " . Určitě je to ale loď tvrdší , křehčí. Ale je radost na takové lodi jezdit. A když si uděláš na takové lodi svůj vlastni design.... , což na plastu nejde.

Mám obě , jak plast , tak kompozit a střídám to dle podmínek.

infozavlodeorlice.cz | odpovědět |  
8.2.2013 | Vladimír AdamecRE:RE:RE:Kompozit vs plast (seakajak)

Na plastu jsem si nikdy nepojezdil jako na
laminátu, laminátové lodě mají jednoznačně lepší jízdní vlastností a to i ty stavěné za totáče.

adamecvlzavseznam.cz | odpovědět |  
6.2.2013 | ChobotniceRE:Kompozit vs plast (seakajak)

Drobná poznámka: Nelze srovnávat laminátky z dob hlubokýho míru s kompozitovejma seakajakama. To je něco úplně jinýho. Jiná pryskyřice, jiná tkanina, jiný zpracování. Rozdík minimálně 7 tříd. Kompozit asi neni dobrej na "muj první kajak", ale spíš si ho pořídí ten, kdy ví, že ho to drží, že už mu to za ty prachy stojí a bude s tim jezdit tak nějak důstojně.

kulisyzavmulisy.cz | odpovědět |  

Nově v HYDROfóru

včera - Jak rychle
Ahoj, ve vzorci chybí dynamický součinitel a ...
před 7 dny - Jak rychle
Zkušenosti moje a okolí. Bez hagusů je riziko, že ...
před 9 dny - Soča po povodních v 11/2012
děkuji moc
před 11 dny - Soča po povodních v 11/2012
Ještě bych doplil, že vodočet ukazuje pouze ...
před 12 dny - Aby to tu nebyla stále jen ...
slušný, velice velmi :-) je taky hezký, že ...
před 13 dny - Vyduté dno
Ahojte, potřebuji poradit : koupil jsem si nový ...
před 14 dny - Soča po povodních v 11/2012
Viacmenej sa nič zasadneho nezmenilo. Na hornej ...
před 15 dny - Mapa AlaNDY
Ahoj,o prázdninách plánuji cestu na seakajaky na ...
před 15 dny - Soča po povodních v 11/2012
Ahoj, můžete prosím někdo poradit, jak vypadá ...
před 17 dny - Gumotex Seaway
Co se týče porovnání rozměrů Seaway a Airfusion, ...
No co jsem shlédnul videa k Seaway a Airfusion, ...
Podle textu z odkazu mi přijde že to bude pomalá ...

Bazar

včera - Gumotex uzavřený nafukovací ...
Prodám 2 uzavřené nafukovací kajaky Rodeo - ...
před 2 dny - gumotex kajak twist I
prodám nafukovací kajak twist I, v dobrém stavu, ...
před 2 dny - Dagger Dagger Outlaw
Zdravím! Prodám Dagger Outlaw, provedení ...
před 2 dny - ZODIAC Jumbo INDIO
Prodam unikatni C2 Jumbo INDIO Heavy Duty ...
před 3 dny - Hiko Spricka Rhino Plus ...
Ahoj. Nabizim jen 4 dny jetou sprickou. Byla mi ...
před 5 dny - Prodám pádla
Nové kvalitní plastové pádlo s duralovou ...
před 5 dny - Zet Raptor
prodám kajak ZET Raptor, zelený, vaky, šprajda ...
před 6 dny - Hiko 2x Hiko swift S/M, ...
2x Hiko svift S/M, L/XL - párkrát na vodě
před 6 dny - Jackson Kayak Super Fun
Prodám playboat od Jackson Kayak-Super Fun.Kajak ...
před 7 dny - Pyranha Rev L
Příjemný kajk na kanál, v dobrém stavu
před 7 dny - Pyranha Burn
prodám Burna S, 4 roky starej, nevařenej, ale ...
před 7 dny - dagger Mamba MX 8.5
Loď je tři měsíce stará v perfektním stavu

Nejdiskutovanější články

Toplist
pohora.cz