Ahoj vybírám kajak a vybral jsem Fluid detox.Vážím 80kg dle tabulek odpovídá "eMko" ale přijde mě moc krátké.Tak asi spíše "eLko"Chtěl bych jezdit Devils extreme race apod,ale úplně nechci Creekovku.Jezídm slalom a chci něco s hranou a něco rychlého.Z plastových lodí mám zkušenost pouze z Pyranha master 2 při Dolomitenmannovi.Vím,že nejlepší je lodě vyzkoušet,ale nechám si poradit i něco jiného.Díky
Detox je playboat a ty jsou prostě malé :) Ikdyž proti Masterovi bude krátké skoro všechno :) Ale jestli se vejdeě do eMka, tak si ho vem, velké lodě jsou na nic...
Dovolím si nesouhlasit s tím, že je lepší brát menší loď. Na Hameráku jsem měl tu čest vyzkoušet nejmenší a největší Mambu a přesto, že jsem u té malé na horní hranici doporučené váhy, tak se chovala úplně hrozně, jela si kam chtěla apod. Myslel jsem si, že je to lodí, ale po přesedlání na největší (střední neměli) jsem byl příjemně překvapen, jaká je to skvělá loďka, pokud s ní zrovna člověk nemusí běžet na vlak... :)
Takže radši zkoušet, i když jsi v doporučené váze, ale třeba přesahuješ mezi dvě velikosti...
Připadá mi divné odpovídat na otázku o Fluidu zkušeností z Pyranhi. Asi jako bych na otázku na zkušenosti s Mazdou povídal o škodovce.
Zrovna u detoxu se jedná o veliké rozdíly mezi L a M. Dokonce bych i řekl, že není tolik překryv mezi velikostmi, ale propad. Sám detoxe sedlám již skoro necelé 3 sezony a musím říct, že na Devils Extreme race ani na jiný závod, který bych myslel vážně, bych si ho nevzal neb je to loď dost pomalá. Nebo ano, ale ropzhodně bych nešel do závodu soutěžit, ale pobavit se. Ano ve vlnách a v proudu je rychlost dostačující, ale ne na závod. Rozhodně čím vyniká je točivost. Dokonce na klidnější vodě je to mnohdy až k vzteku, ale znovu ve vodě tekoucí to je spíš k užitku a k tomu se to vše dá krásně využívat. Celkově bych jí hodnotil, jako Playboat s výtlakem malé creekovky a je to taková kurvenina mezi těmito loděmi.
Já s 80kg a 170cm mám pocit, že jsem na Detox M absolutně akorát. L bylo pro mě příliš bublinózní a absolutně se ta loď nechovala, jak bych od lodi toho typu čekal. Je to takový mastodont.
Resumé - pokud chceš jezdit závody, pořiď si jinou loď.
Btw, myslím, že v propozicích DER jsou dokonce tvarem a výtlakem specifikované lodě, na kterých lze se závodu zúčastnit a nejsem si jist, že by Detox tomu odpovídal.
Mě připadá divné myslet si že Mamba je od Pyranhi :-)) Jinak loď na závodění Detox skutečně není. Pro DER bych doporučil lodě typu Raptor, Nomad, Solo a pod.
Pardon - Dagger samozřejmě.
Z částečně podobných důvodů jsem zkoušel Detox L v Troji. Jsem trochu těžší (jasný L), ale přesto v mém případě to byla slepá cesta. Věřím, že detox má svoje příznivce, ale opravdu je pomalý a je to taková krabice. Když jsem vyjel z vracáku do vlny, tak mě to zpravidla přehodilo až na druhou stranu. Jak má ty vysoké boční rovné plochy, tak mě to nedovolilo carvingem otočit proti vlně jako playboat či rodeovka a musel jsem poctivě držet náklon, jinak mě to sežvejklo. Prostě mi nesedla. Zkus si ji a pak teprve dál mudruj. Plnokrevný Creek jsem taky nechtěl a po této zkušenosti jsem se vrátil na playboat.
Já ji mám taky a musím říct,že pokud neuděláš pořádný náklon tak to to dá pěkně sežrat. Nadruhou stranu zatočí v malém rádiusu,což se hodí na technické řeky.Jak už tady bylo řečeno je to taková creekovka s playboat trupem. Je k mání.Napiš na huddy(zavináč)seznam.cz
Zatočení v malém radiusu mi právě neukázala. Příklad: vyjíždím z vracáku vlny doleva a chci to hned obrátit doprava do surfu a vrátit se (v Troji cca na konci 1/3). Detox potřebuje takový náklon, že jsem ho již nedokázal otočit včas proti vodě bez silného pravého kontra, které mě zase vyhodilo za vlnu. Postavení na pravou hranu s přechodem do carvingu bylo vždy potrestáno šrotingem.
Do vracáku zatočí malým radiusem i parník. Ve vlně to považuji za malý radius a ten jsem nenašel. Přesto je jistě hromada lidí, kteří bez toho mohou žít a detox jim plně vyhovuje. Sezení bylo příjemné. Špatná loď to určitě není.
já to myslel při jízdě v před a pokud se vyskytla překážka, ale s těmi výjezdy máš naproustou pravdu:)
Díky za rady a názory.Celkem mě z toho vychází,že neexistuje kompromis.Protože chci kajak na pořádnou vodu a občas na Kajak cross apod.Podívám spíš po nějakém "Creeku".Což jsem úplně nechtěl,protože mě to přijde jako tank s kterým můžeš jet jen rovně dolů.Co by jste doporučili? F.Solo M nebo L,LL.Jefe,B.Mystic.
lidi mluvi i o novinkach jako je LL Stomper a WS Recon. Zajimavy subjektivni nazor je i zde (uz to se daval nekdo driv)
http://www.exploringelements.com/the-huge-creek-boat-review/
já jdu do stompera od LL. váhal jsem ještě o raptoru
Stomper je fajn, ale pro mužský nad 80kg radši toho většího, věřte mi.
Cau co treba LL 69? To je docela rychlej kajak. Peace
Jestli myslíš remix 69,tak o tom přemýšlím.Jen nevím jestli 69 nebo 79.Jde s tím vůbec jezdit závody typu Devils Ex.Race?LL 79 jsem naživo viděl,ale na vodě jsem s ním nejel.
Délka okolo 2,7m by neměl být problém.
Konkrétně na závody je Remix prostě eso. šedesát devítka je pro holky a prcky, mužský jezděj na 79. Jenom ty nešikovný potřebujou menší.
Ale pozor toto je zaujatý a neobjektivní názor, já LL prodávám.
Puč si to a uvidíš sám