Ahoj,
jaké máte zkušenosti se sucháčema, především od Hika? Co byste (ne)doporučili na divokou vodu z pohledu vlastností a trvanlivosti výrobku? Díky.
Ahoj,
pokud se ptáš přímo na Hiko, tak snad můžu odpovědět a nebude to braný jako reklama. zrovna jsme vyvinuli nový suchý oblek Quatro, který má za sebou rok testování a různých úprav, které navrhli sami kajakáři. Co se týče materiálu, tak jsme zvolili 4-vrstvý japonský materiál, který sme nechali testovat i na Technické universitě v Liberci, kde mají přístroj, který simuluje různé druhy námahy a i podmínky jako kdyby byl materiál používaný několik let. Nejlepší je samozřejmě oblek vyzkoušet a zeptat se lidí, který ho používaj. Měl by být v Tróji nebo na Jílovišti. A pokud chceš reference tak se zeptej Kopečka, Viktora Legáta, Břeha a nebo teď na Lipně ho testoval Muska a ještě ho mají sebou Snížák s Vorym v Indii. Takže asi tak. Kdyby si chtěl ještě něco vědět tak mi klidně napiš.
Pár zkušeností se sucháčema mám, ne na divoké vodě, na moři. Z vlastní zkušenosti a z anglického fóra vím, že sehnat 100% oblek, týká se vlastností, výdrže materiálu, kvality ušití a pohodlnosti v nošení, asi skoro nejde (vyzkoušen Reed, Nookie, Thyphoon, Palm, Lomo, obdivován Kokatat). Každý jsme jiný a stejně tak, i výrobky.
O HiKu jsem toho moc dobrého neslyšela, bohužel. Bylo zajímavé, že většina dánských majitelů sucháčů od Hika si stěžovala na špatnou kvalitu a špatný zákaznických servis, třeba při odlepení švů. To bylo loni. Je, ale možné, že už jsou ve vývoji napřed a vyrobili něco, co vydrží a uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky.
Netajíme, že problémy s kvalitou byly. Resp. největší problém (a to je u většiny výrobců) je ve švech u vícevrstvých materiálů. Problém je v teplotě přežehlování švů, kdy se buďto použije vysoká teplota, ale spálí se materiál a nebo naopak a pak hrozí odlepení švů. Situaci, kterou popisuješ z loňska se týká starých suchých obleků a proto jsme vyvinuli tento nový a hlavně zvolili jiný materiál. Proto také nabízím to vyzkoušení, abyste na vlastní kůži ozkoušeli, že jsem udělali opravdu velký krok kupředu. Trochu mě udivuje špatný zákaznický servis jelikož máme dílnu přímo v Praze, tak naopak vždy vycházíme maximálně vstříc i s opravou. Věřím, že po vyzkoušení budete spokojeni.
A co třeba tenhle Kajak 3-tex fly + ponožky
http://www.hiko.cz/suchy-oblek-kajak-3-tex-fly-ponozky-1898/
Nějaký poznatky z užití v terénu?
Jinak se zákaznického servisu u Hika musím zastat, jen dobré zkušenosti :)