ahoj. existuje nejaky rozdiel vo vybave kajaku dagger axiom ? pozeral som stranku http://www.vodacke-centrum.cz/fx/cz/shipdetail/dagger_axiom_8_5.html?pid=359 a tu som zbadal, že ten červeny model axiomu ma zrejme ine sedenie ?!
Nemá. Jen u toho modrobílého jim chybí žlutý šroub pro štelování sedačky.
Axiom má tuším jen tu výbavu co je na těch obrázcích. Dvojí výbavu má až Mamba nebo Nomad. Tam můžeš mít buď to co je v Axiomu, nebo lepší (tzv. Creek).
Mrkni sem, tady to máš ukázaný: http://www.teamdagger.com/profiles/blogs/outfitting-your-dagger-kayak
teraz som sa "lepšie" prizrel na tie snimky až zbytočne nestresujem.
Ale....
Ked sa divam na ten obrazok - modrobiely kajak z W.E. tak vidim ciernu sedacku a tých elementov na ktorych sa sedi je 10. Po 5 na každej strane. Kdežto támta snimka ma sivu sedačku a tých segmentov je tam oveľa viac. Ak som napocital dobre tak je ich 22.
No, být tebou, tak to neřeším nad obrázky a zajdu se podívat někam, kde tu loď mají.
Ono kupovat loď podle obrázku je ... tak trošku nezvyklé. :)
nakolko je na slovensku 11 kajakarov, obchody tu nie su. je jeden v Bratislave. Bol som tam onehda. Je tam jeden playboat, seakajak a creekovka. Par heliem, viest a padiel. Takže výber "jak sviňa". A že by som koli tomu (sedacke) išiel do Prahy.....to si mal pravdepodobne na mysli.
:-)
A co třeba do brna do waterelementu? Mám s nima dobrou zkušenost a myslím, že to nebudeš mít dál než já z Písku:-)
To chápu. Co ale nechápu je že si nechceš zkusit loď před tím, než ji koupíš.
Já jich měl pod zadkem několik než si mě našla ta pravá. A to nejsem nijaká fajnovka. :)
to je jednoduche. vzhladom nato, ze nemam priležitost vyuzivat creekovky (tych typov je hodne a uznavam že treba skušat-tak isto rodeovky) chcem lod, ktora sa trochu podoba slalomke a tych moc neni...axiom, Z.One, pretože mame v meste jednoduchy umely kanal na ktorom by som tu lod využil najviac.
Takže ak si ju zaobstaram, stejne budem nuteny sa v tom naucit jazdit, takže preto sa domnievam, že mi je obzeranie zbytočne.
Tomáš, chce to trošku viac zisťovať - v Bratislave sú obchody tri a ďalší je v Košiciach. Veľké zásoby nikto z nás nemá, pretože to by sme museli byť milionári a to naozaj nie sme... väčšinou sme len vodáci, ktorí svojho koníčka povýšili na prácu a často sa musíme živiť ešte niečím iným než len vodáckym obchodom. Ale k veci - aj keď nemáme veľké zásoby, spravidla vieme s vybavením poradiť a často aj na objednávku priviezť to, čo na obchode práve nie je a ani nepožadujeme, aby si tú vec potom kúpil... Stačí otvoriť zobák. A kupovať loď bez toho, aby si do nej človek sadol je skutočne nerozum - ak ovšem nechceš riskovať, že loď za pár mesiacov budeš so stratou predávať a zháňať inú. Keď už sa Ti kvôli vyskúšaniu lode nechce nikam cestovať, oslov kamarátov ale aj nekamarátov vodákov, väčšina z nich je prístupná čo-to o svojej lodi povedať a aj nechať vyskúšať ju. Ak Ti ide o jazdenie na kanáli, okrem vymenovaných existujú aj plastové slalomky (napr. TORO od Delsyk), lode primeraných tvarov robí aj prijon (Soča, Fly - mimochodom, nechcem lobovať, ale jeden Fly mi stojí v predajni v Bratislave :)... takže ozvi sa. Stačí trošku posurfovať na nete alebo nazrieť do inzertného servisu v každom čísle Hydra :)
draha janka, vsetko najlepsie k meninam.
je to dost možne, že ich je viac ale bratislava nie je cele slovensko. bol som v BA iba v padleri a tam vtedy toho mnoho nebolo. vo vodak sporte som nakupil veci za vyse 10.000 sk ale napr. jednu zatku z ventilu mi ten "pepan" posielal dva mesiace na 10 urgencii. tam som ale osobne nikdy nebol. vsetko cez e-shop.
nic natom vsak nemeni, ze nemam ani najmensiu chut cestovat kdesi do Troje a skusat tam nejaku testovaciu lod.
Alebo nebodaj vy mate Z.One a Axiom 8.5 na testovanie ?
je to tak. Mám doma dva Daggery Axiom. 8,5 a 8. Každý má jiné sezení. Existuje komfortní s bočními opěrkami boků. Jednodušší, kde se dá loď vylepit a vypolstrovat dodatečně. Není v nich ale nijak zásadní rozdíl - co se týká pohodlnosti sezení. Většinou jen nepatrně cenový.
vdaka
hi
kdesi som vypatral, že komfortne sedenie ma oznacenie Axiom River a to ekonomicke Axiom Action
tak som čerstvy majitel AXIOMu 8.5 River - je to vynikajuci kajak, presne to co som chcel na kanal. som rad nakoniec, ze som to nikde daleko nešiel testovat a spolahol sa na reviews.