Rubrika HYDROakce

Vše o vodáckých akcích v Česku, ale i jinde v Evropě se dozvíte v nové rubrice HYDROakce. Všechna splutí, setkání nebo soutěže, které Vy pořádáte pro ostatní vodáky by neměla chybět na HYDROstránkách. Dejte proto včas vědět, pozvěte ostatní pádlisty anebo napište, jak se ta Vaše HYDROakce vydařila.

HYDROtip

Vodácké půjčovny - půjčovny lodí přehledně a s hodnocením.

Starý HYDROweb
HYDRO - RSS kanál a ATOM
Přehled vodáckého vybavení
Facebook

Vodní stavy
, hladina Vltavy
Aktuální stavy a průtoky v ČR
25.6.2012 | Nick NeoSalza Klettersteig

v rámci kajak výletu na Salzu jsme dali malou privátní feratu kousek od Wildalpenu. Z popisu cest na různých serverech jsem teď trošku zmaten ohledně sestupu. Český popis píše sestup stejnou cestou, což jsme udělali a byl to opravdu pakec. Rakouské popisy mi nejsou moc jasné. Byl tam někdo? Dá se sejít jinudy?

nick.neozavseznam.cz | odpovědět |  
25.6.2012 | AliRE:Salza Klettersteig

já tam byla minulý týden, taky jsme si odskočili při neděli ze Salzy. Ferrata je typická tím, že je jednosměrná, takže jít dolů stejným směrem je blbost, vždycky se na ní váže sestupovka. Je krásně značená, jdeš až dolů po červené lesní pěšinou. Pokud jste opravdu vylezli až nahoru, musela vás ta červená trknout do očí. Fotky ze sestupu zrovna nemám, ale pro ostatní posílám odkaz, abych vás nalákala, bylo to perfektní.
A déčko to rozhodně není, jak praví průvodce, obtížnost bych hodnotila max céčkem
http://hrabboats.rajce.idnes.cz/Salza_Salza_Klettersteig_6_2012

hrabova.alicezavseznam.cz | odpovědět |  
26.6.2012 | tomasRE:RE:Salza Klettersteig

fotky pekne. mam otazku prosím. kolko stoji permit na baraku ? pre splav na jeden den ?
srdecna vdaka

bob_dylan_1zavyahoo.com | odpovědět |  
26.6.2012 | MichalRE:RE:RE:Salza Klettersteig

Nic, na Salze se platí jen za rafty, ty ale musí mít (nevím jakou) registraci.

m.tomszavemail.cz | odpovědět |  
26.6.2012 | tomasRE:RE:RE:RE:Salza Klettersteig

srdečna vdaka

bob_dylan_1zavyahoo.com | odpovědět |  
26.6.2012 | Nick NeoRE:RE:RE:RE:Salza Klettersteig

raft může na salzu pouze s koncesí vydanou štýrskou zemskou vládou a musí být opatřen poznávací značkou....takže jinak než komerčně je to neschůdné...ostatní lodě, pokud jedete soukromě neplatí nic. Pokud se jedná o komerční nebo hrazenou plavbu, jsou zpoplatněny i kanoe, kajaky i vzducholodě...

26.6.2012 | Nick NeoRE:RE:Salza Klettersteig

ahoj, dík za info, bylo to bezva, ale měli jsme s sebou nováčka, vylezli až po strom s karabinou, zhodnotili mraky a jeho sandále, nechtělo se nám lézt výš kvůli hrabance a klouzání a z českého popisu bylo jasné, že musíme zpět stejnou cestou. Jinak souhlas, ferata je pěkná, hezké výhledy na řeku a okolí, taky bych hodnotil spíš tím céčkem, až moc železa...pod déčkem si představuju seewand, ten má éčko jen proto, že je tak dlouhej :) Lezli jste i něco dalšího v okolí?

27.6.2012 | AliRE:RE:RE:Salza Klettersteig

aha... tak to jste ještě nebyli nahoře. kdybyste lezli kousek dál, tak tam to možná lízlo déčko, malinko se to tam tahalo na rukou, začlo nás to trochu bavit. sedli jste si na vyhlídkovou sedačku? ta byla!
v blízkém okolí jsme nic nelezli, jezdíme rax, hohewand, letos se zašijeme zase někam jinam. ale kousek od wildalpenu jsou sportovní cesty, takže příště kašlem na železa a berem lana ;-)

28.6.2012 | AjaRE:RE:RE:RE:Salza Klettersteig

Je pravda že je ta ferrata soukromá tedy se tam musí platit? A kolik chtějí?

ajakoszavseznam.cz | odpovědět |  
29.6.2012 | Nick NeoRE:RE:RE:RE:RE:Salza Klettersteig

ano, paní chtěla 5 Euro za osobu...odpovídající příspěvek za to množství železa ve stěně...

29.6.2012 | AliRE:RE:RE:RE:RE:Salza Klettersteig

mno my nevěděli komu kolik, žádná kasička, tak jsme prostě šli. někde jsem ale četla, že tam musíš jen s průvodcem. v tom případě bych se na to ale vyštvala, lozit s průvodcem po žebříku...

před 68 dny | JendaRE:RE:RE:Salza Klettersteig

Zná prosím popis cesty k té feratě? Třeba úplně nejlépe nějaký průvodce jako článek, nebo aspoň GPS souřadnice. Na salzu jedeme tento víkend a chtěli bychom dát i toto, ale vůbec nevím kudy tam

japapatramtarazavgmail.com | odpovědět |  
před 67 dny | AliRE:RE:RE:RE:Salza Klettersteig

Z Wildalpenu se jede po proudu dolů. Nevím kolik to mohlo být, asi tak dva tři kilometry, chvilka. Na pravé straně uvidíš velký žlutý statek, stavení. Naproti nalevo mini odstavná plocha (asi pro tři auta). Z kopce teče malý potůček do Salzy.
Tam zastavíš a uvidíš malou pěšinku podél cesty. Po ní se vydej a pak pěšinka začne bočit do lesíka. Narazíš na žebř, to je nástup.
Řeku Salzu budeš mít pořád po pravé straně cesty. Z cesty jdou vidět řetězy, šikovným okem.

před 66 dny | JendaZBrnaRE:RE:RE:RE:RE:Salza Klettersteig

Super.. moc dík. A ve smyslu podej prst a sežer ruku mám další otázku: Salzu jsem jel začátkem července ještě nad přehradou a ve skále jsem tam viděl taky nějaké feraty. Tušíš jak se tam dostat a co je to zač? Vybavení si totiž vezeme půjčené z Brna, tak ať se taky využije. Ale ještě jednou dík

před 61 dny | JendaZBrnaRE:RE:Salza Klettersteig

Tak jsme ji úspěšně zdolali ;-) Jak tu někdo psal, že se jde stejnou cestou dolů, tak to je podle mého hloupost. Asi by to seštrejchat nějak šlo, ale trvalo by to minimálně stejně, nebo ještě déle, než po té stezce v lese. A sice se v obtížnostech moc nevyznám, ale ten poslední úsek, který už neměl ve skále železo vůbec žádné byl docela výživný. A ještě jedno info. V tom lese asi popadaly stromy, protože jsme v jednu chvíli červenou úplně ztratili a dalo práci se znovu dostat na správnou trasu. Nicméně mimo tu stezku ať to nikdo nezkouší - vypadá to pár metrů dobře, ale pak les končí kolmou stěnou a zdar

před 54 dny | AliRE:RE:RE:Salza Klettersteig

jo prý tam nějaké ferraty jsou, ale jestli se ti o nich podaří něco zjistit, tak hned hoď echo na email, já fakt nevím ;-) spíš si zajeďte do Raxu, tam je jich hromada na jednom místě.
ta obtížnost je taky tak trochu subjektivní názor, pro mě jako lezce to bylo lážopláž, někdo se zas zapotí.
někteří odhadují éčkovou ferratu jako trojku UIAA, takže trochu zkušeností s lanem a jde to poznat.
jo a tu červenou jsme taky na tom vysekaném palouku na chvíli ztratili ;-)

Nově v HYDROfóru

včera - GoPro Hero - kapky na čočce
"liquid wiper" - tekuty stierač použivany na ...
před 2 dny - Dagger Axiom
tak som čerstvy majitel AXIOMu 8.5 River - je to ...
před 4 dny - Ztracené pádlo
Na Toušické kaskádě mi zůstalo pod vodou ...
před 5 dny - bunda v horních krůtách
Ahoj, prosím dobrého nálezce, který si omylem ...
před 9 dny - GoPro Hero - kapky na čočce
Naslinit a oliznout cocku funguje dobre, dale ...
před 9 dny - Stupačky kajak perception
Ahoj, bohužel dodavatelé dodávají jen celé ...
před 10 dny - GoPro Hero - kapky na čočce
Používám na přilbě "goupro" a chci se zeptat, ...
před 10 dny - Stupačky kajak perception
Ahoj, vykomila se mi stupačka v kajaku ...
před 10 dny - Fluid Detox L nebo M (něco ...
já jdu do stompera od LL. váhal jsem ještě o ...
lidi mluvi i o novinkach jako je LL Stomper a WS ...
Díky za rady a názory.Celkem mě z toho vychází,že ...
před 11 dny - Fluid Detox L nebo M (něco ...
já to myslel při jízdě v před a pokud se vyskytla ...

Bazar

včera - Galasport slalomka ...
prodám carbonovou slalomku Galasport. Starší ...
včera - Eskimo ZWO
Stará klasika eskimo ZWO. Nevařený playboat v ...
včera - wavesport zg 48
Prodám rodeovku od wavesportu žluté barvy. Už 2 ...
včera - wavesport zg 48
Prodám rodeovku od wavesportu žluté barvy. Už 2 ...
před 2 dny - Hiko vesta
Žlutá vesta Joker, velikost S, jako nová. Pro ...
před 3 dny - Profiplast Padlo Profiplast ...
Prodam padlo Profiplast Puro jete jednu sezonu, ...
před 6 dny - použité
Nabízim málo jetou kanoi ve výborném stavu,není ...
před 6 dny - Blistick RAD 185
prodám minimálně jetou loď rodeového stylu. Možno ...
před 9 dny - RIOT Sniper 65
Prodám Riot-Sniper 65, nepoškozen, poškrábaný ...
před 10 dny - Jackson Kajak Hero
velmi málo jetý Jackson Kayak Hero v perfektním ...
před 10 dny - ZET RAPTOR
NECELOU SEZONU JETÝ RAPTOR LIMETKOVÉ BARVY VE ...
před 11 dny - Prion Hurricane
Prodám kajak Prion Hurricane. Lod sice neměla ...

Nejdiskutovanější články

Toplist
pohora.cz