Zdravím, ja by som chcel začať so splavovaním, a potreboval by som poradiť s výrebom lode. Našiel som tieto dve, ktoré sa mi pozdávajú, ale neviem posúdiť tie parametre. Hlavne aby bola odolná voči poškodeniu. Len nechápem, prečo je K2 drahší od tej Baraky, keď tá má kapacitu 2+1. V čom je rozdiel? Alebo má niekto lepší typ?
Ďakujem za odpovede.
kup si baraku, tam budeš sediet na sedacke, predpokladam, že v tej K2 by si sedel na dne bez upravy (ale nepoznam tu lod) a mohol by si si alebo pani manželka dost udriet zadok o kamen vo vode. Ta K2 je navrhovana ako kajak a koli hrubke - bocnym valcom budeš potrebovat asi dlhsie padlo ako na normalnom kajaku a nebude sa to ani asi bohvieako ovladat dobre. k barake (oproti K2) ide padlo s jednym listom, to budeš(te) mat take prirodzenejšie na "šermovanie".
Ja mam okrem plastoveho kajaku i baraku a na take splavovane po Dunajci, Hrone, Vahu a Orave je to až moc dobra lod. Poškodenie: samozrejme da sa poškodit ale je DOST odolna, podstatne je aby bolo v toku dost vody aby si nedrhol dno a držat ju po nafukani na vode alebo "čosi" odfuknut a do tiena !!!! a vyhybať sa ostým konarom
Dík za odpoveď. Už som ani nedúfal. Našiel som ešte tieto dve lode, čo ma zaujali:
http://www.qtenis.sk/sportovni-lode/sevylor--sportkayak-sks100-ds
alebo
http://www.svetoutdooru.cz/clanek/?107696-nafukovaci-kanoe-hrab-boats-fileta
A čo Pálava? Je to ešte taký hit?
Pálavu už dávno překonala Baraka, Rio, Yukon a podobné typy lodí s vypouštěcím otvorem a zdviženou přídí.
Otázku s loďami mám už vyriešenú. Vybral som si Filetu. Takže ďakujem všetkým zúčastneným tu a najmä na portáli raft.cz.
držim Ti palce pri noseni. ak ma fileta taku transportnu tasku ako som videl na fotkach na webe, tak zažiješ pri prenašani "renesanciu".
tak trebars Dunajec:
ak skončiš v usti Lesnickeho potoka, tak na parkovisko to je takych 10 minut peši, lebo auta tam nesmu (smu ale iba po 17tej a musia viezt 10+ lodi resp raftov). Ma sice oproti konkurencii "iba" 16 kil ale i tak.
Asi chceš povedať, že lepšie by bolo nosiť to na chrbte. Ale problém je v tom, že na chrbte pravdepodobne budem mať ešte batoh s výbavou. A práve tých 16kg je jedným z dobrých dôvodou pre výber Fielety. A ak už to bude také hrozivé s tou taškou, tak si nechám ušiť nejakú na mieru...
jasne na chrbte je to lepšie nosit. doležite ale je že s tým počitaš !