Ahoj,už mně pomalu dosluhuje bunda na kajak, tak se pomalu poohlížím po nové. Chci se zeptat jestli někdo má zkušenosti ze stahováním kolem pasu u bud Level Six. Je trochu jiné. Další otázka je jestli někdo můžete nějakou bundu doporučit. Mám na to asi 5000 Kč. Díky
ja som spokojny s HIKO Cetus, mam ju v hraškovo zelenej farbe a aspon ma rychlo chalani identifikuju medzi masou padlerov
strih mi sadol - ani neviem že ju mam - len ma trošku škrti latex u krku ale to robi asi viacej bund, podla odlasov z netu
Ahoj, já myslim, že L6 je dost dobrá značka na to, aby měli blbě vyřešenej pas, ale osobní zkušenost nemám. Do těch pěti se myslim vejdeš úplně v pohodě s dobrou bundou. Bundu mám teď nehledám, tak nemám úplně přehled, ale v rozmezí 3 - 5 tis. asi skoro nemůžeš udělat chybu. Prostě bych vybral pár, který ti sou sympatický a zašel je vyzkoušet. V ruce asi sám uvidíš,jestli je to šunt nebo ne a hlavně ti musí sedět, aby tě nikde nedřela, mohl ses v ní hejbat apod. Prostě vyzkoušej a uvidíš sám. Já sám nemám úplně dobrou zkušenost s Hiko bundama. Přijde mi, že dost rychle odcházej, třeba Langer co mám už pár let vypadá pořád jak nová a to bych řek, že jí nešetřim. Ale třeba ten Cetus nevypadá špatně. Každopádně L6, Palm, Langer, Nookie jsou asi určitě dobrý značky.
Ahoj, myslím si, že značkou si opravdu nepomůžeš a zkušenosti lidí, kteří mají bundu už léta jsou také mimo. Snažil jsem se vybrat si dobrou bundu, tak jsem to sledoval a ptal se. Nakonec koupil Palm SIDEWINDER a po roce se bunda rozpadá, suchá není už po měsíci. Mám ještě jednu starou od Hika cca 10 let a není na ní ani zpuchřelý latex natož porušený šev. Výroba se zjevně úmyslně šidí, takže doporučuji buď top kvalitu za jiné peníze s Goretexem, nebo nějakou levnou a za dva roky si koupit další. Pár lidí bude možná oponovat, ale vyrábět takové bundy do hor, kde člověk může umrznout, tak by jim to horolezci omlátili o hlavu :)
No vidiš to. Já po zkušenostech s Hiko bundama vsadil na značku, nekoupil top kousek z goráče za desítku, ale vešel jsem se krásně taky do těch pěti a do dneška si nemůžu stěžovat a už u těch značek zůstávám.
Ahoj, řek bych, že je to sázka do loterie jako se vším. Mám Hiko Sunray kterou jsem koupil před třemi lety a zatím pořád funkční a v pohodě. Jen mám pocit, že to bylo šitý před tím, než se stěhovala výroba do číny :(
Takový jsem získal pocit taky. Někdo koupí bundu jeden rok a ok, a pak série v jiné sezóně stojí zase za pytel. A bundu s Goretexem lze koupit už za 5..6 tis, když si člověk počká a hledá, nebo si to lze nechat dovést ze zahraničí.
Kdes prosimte prisel k tomu ze se Hiko dela v Cine??
Jinak doporucuju sandiline, kokatat, Level six a nebo nookie, myslim ze z tehle znacek si vyberes a budes spokojenej :-)
No četl jsem to na své předposlední šprajdě nahoře bylo Hiko a na malé cedulce Made in China - nebo že bych už byl úplně vypitej?