Před 100 lety se na Karlově náměstí v Praze konalo setkání zájemců o kanoistiku, které vedl Josef Rössler-Ořovský. Slovo dalo slovo, vznikl Svaz kanoistů království Českého a do ...
Tak jsme se dočkali. Léto je snad konečně tady s celou svojí parádou. Jeho příchod sice poskvrnily veliké povodně, které potrápily snad celé Čechy a bohužel pro nás vodáky ...
Výprodej pádel, oblečení, helem, plovacích vest atd. v prodejně v Praze - Troji na kanále. Vhodné pro půjčovny (plastová pádla, vesty, helmy) - sleva 40 - 50% na vybrané ...
Zase po roce je to tu. Vodáci všeho vyznání na horských kolech aneb TREK BOBR BIKE 2009. V sobotu 15. srpna se na padesátikilometrové trati v okolí Litovle rozhodne, kdo je ...
ČT 24 letos uvedla mezi reportážemi ze silvestrovských oslav i plavbu vodáků z Ronova po oblíbené Doubravce. Podívejte se na záznam v rozmezí 5:43 – 6:02.
-fbz-
Už zítra, to je v sobotu 4. 1. 2014, se koná další novoroční splutí Otavy. Sraz je v 11 hodin ve Strakonicích na jezu Na Křemelce. Konec splutí je ve Štěkni, kam je to 8,5 km. Více najdete na www.lode-slavik.com.
-vek-
-sni-
-sni-
-lek-
-sni-
-VS-
-red-
-sni-
-sni-
-sni-
Už 13. ročník Kanoisty a raftaře roku se chystá na 14. prosince v Olomouci. Vyhlášení výsledků ankety začne v Hotelu Clarion v 19 hodin. Kdo přijde v nejstarším stylovém vodáckém oblečení, vyhraje hlavní cenu soutěže pro příchozí - termoprádlo zvané Jaromýr. Plakát si můžete stáhnout zde.
-vek-
Přečtení článku Standy Chládka „Z průšvihu do průšvihu“ a na základě výzvy o napsání podobného zážitku mi okamžitě připomenulo moji nejtěžší situaci prožitou za dlouhá ...
Když jsem svého vodáka poznala, zdál se mi docela „normální“. Velmi brzy jsem pochopila, že to tak snadné nebude. Začal do mě hustit termíny jako vracák, válec, boofnout ...
Stojím na hraně vodopádu. Vodní tříšť mi stříká do obličeje a já se snažím zvážit všechny možnosti. Risk versus pocit zadostiučinění. Puzzle divoké vody, odvíjející se ...
Již více než rok se můžete na internetu setkat se skupinkou pádlujících děvčat, která si říkají Tits Deep. Co název Tits Deep znamená? Jak vznikl? A co Tits Deep vlastně ...
Letos na MS ve slalomu jsme opět potvrdili, že jsme vodácká „velmoc“. Jedním z těch, kdo nás v minulých letech úspěšně reprezentovali byl i závodník a později trenér a ...
Standa Chládek pádluje po celém světě už 50 let. Za tu dobu viděl kus světa, zažil mnoho dobrodružství. Kdo vyhledává dobrodružství, dostane se občas do situace, do ...
Mumlava je horská říčka pramenící v Krkonoších v 1360 m n. m. Po většinu své cesty se ubírá západním směrem, až ke svému soutoku s Jizerou. Nad Harrachovem teče údolím s ...
Pořadatelé zvou na sobotu 21. prosince 2013 všechny otužilé vodáky na vánoční splutí řeky Sázavy. Místo vánočních stresů, úklidu a chaosu si dejte dáreček v podobě ...
Přečtení článku Standy Chládka „Z průšvihu do průšvihu“ a na základě výzvy o napsání podobného zážitku mi okamžitě připomenulo moji nejtěžší situaci prožitou za dlouhá ...
Vánoce jsou svátky klidu, tak se to někdy říkalo, ale dnešní podoba Vánoc je jiná, všichni to známe. Začne to sháněním dárků, pokračuje předvánočním úklidem, pečením a ...
Pořadatelé zvou na sobotu 21. prosince 2013 všechny otužilé vodáky na vánoční splutí řeky Sázavy. Místo vánočních stresů, úklidu a chaosu si dejte dáreček v podobě ...
Když jsem svého vodáka poznala, zdál se mi docela „normální“. Velmi brzy jsem pochopila, že to tak snadné nebude. Začal do mě hustit termíny jako vracák, válec, boofnout ...
Mumlava je horská říčka pramenící v Krkonoších v 1360 m n. m. Po většinu své cesty se ubírá západním směrem, až ke svému soutoku s Jizerou. Nad Harrachovem teče údolím s ...
Taiwan je ostrov ležící nedaleko čínského pobřeží. Podnebný pás už naznačuje, že by zde mohly být dobré podmínky pro vyznavače vodních sportů. Při bližším pohledu ...
Před 100 lety se na Karlově náměstí v Praze konalo setkání zájemců o kanoistiku, které vedl Josef Rössler-Ořovský. Slovo dalo slovo, vznikl Svaz kanoistů království ...
Když nám přišlo pozvání na výlov rybníku Metel, návštěvu zámku ve Lnářích a ochutnávku čerstvě ulovených kaprů, neváhali jsme a vyrazili na jih Čech. Nelákal nás jen ...