Rubrika HYDROakce

Vše o vodáckých akcích v Česku, ale i jinde v Evropě se dozvíte v nové rubrice HYDROakce. Všechna splutí, setkání nebo soutěže, které Vy pořádáte pro ostatní vodáky by neměla chybět na HYDROstránkách. Dejte proto včas vědět, pozvěte ostatní pádlisty anebo napište, jak se ta Vaše HYDROakce vydařila.

HYDROtip

Inzerce Nafukovací Čluny.cz

U nás dostanete ke člunu GUMOTEX příslušenství ZDARMA! E-shop a půjčovna lodí na Jižní Moravě.

Vodácké půjčovny - půjčovny lodí přehledně a s hodnocením.

Starý HYDROweb
HYDRO - RSS kanál a ATOM
Přehled vodáckého vybavení
Facebook

Vodní stavy
, hladina Vltavy
Aktuální stavy a průtoky v ČR
19.1.2012 | Michal KonečnýUprava Magu od Zeleznyho

Zdravím. Mám takovej dotaz na vás, kteří si samodomo děláte různý vychytávky do kajaků (nebo klidně C1 a tak). Jde mi o to, že Mág ma relativně jednoduchej kokpit oproti dněšním novějším, a hlavně prostornějším lodím. Rád bych si ale dovnitř udělal nějakej držák na flašku, případně na házečku, nejlépe ale na obojí. Středovej sloupek mezi nohama nemá, na ten tam právě není prostor. Za sedačkou protor sice je, ale tam se zase špatně dostává přes zádovou opěrku a v případě rychlé potřeby by byl problém. Vedle sedačky sou pěny aby se v sedačce nejezdilo. Poslední možnost je tedy před sedačku, tam by to nezavazelo (vyzkoušeno). Nemá někdo nápad, jak by se tam dal udělat nějakej držák a z čeho? sedačka je z pěny bez žádné pevné části, tam, krom lepidla, nic držet nebude.

Napadly mě nějaký hliníkový nebo spíš duralový lišty přilepit pod sedačku a na ně gumou přidělat flašku. Ale někteří nedoporučují toto řešení, z důvodu bezpečnosti při nějaké krizovce.

Díky za každou radu.

konec.michalzavseznam.cz | odpovědět |  
20.1.2012 | žralokRE:Uprava Magu od Zeleznyho

Když to čtu tak asi nejsnažší by bylo na dno před sedačku přivařit dva pásky plastu a protáhnout jimi nějaký gumicuk do kterého by se dala dát jak flaška tak házečka . Na todle by se dal použít i zapalovačovej hořák pokud není poblíž někdo kdo má věci na svařování plastů . Kousek plastu snadno získáš od výrobce . Kdyby ses pro to rozhodnul napiš mi na email o podrobnosti .

zralokzavemail.cz | odpovědět |  
20.1.2012 | Michal KonečnýRE:RE:Uprava Magu od Zeleznyho

S tím navařením mě to taky napadlo ale to je docela zásah do struktury materiálu dna a mohlo by to potom dělat problémy, že by to mohlo prasknout a tak.Přece jen to teplo na to není nejlepší. Ale nápad je to dobrej, a když už tak bych si toto nechal udělat odborně.

konec.michalzavseznam.cz | odpovědět |  
20.1.2012 | žralokRE:RE:RE:Uprava Magu od Zeleznyho

vzhledem k nízkým nárokům na pevnost ty pásky přivaříš když to umíš tak rychle že bych se toho nebál , navíc to neprovařuješ do hloubky a tak není poškození ohřátého materiálu ( i když podle mě zanedbatelné ) velké .

zralokzavemail.cz | odpovědět |  
před 85 dny | DavidRE:RE:RE:Uprava Magu od Zeleznyho

Toho bych se nebál. Ten plast se navařuje na povrch toho materiálu a ne do hloubky takže nehrozí ztráta pevnosti. Podívej se jak je třeba navařenej kýl u Samby. Je to na povrchu a ne do hloubky takže pevnost není ohrožena :) A nebo se dá koupit kousek pěny, vyřezat aby do toho hezky seděla lahev, přidat nějakej gumicuk a chemoprenem nalepit. Funguje to taky a drží to jak židovská víra :)

trytohackthisemailzavchallengeaccepted.cz | odpovědět |  
před 79 dny | PavelRE:Uprava Magu od Zeleznyho

Já sem si do Mága doprostřed před sedačku přilepil chemoprenem pruh(cca 12x30cm)pevný pěny a pod ní plochejch popruhů (jako se používaj u batohu). Ty tvořej nad pěnou očka kterejma sem provlík gumicuk co mi drží flašku s pitím.

rasczavseznam.cz | odpovědět |  

Nově v HYDROfóru

před 1:20 hod. - zavařený kajak
Jestli je doopravdy praskání kajaku úměrné ...
před 1:39 hod. - zavařený kajak
Kajak je bez deformaci, 2 sezony jezděný. Bez ...
včera - zavařený kajak
já s okolím svárů nikdy problém neměl ( ...
včera - kajak
aha :-) No právě, že já mám taky Fluida, akorát ...
včera - zavařený kajak
Ahoj, já bych se toho nebál. Osobně mám kajak už ...
včera - zavařený kajak
Se žralokem souhlasím jen částečně. Se svárem ...
včera - kajak
protože rodeisti jsou pěkný svině ...
včera - kajak
Sice to tak úplně nepatří k vláknu, ale kajaku se ...
včera - kajak
Sice to tak úplně nepatří k vláknu, ale kajaku se ...
včera - zavařený kajak
svár na plastu je pro představu jako svár na ...
před 2 dny - zavařený kajak
Ahoj, potřeboval bych poradit. Jsem uplný ...
před 2 dny - Volba vesty
Ahoj, já jsem spokojený s Descentem. Dobře sedí, ...

Bazar

včera - Prijon Marlin HTP
Prodám mořský kajak Prijon Marlin HTP ...
před 2 dny - Peak UK Vodácká bunda Peak ...
Prodám vodáckou bundu Peak, krátký rukáv, ...
před 2 dny - Peak UK Vodácká bunda Peak ...
Prodám vodáckou bundu Peak, krátký rukáv, ...
před 3 dny - Bliss Stick Mini Mystic
Prodám rok ježděnou creekovku Bliss-Stick Mini ...
před 3 dny - Wave sport ZG 48
Prodám legendární rodeovku/playboat Wave Sport ...
před 3 dny - Liquid Logic - Jeffe GRANDE ...
Prodám 2 roky ježděný kajak Liquid Logic - Jeffe ...
před 3 dny - Profiplast Prodám ...
prodám kajakářská pádla na divokou vodu Pádla ...
před 3 dny - Liquidlogic kajak ...
Prodám kajak Liquidlogic CR 250 - playboat, ...
před 3 dny - jackson kayak Hero
nabízím zánovní kajak JACKSON KAYAK HERO. Délka ...
před 3 dny - gumotec sunny
Mam na prodej, fungl nový kajak ...
před 4 dny - bunda Nookie Airhead
Prodám vodáckou bundu Nookie Airhead, vel. M, ...
před 4 dny - Pyranha Pyranha Inazone 232
Prodám kajak Pyranha Inazone 232. Vynikající ...

Nejdiskutovanější články

Toplist