Rubrika HYDROakce

Vše o vodáckých akcích v Česku, ale i jinde v Evropě se dozvíte v nové rubrice HYDROakce. Všechna splutí, setkání nebo soutěže, které Vy pořádáte pro ostatní vodáky by neměla chybět na HYDROstránkách. Dejte proto včas vědět, pozvěte ostatní pádlisty anebo napište, jak se ta Vaše HYDROakce vydařila.

HYDROtip

Vodácké půjčovny - půjčovny lodí přehledně a s hodnocením.

Starý HYDROweb
HYDRO - RSS kanál a ATOM
Přehled vodáckého vybavení
Facebook

Vodní stavy
, hladina Vltavy
Aktuální stavy a průtoky v ČR
před 35 dny | HonzaC1 creekboat

Zdravím převážně pány singlíře. Asi po osmi letech, co jezdím na Delírku, pomalu začínám uvažovat o větší creekovce. Mám dva favority. Mambu od Daggeru a Diesela od Wavesport. Viděl už někdo Mambu ve verzi C1? Pár Dieslů už jsem na našich řekách potkal (pokud to nebyl pořád ten stejnej), ale Mambu zatím žádnou. Jak je na tom Wavesport vs. Dagger s kvalitou plastu? Díky za rady.

KravickaStekaGagagazavgmail.com | odpovědět |  
před 34 dny | ZajochRE:C1 creekboat

Jeden z duvodu, proc bych nebral Mambu je plast. Je sice fajn, ze je to lod lehci nez ostatni, ale tenkostenou creekovku se ti vyplati koupit jen kdyz pocitas s tim, ze po prvni trosicku narocnejsi sezone tu lod stejne prodas/zahodis.

Jinak podivej se na cem se jezdej kayakcrossy apod. tihle lidi na necem jezdi a vi moc dobre proc si vybrali zrovna tu svoji lod.

xslapa00zavstud.fit.vutbr.cz | odpovědět |  
před 34 dny | KubaRE:RE:C1 creekboat

Jezdím na Dieselovi a ten plast neni žádná sláva. Nevím o kolik má silnější dno, ale prodřít ho asi nebude nic těžkého. :(

nevzzavpominam.si | odpovědět |  
před 33 dny | ZajochRE:RE:RE:C1 creekboat

Dagger ma taky dost mekky plasty, ale k tomu jeste tenkosteny lode. A jinak mekkej plast ma taky svoje vyhody. Tvrdej plast vic trpi na praskani, podstatne hur se vari (pokud to vubec jde) a hlavne "vytvareni bilejch car", ktery pak praskaj (najedes na ostrej sutr, podivas se dovnitr lodi a v onom miste najdes bilou caru.

Nejhorsi kombinaci jsou asi plasty, ktery jsou mekky a pritom rady vytvari tyhle bily cary (coz jsem pozoroval zatim u jedinyho vyrobce).

Jinak co se kvality konstrukce tyka, tak v soucasne dobe bych volil Jacksona. Otazka zni, jak je to s jizdnima vlastnostma na singlu, protoze Villaina jsem v singlu jeste nevidel.

před 24 dny | MatesRE:RE:RE:RE:C1 creekboat

Muzes me rict, proc by jsi volil Jacksona, kdyz zminujes kvalitu konstrukce a jizdni vlasnosti?

nedamzavneuvidis.nic | odpovědět |  
před 21 dny | ZajochRE:RE:RE:RE:RE:C1 creekboat

Jako priklad si vem vilaina. Co ti na creekovce nejcasteji praska?
1) Prorazena spice
2) Dno

Prorazenou spici znacne znemoznuje kulata spice - vsichni vime, ze kulaty tvary jsou nejpevnejsi, tady to plati dvojnasob. Spicaty tvary se pri narazu "prolomi" dovnitr (coz pri rovnani praska). S oblou spici mas ale daleko vetsi sanci, ze kdyz uz se prohne dovnitr, tak vzniknou jen oble ohyby plastu, ktere se snadno narovnaji. Navic zkus tu lod vzit, vyhazet z ni zrcadlo a peny, strc hlavu dovnitr a podivej se proti slunci. Kazdej dobrej vyrobce dela nejaky casti lode vice vyztuzene - Pyranha napr. ma vyrazne silnejsi dno, nez palubu, aby lode byly lehci. Jackson ma palubu jen o neco malo tenci, nez je dno, ale ma hlavne vyztuzeny spicky. Dalsi vec je bulkhead system, o kterym bych se ale nezminoval vzhledem k tomu, ze singlirum je k nicemu (a kajakar si to muze najit).

Co se dna tyka, tak tam je to vice mene nevyhnutelny. Tvrdy lode praskaj pri silnych narazech, mekky lode praskaj po case opotrebeni. Jackson nabizi dost dobrej kompromis.

před 14 dny | MatesRE:RE:RE:RE:RE:RE:C1 creekboat

a co ty jizdni vlastnosti? :)

stopTHEzavJacksonDomination.NOW | odpovědět |  
před 14 dny | ZajochRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:C1 creekboat

Jizdni vlastnosi kazdej odceni podle vlastnich meritek. Ja jsem zvyklej na rychly a pomerne ostry lode, takze tahle je jako beranek - spatnej naklon 45 stupnu te ani nerozhodi, rychla pomerne je, ale musis mit "spravnou" velikost. U me to znamenalo S, coz je mensi, nez jakou by ti doporucil vyrobce - jednak pro podminky, se kteryma se setkas ve vetsine evropy ti staci trochu mensi vytlak, druhak si nebudes pripadat jako v sudu a tretak to jezdi rychlejc - kdyz jsem testoval Villaina M, tak jsem nadaval na rychlost. Kdyz jsem vyzkousel Villaina S, tak jsem zmenil nazor, protoze ten byl podemnou cca stejne rychlej, jako Raptor (vazim +-85kg).
Moje recenze: http://www.vodak-sport.cz/recenze/villain-hybrid-quick-test-na-soci/?lang=0

Jinak co se tyka Finchenmaistera, kteryho tady nekdo doporucuje - posledne jsem se ptal Kurete, co si presne o tehle lodi mysli. Odpovedel mi neco jako ze tyhle singly nemaji proste tak dobry jizdni vlastnosti, jako predelanej kajak.

před 34 dny | ...RE:C1 creekboat

Myslim, ze jako jedna z top lodi na C1 je Mac od Bliss-sticku. Dobrej plast, dobrej tvar:)

to.byszavchtel.cz | odpovědět |  
před 17 dny | GrázlRE:RE:C1 creekboat

MACa ti mohu vřele doporučit. Nemá nějak mega výtlačný zadek, ale ono je to možná dobře.. Už vidim jak se ve "vilíkovi" v singlu vytáčíš někde na Mumlavě :-)) MAC se točí poměrně v pohodě, ale zase je - díky hodně kulatý špici, která dost hrne vodu pomalej.. Tolik alespoň můj postřeh. Hele, neřeš, kup si ZETko a budeš spokojenej :-) Dobrej plast a ta loď jezdí sama :-))

perozavzgauce.cz | odpovědět |  
před 16 dny | VraníkRE:RE:RE:C1 creekboat

Když singla tak originál a ne předělanej kajak. Robson Finkenmeister. Kamarád ho má a je rychlej a dobře se točí přes zadek. Jen je trochu větší.
Mimochodem já mám špunta. :-)

pavel.vranazavvodarna.cz | odpovědět |  
před 9 dny | HonzaRE:RE:RE:C1 creekboat

MACa jsem si půjčil od Tuřína na Trnávce. Loďka dobrá, ale pro mě moc velký parník. ZETko má kulatý dno, takže by asi po vydařenějším večírku chyběla boční stabilita. A hlavně už mám v garáži malýho Diesla, takže v zimě proběhne reinkarnace na C1 a jsem zvědavej na jaro:))) Jinak díky za rady.

napiszavmi.sem | odpovědět |  
před 6 dny | TuřínRE:RE:RE:RE:C1 creekboat

kup S6 to bude proti Delirku super nosnej creek :-)

turek84zavemail.cz | odpovědět |  
před 31 dny | ChobotniceRE:C1 creekboat

A nebo něco na míru v ponorkový třídě Nautilus. ;-)

janbastazavemail.cz | odpovědět |  
před 9 dny | HonzaRE:C1 creekboat

Jo a nemáte nějaký tipy (obrázky) na "bezpečný" klečení, ze kterého se nechá rychle a hlavně spolehlivě vystoupit, když je třeba? Zatím jsem vyráběl akorát jedno do rodeovky. Není špatný, ale co se týče vystupování má nějaké mouchy.

před 9 dny | žralokRE:RE:C1 creekboat

třeba chytneš nějakou ispiraci zde popřípadě mohu poslat více přes email . včetně skenu článku o stavbě .

zralokzavemail.cz | odpovědět |  
před 9 dny | žralokRE:RE:RE:C1 creekboat

safra ještě ten odkaz http://www.zralok.estranky.cz/fotoalbum/kanoe-a-dalsi-vybaveni/c1-kleceni/

před 9 dny | KmochacekRE:RE:C1 creekboat

po několika úkrocích stranou jsem se dopracoval k tomuto:
http://kmochacek.rajce.idnes.cz/BlueM_blum_-_moje_prvni...#155_-_odpalovani.jpg a následující
vystupuje se z něj parádně :-)))

xkrej01zavseynam.cy | odpovědět |  
před 9 dny | KmochacekRE:RE:RE:C1 creekboat

celkem podstatné je masivní nebo dostatečně tuhé chytací oko, aby s tebou nehrálo moc dlouho na schovku

před 6 dny | TuřínRE:RE:RE:C1 creekboat

A dostaneš na oko i v záklonu?

před 5 dny | KmochacekRE:RE:RE:RE:C1 creekboat

jo, i s mírnou rezervou. Ale je to možná mým 2m rozpětím :-)

před 5 dny | TuřínRE:RE:RE:RE:RE:C1 creekboat

já jen,že jsem kdysi používal podobný systém a měl jsem s tím problém, teď používám popruhy ala Davídek,ale obráceně (ráčny u kolen a přezka nahoře na stehně)

před 4 dny | zralokRE:RE:RE:RE:RE:RE:C1 creekboat

to je dobrej napad , jen pochybuju , ze v zaklonu by se mi podarilo z lodi dostat i s odpalenyma popruhama .

před 4 dny | TuřínRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:C1 creekboat

Možná že ne,ale šance je o dost větší,než když jsi furt přivázanej ;-)

před 6 dny | TuřínRE:RE:C1 creekboat

Jestli ti vyhovovalo moje,ozvi se,můžu ti ho nafotit,popřípadě poradit.

před 3 dny | HonZaRE:RE:RE:C1 creekboat

Musím uznat, že tvoje klečení je dost originální. Taky mi chvilku dalo, než jsem se do něj zašněroval ;-) Mně se líbí toto (Špunt) http://www.zralok.estranky.cz/fotoalbum/kanoe-a-dalsi-vybaveni/c1-kleceni/

před 3 dny | KmochacekRE:RE:RE:RE:C1 creekboat

jo, z něj jsem myslím vycházel. Vypadá přehlednější a uspořádanější proti systému Davídek (kolenní popruhy navíc), ten lze vidět zde:
http://www.go-kayaking.net/singlove-kleceni-telenovela/

Mám dostatečně polstrovaný a široký stehenní popruhy ( nártový ze SB vázání) a nijak netrpím ani při pevném dotažení.

Nově v HYDROfóru

před 3 dny - Adrenalin cup
Ahoj. Neměl by někdo zájem jet 23.6.2012 ...
před 3 dny - C1 creekboat
jo, z něj jsem myslím vycházel. Vypadá ...
před 3 dny - C1 playboat
Jo kdybys ses ptal na squirta... To bych ti ...
před 3 dny - C1 creekboat
Musím uznat, že tvoje klečení je dost originální. ...
před 4 dny - C1 creekboat
Možná že ne,ale šance je o dost větší,než když ...
před 4 dny - C1 creekboat
to je dobrej napad , jen pochybuju , ze v zaklonu ...
před 5 dny - C1 creekboat
já jen,že jsem kdysi používal podobný systém a ...
před 5 dny - C1 creekboat
jo, i s mírnou rezervou. Ale je to možná mým 2m ...
před 5 dny - spodní kamenice
Ahoj, tak jsem se byl dnes podívat na Prádelnu a ...
před 6 dny - C1 creekboat
A dostaneš na oko i v záklonu?
Jestli ti vyhovovalo moje,ozvi se,můžu ti ho ...
kup S6 to bude proti Delirku super nosnej creek ...

Bazar

před 3 dny - Pyranha Molan M
Prodam tuhle lod. Jezdena 1,5 sezony, nevarena, ...
před 3 dny - Liquidlogic Jefe Grande
Ahoj, prodam paradni lodku Jefe Grande, kterou ...
před 4 dny - Pyranha ammo M
Krátká výtlačná loďka spíš pro menší lidi. ...
před 6 dny - Craft termoprádlo dámské
Prodám dámské termoprádlo Craft Warm polorolák ...
před 7 dny - Kajak
Creekovka nebo větší playboat pro většího jezdce ...
před 7 dny - bliss-stick mystic
loď je v dobrym stavu,dva roky stará,super ...
před 9 dny - Železný Mag
Prodám pár sezon jetý kajak Mag od Železného...ve ...
před 9 dny - Kajak Flair47
Kajak Flair47 od Riota.Výborná rodeovka do válce ...
před 9 dny - Wavesport Project 52
Prodam WS Project 52, super stav, vic info na ...
před 10 dny - wave sport diesel 80
Prodám kajak diesl 80,3roky starý, nevařený.
před 10 dny - Sweet protection bunda
zelena barva, velikost L, nové neježděné latexy
před 11 dny - Noah Noah C2 Amerika
Ahoj, schánim C2 Ameriku od Noahu, lehce ...

Nejdiskutovanější články

Toplist