Ahoj, lehce offtopic, ale někdo z Vás by mohl vědět ;) Láká mne hodit loď v Týnci na vodu nad jezem a vypravit se směr Přelouč - stojí to zato? Někde jsem četl že se tam dělaly i výlety do nějakých meandrů, jenže to nemůžu na netu najít :(
Jel jsem kdysi z Přelouce do Týnce, meandry jsem nezaregistroval. Jediná zajimavost je stará loděnice v Chvaleticích , ale žádná " romantika " to tedy není.
Je to trochu spletený - ten článek co asi hledáš je o plavbě z Týnce nad LAbem do Kolína. Protože jinak jedeš proti proudu (do Přelouče) a tam jsou poslední peeje na Labi (pod jezem Přelouč). A když jedeš do Kolína tak někde za Zábořím uhneš do starých ramen ke Starýmu Kolínu a můžeš se tam motat a má to své kouzlo. ahoj Vojta
To je fakt, Vojtova téměř počítačová pamět' opět nezklamala.Na kajak bych to ale neviděl,spíš nějakou turistickou kéňu.Já to znám jenom u Veletova (kousek pod Zábořím) před jezem z vody ven na levý břeh a přehodit do náhonu mířícího vlevo do polí (Černá strouha) a tím se dostaneš až do St. Kolína. Nějaká slepá ramena v blízkém okolí jsou (mluví o tom rybáři) ale že by to bylo na nějaké bloudění .... o tom pochybuju. Něco málo ze staršího tripu z téhle oblasti je tady http://www.padlo.cz/clanky/696/doubrava-labe-nahon-na-stary-kolin.html