Zdravím všechny,
nerada otravuji, ale chtěla bych radu ohledně zamýšleného svatebního daru, protože v tom prostě nejsem zběhlá.
Přátelé, sportovci, rádi jezdí na vodu, se budou brát. Přemýšleli jsme jakou recesi vymyslet a napadlo nás koupit jim k kajak. Svatba bude poblíž vody, takže o to vtipnější pak bude hostina ať je budeme nutit ho hned vyzkoušet. Koukala jsem na tyto stránky http://www.nafukovacilode.cz/nafukovaci-kajaky a je jich tam moc, nevím který vybrat. Nechceme kupovat zbytečně drahý, budeme pak přispívat i na praktické dary, ale zase nechceme úplný šmejd. Který byste mi poradili? Předem díky sally
Co se nafukovacich kajaku tyka, tak hodne zalezi jakou vodu tvi kamaradi jezdi - pokud je to rekreacni/turisticka voda, pak nafukovaci kajak je idealni volba, ale na divokou vodu se to nehodi (nesjedes na nem nic tezsiho nez WW2, nebude mit nikdy tak dobry jizdni vlastnosti, ani pohodli), pokud by si na nem vsak trvala, kup Solar 410 C. Pokud jsem te vsak odradil, pak se podívej po prodejcích kajaků Prijon, nebo Necky, kteri vyrabi uz trosicku lepsi debl kajaky a nejlepsi volbou co se debl kajaku tyka je Dinamic Duo od Jacksona - na nem se daji uz sjet neuveritelny veci, ale to uz je stoji prez 30 000
Otázka je, kolik je hodně penez :-)). Když to napíšeš, dá se už vybírat. Za sebe bych solar nekupoval vůbec a na některých nafukovacích se dá jezdit klidně do ww3 i o něco víc...takže bych si se zajochem dovolil trošku neosuhlasit, i když samozřejmě, plast je plast.
Zásadní nesouhlas s tvrzením, že na nafukovacím kajaku nesjedeš víc než WW II. Na nafukovacích kajacích se jezdí i expedičně himálajské řeky. Já sám osobně jsem na nafukovacím kajaku Skip jezdil WW III-IV. Pochopil jsem, že novomanželé jsou sportovci, a Solar by je tedy nejspíš neuspokojil, byl by to jen krám, který by jim zbytečně překážel. Pokud jste tedy ochotni a schopni praštit se přes kapsu, můžete sáhnout po K1 nebo o polovinu levněji po Safari (obojí od Gumotexu), obojí již lze použít i na peřejnatou vodu, K1 zvládne víc. K2 se může jevit jako vtipný námět (posadit oba do jedné lodě), ale jeho ovladatelnost a použitelnost je jednoznačně horší. V případě, že by byli zaměření turisticky spíš než na divokou vodu, by mohl být od Gumotexu ještě dobrým tipem Seaker, nebo opět o polovinu levnější Helios 1, opět s rozdílem nejen v ceně, ale i v použitelnosti. Za pozornost by pak stál i Sportkayak od Sevyloru. Pokud chcete oba posadit do jedné lodě a přitom byste chtěli, aby jim udělala trvalejší službu a mohli se na ní pustit i mezi peřeje, zdá se mi jako zajímavý Sevylor Colorado (KCC 335). Ostatní lodě, zejména ty levnější, sice přinesou chvilku obveselení během svatby samotné, ale pak by sportovně novomanželům spíš nadělaly vrásky, protože by doma překážely a využití by neměly. Můžete na to ovšem pohlížet i tak, že to bude loď, na které budou za čas dělat první vyjížďky se svými dětmi někde po rybníku, a pak lze sáhnout i po něčem levnějším, co už se na peřejnatou vodu nehodí - a pak zas až tolik radit nepotřebuješ.
hele kydejte si tu co chcete ale hlavně nikomu nedoporučujte Seakera
OK - osobní zkušenost s ním nemám a Tvému názoru věřím, určitě víš proč jsi to napsal.
Proč to má být zrovna kajak a ne kánoe? Ta by se určitě hodila víc. Ke kajaku nezapomeň přikoupit kajakářská pádla.
JJ, taky jsem v životě neseděla v ničem jiném než v plastové kánoi. Pro mě jsou nafukovací lodě pro mastňáky. :)
Ona to měla být hlavně recese, jezdí v kánoích z plastu, ale to jsme si říkali, že tam bude náročnější dostat a ještě by měly památku. Asi to z tohohle hlediska odpískáme a jednoduše si někde půjčíme plastovou kánoi a na památku budou fotky.. V rámci takových těch úkolů pro novomanžele jsme je chtěli donutit sednout do lodi a přepádlovat na druhou stranu rybníka, u kterého svatba bude a nebo byla druhá varianta unést nevěstu a ať si pro ní dopádluje.. :) Tak všem díky za rady a zapojení se do diskuze. Plast je plast!
JJ Laminát je laminát, plastové kánoe jsou převážně pro mastňáky a nafukovací kánoe na divočinu.:-)
Pravda, laminát ja laminát na plastu si tak
nepojezdíš.