Jaké máte zkušenosti s botami které na mokrých šutrech nekloužou? Teď mám nějaké běžecké NewBalance, na hlíně jsou v pohodě, ale na mokrých šutrech to je peklo. Na webu jsem narazil na boty Teva Lava falls, ještě mě zaujaly canyoningove boty 5.10 - Canyonner. Na živo jsem je neviděl, tak nevím jak bych se s nima do lodě naskládal.
Záleží na tom co je to za kameny, některé kloužou i na boso. Ale osobně mám dobrou zkušenost z Artistic Kayaker Pro, a docela dobře vypadají i botky od L6. Oboje tyhle boty jsou ve špičce úzké podrážka je tvrdší než u klasickejch neoprenek a do kajaku na pohodu. Pokud bys chtěl vědět víc klidně písni na mail ať tu neděláme reklamu.
Na "tvrdsi" podrazku bacha - pokud mas poradne vylepenej kajak, tak muze tvrda podrazka na botech docela zavazet, nebo byt prinejmensim nepohodlna. Jinak ja osobne jsem zastance "snerovacich neoprenek", jaky vyrabel GUL, jeste se daji sehnat v doprodeji, ale nektery velikosti uz proste nesezenes. Pokud se rozhodnes pro neoprenky, tak si dej bacha na uplavavani - vetsina tech, ktery drzej jen paskou na suchej zip ma tendenci pri plavani nabrat vodu a uplavat. Pokud nesezenes GULy, sel bych do Tevy - to je celkem jistota, akorat s tema "rychlotkanickama" nemam zadny zkusenosti a do chladnejsi vody budou neoprenovy ponozky nutnost.
Neoprenovým "botám" se chci rozhodně vyhnout, tenké neoprenové ponožky do bot však používám (a nebo ponožky od sucháče)
Ani se ti nedivim... V dnesni dobe bych si uz taky nevybral - mimo ty zavazovaci GULy mi to prijde vsechno celkem na prd... Osobne bych zvazil boty od Merrellu. Jejich sadu pro vodni sporty jsem sice nezkousel, ale pro me je to jedinej vyrobce, kterej dela takovej tvar boty, ze mi sedi presne tak, jak chci
Po Korsice mam hodne dobrou zkusenost s botami Teva Lava falls... muzu je jen doporucit
Granity taky držej, dá se najít na webu i česká recenze
Kamarad je mel v Ekvadoru. Dokud je nosil jako hydro boty tak OK. Ale pote co je zacal nosit misto sandalu to bylo pachove velmi narocne :)
Ja pouzivam Merelky od Palmu a jsem naprosto spokojeny s jejich chovanim na sutrech.
Taky na ně nenadávám,neopren.fusky do nich a nožička je v teploučku a přitom je pěkně chráněná ze všech stran. Beru je do kanoe v které klečím. Testnuto letos - Loučná(voda plus 3),Chrudimka(plus 4),Doubrava (plus 6).Teploty berte orientačně a nechte mi právo plést se :-)
Já mám rok Merrell Waterpro Maipo a jsem spokojen. Voda z nich dobře vytéká, rychle schnou, ve vodě na šutrech dobrý a dobře se v nich i chodí.
zavidim vam, že si viete obut boty do kajaku. ja ked som to skušal, tak som mal chodidla napnute dopredu jak baletka a bolo mi to velmi neprijemne. boli to boty teva - dohodol som sa v obchode, že to doma vyskušam a ked to nebude dobre, tak mi ich vezmu naspat. mali na moj tvar kajaku hodne materialu pod patou. tak nosim vyhradne neoprenky.
Neoprenky se vejdou celkem vsude (v lodi), ale neposkytnou chodidlu dostatecnou oporu a ochranu, zvlast kdyz pak s lodi na zadech musis jit nekam dal a teren je spis tezsi. Mne se nejlip osvedcila kombinace boty do vody a podle pocasi naboso, s neoprenovou ponozkou nebo v suchaci. Integrovana neoprenova ponozka zasadne komplikuje suseni boty. Konkretne jsem mel Merrel Waterpro (myslim), ktery se cca po pul roce intenzivniho jezdeni zacaly doslova rozpadat a podrazka pomerne dost klouzala. Pak jsem vyzkousel nejaky Salomony (tusim Amphibian nebo tak nejak), ty neklouzaly, ale opora chodidla byla spatna a po 2 tydnech praskla podrazka. Pak jsem poridil Teva Sunkosi 2, pohodla chuze, neklouzou, dobre drzi na noze. Po 1,5 roce intenzivniho pouzivani se zacaly na spicce trhat, ale zatim to byla nejlepsi bota na vodu, kterou jsem mel, takze jsem si koupil hned dalsi. Jestli se vejdes do lodi v nejakejch normalnich botech na behani, tak muzu vrele doporucit.