Výuka první pomoci zážitkem
Na kurzech ZDrSEM se nejen dozvíte, co dělat, ale hlavně si vše vyzkoušíte. Kurz Vodák je rozšířený o první pomoc na vodě a v divočině, simulace probíhají na řece s důrazem na prevenci vodáckých zranění. Úspěšní absolventi obdrží certifikát Zdravotník zotavovacích akcí.
Termín nejbližšího kurzu ZDrSEM Vodák: 30. 3. – 3. 4. 2011
Přihlášky a další informace na www.zdrsem.cz
Prodej nafukovacích člunů GUMOTEX za nejlepší ceny
a vodácká půjčovna lodí Dyje.
Ahoj,
jaký máte názor na tento kajak? (http://titankayaks.com/Products.htm)
Ještě není v ČR, jen zjišťuji prvotní reakce, jestli vůbec má cenu jej dovážet.
Podle me se to bude tezko prosazovat. Jestli to chces dovazet, tak pocitej s tim, ze rodeistu, kteri ten sport berou fakt vazne a jsou ochotni do te lodi vrazit prez 20000 je hodne malo a tech par lidi pujde spis do neceho osvedcenejsiho. Lip by se ti prosazovalo neco, co by nahradilo staryho projecta, protoze na nej je zvykla spousta lidi, ale je na nem co vylepsovat - Bliss Stick Smoothy je slusnej nastupce, nebo az vyjde plastovej Vajda Stealtha (teda jestli vyjde). Kazdopadne Smoothy uz se do CR samozrejme dovazi, takze tam jdes s krizkem po funuse.
Jsem rodeista a v te lodi jsem nesedel, ale na 90% bych si ji nekoupil. Od tehle lodi bych ocekaval, ze bude mit budto dost vysokej limec, kterej bude trochu zavazet ve vyklonu, nebo bude mit dost vysoky sezeni, takze bude dost vratka. Taky nebude moc vyvazena, takze do valce na klasicky triky asi nic moc, diky opravdu mohutne spici bych cekal, ze bude u loopu apod. uskakovat do strany (jezdec to proste neudrzi rovne), litat bude ale vysoko. Od te zuzene spice vubec nevim, co si slibovat, ale neocekaval bych nic uzasnyho. Na klidne vode to bude asi hodne spatny. Tzn myslim, ze to bude lod tak leda na vlnu.
Opakuju, ze to je jen odhad, nikdy jsem v tom nesedel a mozna se taky seredne pletu. Byt tebou, tak zkusim dovest 1-2 kusy do testcentra treba v Praze a pripadne do novyho Vrbnyho (az to bude hotovy) a posbiram par nazoru na lod a podle toho se rozhodnu.
Díky za reakci. Já bohužel taky přesně nevím, jak se ta loď bude chovat, takže bych rád dovezl x kusů a dva z toho dal na testování. Zaváděcí cenu jsem si propočítal na 19 000 Kč vč. DPH. Tak by mě zajímalo, zda-li je to cena akceptovatelná.
Neni za co, doufam, ze jsem nebyl az moc kritickej. Vzhledem k tomu, ze tusim, jakym zpusobem se ta lod vyvijela a odkud se dovazi, tak 19000 je primerena cena, ale kdyz se podivam na EXO PinUp, ktery je za 16900, tak ikdyz je mi jasny, ze bylo vyrobeny jen vykopirovanim existujich tvaru, tak mi to prijde jako lepsi koupe. Nejvetsim problemem ale je, ze rodeo jako takovy je umirajici sport, takze velky zajem opravdu necekej. Kazdopadne kdyz bych ji nasel v testcentru, tak bych ji urcite rad zkusil.
Cena je dobrá ale vzhledem k tomu, že podle tvaru je to loď spíš na vlnu než do válce, tak nevím. Vln je u nás v ČR nedostatek a rodeo se u nás jezdí většinou ve válcích takže tak.