Rubrika HYDROakce

Vše o vodáckých akcích v Česku, ale i jinde v Evropě se dozvíte v nové rubrice HYDROakce. Všechna splutí, setkání nebo soutěže, které Vy pořádáte pro ostatní vodáky by neměla chybět na HYDROstránkách. Dejte proto včas vědět, pozvěte ostatní pádlisty anebo napište, jak se ta Vaše HYDROakce vydařila.

HYDROtip

Inzerce Nafukovací Čluny.cz

Prodej nafukovacích člunů GUMOTEX za nejlepší ceny
a vodácká půjčovna lodí Dyje.

Vodácké půjčovny - půjčovny lodí přehledně a s hodnocením.

Starý HYDROweb
HYDRO - RSS kanál a ATOM
Přehled vodáckého vybavení
Facebook

Vodní stavy
, hladina Vltavy
Aktuální stavy a průtoky v ČR
8.2.2011 | tomasknow-how

ahoj. ako správne orezať latexový golier na bunde ? Škrtí ma na hrdle. Potreboval by som zvacsit priemer v predu - odobrat asi 0,5cm od povodneho otvoru.
Ide mi o to aby ked to laicky odstrihnem, aby to nešlo samo ďalej ako roztrhnuté "silonky".

Vlastne vobec netušim ako sa to rieši. Pocitam, že latex sa asi pravidelným použivaním moc neroztiahne.

1zavdemitra.sk | odpovědět |  
8.2.2011 | tom drškaRE:know-how

ahoj,
řešil jsem stejný problém. pokud tě bunda škrtí ale není to zas tak strašný, což 0.5cm jak říkáš je docela v pohodě, tak doporučuju navlíknout manžetu na něco širokýho, ..já jsem třeba použil velkou termosku, nech to tak den, dva, latex by se měl roztáhnout.

tomasdrskazavseznam.cz | odpovědět |  
8.2.2011 | ZajochRE:RE:know-how

Souhlasim s Drškou. Pokud v tom dokazes dychat, tak radeji pockej, az se to casem trochu roztahne. Ale pokud to absolutne nedokazes vydrzet, tak to vem proste malejma nuztickama a snaz se to strihat tak, aby to bylo rovny

xslapa00zavstud.fit.vutbr.cz | odpovědět |  
8.2.2011 | tomasRE:know-how

no to netušim, že či bude prave tých 0,5cm stačiť. radšej menej a dvakrát ako raz a moc.
Da sa to vyržať ale moc komfortne to nie je. Musim si tu gumu zhrnut pod "ohryzok" inak ten tlak nevydržim dlho.
Male nužky.....no, myslel som, že na tento material sa musi použiť jediny a súvislý rez, pretože prave cim viac zastrihov - tým viacej hrozby, že prave na tom mieste, kde sa spajaju jednotlive zastrihy sa to "rozbehne".

8.2.2011 | AndělRE:know-how

Ahoj,
kup si Seal Saver od McNettu. Pořádně promaž manžety a nakonec do nich navleč něco s větším průměrem, než je Tvoje zápěstí. Třeba PET láhev. Díky oleji a PETce se latexy mírně vytáhnou a zvláční … :-)

Stříhání je poslední možnost. Jen ostrými nůžkami. Nesmíš tam udělat zuby.

nemamzavnic.cz | odpovědět |  
9.2.2011 | tomasRE:RE:know-how

vdaka. niekde v pamati lovim, že olej a latex sa nemaju moc v laske. Promazat a zotriet a nechat PETku alebo premazat nechat PETku a nezorierat ?
Bojim sa aby sa ten latex neroztopil. Mal som kedysi vodotesny-nerozbytný mobil http://i.pbase.com/u16/nelsonchen/large/20183321.ResizeofEricssonR310SC.jpg

a všetky jeho gumene casti mi ostali rozleptane v ruke, ked som ho raz vytiahol z tmaveho suchecho šuflíka, a to nikdy som s nim nepodnikal "pokrčmove experimenty".

Tak mam trošku obavy co s tým latexom ten olej urobi ak bude dlho posobit

před 98 dny | ZajochRE:RE:RE:know-how

Olej je velice nepresny nazev. Veskutecnosti je to neco jako lubrikac na bazi silikonu:
http://www.mcnett.com/Seal-Saver-Dry-Suit-Seal-Conditioner-P252.aspx
Takze naleptani se fakt bat nemusis... a jinak to je asi idealni reseni... takze nanest a nechat na tom

xslapa00zavstud.fit.vutbr.cz | odpovědět |  
před 97 dny | tomasRE:RE:RE:RE:know-how

OK. srdečna vdaka

před 97 dny | Jirka DoležalRE:RE:RE:RE:RE:know-how

Ahoj, dovolím si malou radu z vlastní praxe. Latexové límce a manžety po každém návratu z vodáckého zájezdu natírám pro uskladnění silikonovou vazelínou zvenku i zevnitř. Myslím si, že tak oddaluji zpuchření latexu. Hodně štěstí. Jirka

jiri.dolezalzavemail.cz | odpovědět |  
před 96 dny | tomasRE:RE:RE:RE:RE:RE:know-how

obchodny nazov vazelíny ? a ako dlho to už praktizuješ ?
vdaka

před 96 dny | tomasRE:RE:RE:RE:RE:RE:know-how

toto som našiel na webe ked som do googla vložil latex care a nechal to preložiť:

Oleje, tuky a rozpúšťadlami zničiť latexovej gumy. Keep the latex garment away from oils, hand creams, polishes and leather goods (leather contains oils). Uchovávajte latex odev preč od oleja, krémy na ruky, laky a kožený tovar (koža obsahuje olej).

Avoid prolonged exposure to excess heat, sunlight and humidity, which can discolor and degrade latex. Vyhnite sa dlhodobému pôsobeniu nadmerného tepla, slnečného žiarenia a vlhkosť, čo môže spôsobiť vyblednutie a degradovať latex. Silicone lubricants can leach into and unstick seams if not washed off after each use. Silikónová mazivá môžu vylúhovať do odlepiť a švy, pokiaľ nie je zmytí po každom použití.

před 85 dny | JirkaRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:know-how

Ahoj, promiň, dlouho jsem nebyl v hydrofóru. Silikonovou vazelínu kupuji v rybářských potřebách, malá krabička stojí asi 40 Kč. Vazelínu aplikuji jen na latex před uskladněním ve skříni. Teda ne na vodáckém zájezdu, byť i dvoutýdením. Zkušenosti jsou dlouholeté a zatím vždy odešla bunda (prodření zátěru) dřív než latexy. Jirka

před 82 dny | KatieRE:RE:RE:RE:know-how

Ahoj, mela jsem tri veci (ruznych znacek) vedle sebe na raminku a kdyz jsem se rozhodla je promazat seal saverem jeden latex u krku byl totalne rozleptany. Rukavy ok. Cim se to stalo a proc ty ostatni zustaly v pohode, kdyz vsechny ty veci zazivaly podobne akce, jsou stejne pouzivane, stejne uskladnene (bud pytel nebo raminko) a stejne (ne)opecovavane? Dik. Rozleptanou cast jsem odstrihla, ale zustalo mi to poleptane i niz, jak to odstranim at muzu pouzit aspon zbytek treba v lete?

poradzavtochcemail.cz | odpovědět |  
před 82 dny | tomasRE:RE:RE:RE:RE:know-how

nechcem byt chytralin ale už som pisal, ze sa latex nemusi "zniest" s nejakou chémiou (oleje, tuky, maste, alkohol a pod.). Je to hypoteticky vystrel do prazdna možno ale asi si si natrela tvar a hrdlo trebárs NIVEAou a tie ingrediencie Ti mohli dodrbkať tu manžetu u krka.

na druhu otazku neviem odpovedať.

před 79 dny | kubikRE:RE:RE:RE:RE:know-how

prodávaj se manžety na výmněnu v obchodech s potapěčskou technikou a určitě tam budou znát někoho kdo to profesiálně přilepí, a to pravděpodobně i ve vodáckejch potřebách

prababazavvolny.cz | odpovědět |  
před 79 dny | JirkaRE:RE:RE:RE:RE:RE:know-how

Latexové manžety prodává třeba Hiko, pošlou to i na dobírku. Přišít a přilepit zvládnu sám, ale pro manuálně méně zručné to za peníze tyto firmy udělají.

před 78 dny | KajmanRE:RE:RE:RE:RE:know-how

Ahoj, moje zkusenosti. Seal Saver od McNettu mi po nekolikatem pouzivani naprosto rozleptal loni vsechny latexy jak na limci tak na rukavech. Ze by to bylo zpusobene necim jinym je skoro vyloucene protoze jsem tou dobou daleko vice pouzival jinou bundu a svuj "suchac" jsem chtel hlavne zakonzervovat protoze latexy byli skoro nove. Takze McNEtt seal saver bych rozhodne nepouzival. Osobne pouzivam na latexy 303 proti UV zareni, ale co pomaha nejvice je po kazdem padlovani latexy oplachnout alespon vodou pripadne s jemnym mydlem, odmasti je to a vydrzi dele. Co se tyce velikosti tak se limce vzdy vytahnou a je lepsi je nechat vytahnout treba pres hrnec pokud se to neda vydrzet.
Plus jeste jeden tip: pokud potrebujete vtymenit latex tak to casto trva docela dlouho. Ja se je naucil lepit sam a na www.kokatat.com je docela podrobny navod jak na to aniz poskodite jakkoliv bundu a je to docela jednoduchy.

jakubzavjakubsedivy.com | odpovědět |  
před 78 dny | KamilRE:RE:RE:RE:RE:RE:know-how

nechci se dělat chytrým , ale pryž, latex a větčina gumových výrobků se v kondici odjakživa udržuje glycerínem. Prodávalo se to pod názvem Regum, dá se sehnat kosmetický glycerin v parfumeriích.

kamilekzavgmail.com | odpovědět |  
před 77 dny | KatieRE:RE:RE:RE:RE:RE:know-how

Ahoj, no mam z toho podobny pocit, ze ten Seal Saver asi nebude takovy terno. Ale overeny to zatim nemam. Jistotu mam v tom, ze kremem to fakt neni, ten se k tomu nedostal, ale seal saver ano :-(. Jinak jsem to rozleptany odstrihla, mista nerozleptana ale uspinena vyschla a slo to otrit a vcera na bazene byl zbytek bundy jakztakz k pouziti. Pak jsem jen musela trochu drhnout krk a dnes mam rolak :-))

zasetochcezavmail.cz | odpovědět |  
před 75 dny | tomasRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:know-how

ono by to chcelo sa opytat nejakeho alebo skorej nejakej tej sexualnej pracovnicky, co je v latexovom áncuku denne a čo bičuje a polieva voskom tých menežerov, že ako sa ona stara o svoj "dres".
Ale dalsia otazka znie ci latex je jednoznacne technicky definovatelny material. Pokial sa na vyrobu latexu da pouzit viac možnosti vstupnych materialov a technol. postupov, tak pocitam, že žiadny postup na ošetrovanie a konzervaciu latexu nie je ten zaručene spravny. Pretože čo zabera na Jankov latex nemusi už na Pištov, pretože ma latex ineho zloženia, hrubky a potí sa jak v saune s obsahom soli v pote 50%.

btw. akeho cca veku sa doživa latex na vodackej bunde bez chem. "ošetrovania"
pozn. mam ho ešte prekryty neoprenom

před 75 dny | VVVVRE:know-how

Ahoj,
prakticky všechny bundy jsem si u krku přistřihoval, ostré nůžky a někoho, kdo to přidrží. Nikdy jsem neměl problém. V.

vvzavvv.vv | odpovědět |  

Nově v HYDROfóru

před 1:43 hod. - Čím se žíví vodáci
Většina z nich ještě studuje, takže je zde určitá ...
před 2:11 hod. - Čím se žíví vodáci
Některý třeba na Zélandu pasou krávy, pak dělají ...
před 3:54 hod. - Čím se žíví vodáci
například v HYDRU... :-)
včera - Delta Dunaje -seakajak
Sháním lidi na seakajak do delty Dunaje v termínu ...
včera - Čím se žíví vodáci
Zajímalo by mě (čistě ze zvědavosti) kde asi tak ...
včera - Výběr ka
Já právě koukal, že toho má víc, ale kolem těch ...
včera - Výběr kajaku pro
Kosatko, to musíš nechat doma televizi a ledničku ...
včera - Výběr kajak
Osobní zkušenost mám od grabnera jenom s outside, ...
včera - Výběr kajaku p
Díkec, samozřejmě si ty lodi porovnám i na vodě, ...
včera - Výběr kajaku pro
Nezbejvá ti, než si to sám vyzkoušet :-)). Každý ...
včera - Výběr kajak
Grabner má lepší matroš je to takovej mercedes ...
před 2 dny - Seakayaking - Kornati, Kor
Jeste jen pro jistotu, bavime se o ferry z ...

Bazar

včera - Profiplast Xena
Prodám poukaz na pádlo Xena s kovovou žerdí.
před 2 dny - Zet Raptor
Super creekovka, jednu sezonu jazdena, v dobrom ...
před 2 dny - Extrasport nova damska ...
Predam tuto uplne novu nikdy nenosenu (este s ...
před 2 dny - Kúpim kajak
Kúpim KAJAK rýchlejší turistický, alebo ...
před 2 dny - Jackson Fun
Prodám kajak Jackson Fun, loď je jetá, není ale ...
před 3 dny - Gumotex Dvojmístný ...
Dvoumistny kajak TwistII. Gumotex. Novy, zluta ...
před 3 dny - Gumotex Raft colorado
Zachovalý modrý raft colorado.
před 5 dny - Prion Kajak prion Chopper
Prodám skvělý river-runner Prion Chopper.Na ...
před 6 dny - LiquidLogic - Big Wheel
Prodám kajak LiquidLogic Big Wheel. Oranžová ...
před 6 dny - pyranha AMMO M
v cene padlo (TNP) a šprajda (NONAME), lod je 3 ...
před 8 dny - Menší kajak pro dceru
Hledám Pyranhu Sub 7 nebo Inazonu 220,případně ...
před 8 dny - Železný Spunt
Prodám lehce jetý, neopravovaný a nepoškozený ...

Nejdiskutovanější články

Toplist