Rubrika HYDROakce

Vše o vodáckých akcích v Česku, ale i jinde v Evropě se dozvíte v nové rubrice HYDROakce. Všechna splutí, setkání nebo soutěže, které Vy pořádáte pro ostatní vodáky by neměla chybět na HYDROstránkách. Dejte proto včas vědět, pozvěte ostatní pádlisty anebo napište, jak se ta Vaše HYDROakce vydařila.

HYDROtip

Facebook - HYDRO má svojí stránku na Facebooku.
Přidejte se k HYDROfanouškům!

Starý HYDROweb
HYDRO - RSS kanál a ATOM
Přehled vodáckého vybavení

Vodní stavy
, hladina Vltavy
Aktuální stavy a průtoky v ČR
před 40 dny | KůčaVylepení sezení v kajaku

Ahoj, potřeboval bych poradit, jakým materiálem a jakým lepidlem vylepit sezení v kajaku. Díky za radu

kuca88zavseznam.cz | odpovědět |  
před 40 dny | JarekRE:Vylepení sezení v kajaku

Nastříhal jsem karimatku (v barvě lodi :-) ),
a lepil (boky ve více rstvách) tavnou lepící pistolí. Zatím to drží.

j.belohlavekzavemail.cz | odpovědět |  
před 40 dny | ZajochRE:RE:Vylepení sezení v kajaku

Material:
Zalezi co chces vylepovat. Pokud chces delat jen kycelni operky, tak ti staci kus cerne PUR peny, ktera se pouziva na sezeni do singlu a sezenes ji v kazdym vodackym obchode. Pokud chces lepit neco plosneho (zvysit/zateplit sedacku/podlepit kolena) tak cti dal.

Karimatka je jedno z horsich reseni. Jednak se snadno poskodi a druhak se casem prosedi, zacne nasakat vodu a zmensi svuj objem. Doporucuju PUR penu, nebo neco podobneho - poradi vam v kazde prodejne s izolacema a penama. Daji se sehnat i v tenkych platech.
V mistech, kde hrozi, ze by se mohly prodrit (pod zadkem, operky na kolenou...) je lepsi je necim prekryt. Napr. prez ne dat originalni potah ze sedacky, prelepit je TESA paskou atp. Jinak se casem muzou prodrit.

Pokud ale nemas moznost je necim prekryt a chces se vyhnout prodreni, pak zalezi jak moc to chces vylepis:
1) hodne: spodni vrstvu udelej z PUR peny a dej prez ni jeste vrchni vrstvu pryzove gumy
2) malo: samotny plat pryzove gumy
Pryzova guma je sice pomerne draha, ale je to reseni, ktere opravdu vydrzi a mam s nim jen ty nejlepsi zkusenosti. Neklouze, nepromackava se, dobre se nalepuje, je dostatecne pevna a jeji vydrz je neuveritelna.

Lepidlo:
Tavna pistole neni spatnej napad, taky jsem s tim zacinal, ale pokryjes tim malou plochu. Taky zalezi k cemu to lepis - osobne pouzivam k prilepeni na sedacku chemopren a kdyz chci neco lepit primo k lodi, tak pouzivam specialni lepidlo, ktery si nechava Vodak sport vyrabet extra pro tohle pouziti (kde jinde ho sehnat nevim).

xslapa00zavstud.fit.vutbr.cz | odpovědět |  
před 39 dny | kmochacekRE:RE:RE:Vylepení sezení v kajaku

Pěna:
do lodí se myslím nepoužívá PUR pěna, ale PE pěna, přesnější název a více info zde:
http://www.hydromagazin.cz/forum/vlakno/7709-pena-na-kleceni-do-lode/

Lepidlo:
pro lepení pěna/pěna Chemopren (nejlépe voděodolný)
pro lepení loď/pěna se mi osvědčil taky Ch., plast obrousit a odmastit, když jsem chtěl pěnu nalepit jinam, musel jsem ji dlátem dostávat dolů

xkrej01zavseynam.cy | odpovědět |  
před 39 dny | ZajochRE:RE:RE:RE:Vylepení sezení v kajaku

Jo, mas pravdu. Sorry.

před 38 dny | Zdeněk BesmákRE:RE:Vylepení sezení v kajaku

Ahoj, tavná pistole má jednu obrovskou výhodu, a tou je, že se dá sundat v případě, že loď prodáváte dál a nezůstanou po ní na lodi stopy. Pokud jde o trvalé a v podstatě nesundavatelné řešení, tak chemopren je dle mého ta horší verze. Existuje spoustu průmyslových lepidel na PE pěnu popř na plast a tahle lepidla opravdu drží. Výhody PE pěna versus karimatka jsou jasné pro karimatku jasně mluví cena pro PE pěnu odolnost.

bezizavwodakovywjeci.cz | odpovědět |  
před 37 dny | kmochacekRE:RE:RE:Vylepení sezení v kajaku

Lepení pěna/pěna asi nebude problém. Když jsem se ptal výrobce pěny, čím to mám slepit k sobě, tak kromě nedostupnýho VF svařování mi hned doporučil Chemoprem, že to vzhledem k jeho ceně drží docela dobře.
Ale lepidla na tvrdý PE se už těžko hledají. Máš nějakou osobní zkušenost, který konkrétně můžeš doporučit jako náhradu za ten Ch.?

před 37 dny | ZajochRE:RE:RE:RE:Vylepení sezení v kajaku

Brnenskej LEAR vyrabi na zakazkovou vyrobu vylozene lepidlo na tohle pouziti. Jiny lepidlo, kteryma by se tyhle mastny plasty daly lepit jsem vubec nepotkal. Jak jsem psal: prodava se to ve V-S a kde jinde nevim (pokud nekde - to lepidlo LEAR udajne vyvinul extra pro ne). Vyhodou toho lepidla je, ze fakt drzi a moc nenaleptava a narozdil od chemoprenu se s nim diky tomu daji lepit i materialy, ktery jsou na naleptani citlivy. Napr. pro nahrazovani penovych vystuh lodi za extrudovany polystyren je tohle asi jediny pouzitelny lepidlo. Jednou jedinkrat jsem na ten polystyren zkusil chemopren a zbyla z nej jen kasicka :)

Mimochodem chci se zeptat, jestli jsem jedinej, kdo do lodi nejradeji cpe platy pryzove gumy, nebo s tim ma jeste nekdo dobry zkusenosti ;)

před 37 dny | žralokRE:RE:RE:RE:RE:Vylepení sezení v kajaku

K lepení extrudovaného polystyrenu - lepím silikonovým tmelem , existuje i lepidlo přímo na polystyren , ale to se mi v lodi neosvědčilo . Nebo polystyren slepit montážní pěnou pokud to okolnosti dovolují to drží bezvadně .

zralokzavemail.cz | odpovědět |  
před 37 dny | ZajochRE:RE:RE:RE:RE:RE:Vylepení sezení v kajaku

no, co se extrudovanyho polystyrenu (EP) v lodi tyka, tak je dobry tam dat na kontaktni plochy s lodi alespon tenkej plat PE peny, coz ten krehkej EP alespon trochu ochrani pred zlomenim, takze tam nejde o nejakou extra vedu v lepidlech - jde jen o to, aby to neudelalo tlustou vrstvu, nerozleptalo to moc ten EP a aby to dobre drzelo :) zatim mam s tim lepidlem zkusenosti takovy, ze i kdyz jsem lepil 2 kusy EP k sobe, tak to pak prasklo treba 2cm od puvodni lepene plochy, tzn spoj drzel mnohem lip, nez puvodni material

před 37 dny | Zdeněk BesmákRE:RE:RE:RE:Vylepení sezení v kajaku

No výrobce ani typ ti neřeknu, protože mi vždycky někdo odlil z flašky. Problém průmyslových lepidel je v tom že to nebudou prodavat v malých baleních. Tady najdete docela srozumitelný pojednání o lepení plastů a konec konců i lepidla k tomu vhodná
http://www.uhu.cz/lepeni-plastu

před 37 dny | kmochacekRE:RE:RE:RE:RE:Vylepení sezení v kajaku

UH uvádí "PE neslepitelné" :-)
ale jo lepidla na to asi existují, jen moc nevěřím doporučením výrobce, protože realita bývá často zklamáním, proto radši osobní zkušenost.

před 37 dny | Zdeněk BesmákRE:RE:RE:RE:Vylepení sezení v kajaku

Tak jsem se do toho na chvilku zabral a například tohle lepidlo výrobce přímo doporučuje na PE
Scotch-Weld DP 8010

Nově v HYDROfóru

včera - Seaker
jj, zkušeností na hladké vodě mám pomálu. Ale ...
včera - Seaker
Musím souhlasit s Kmocháčkem, šířka lodi 70 cm a ...
včera - Seaker
Kmocháčku, z tvého popisu opravdu hodně čouhá, že ...
před 2 dny - Seaker
rozumím...na 50km přejezdy na volném moři si ...
před 2 dny - Seaker
zkušenost s tou lodí nemám nemám, jen s gumákama ...
před 2 dny - Seaker
ještě by se také dalo zvažovat co je to delší ...
před 2 dny - Seaker
Tím náchylnějším si mohu představit co prosím? ...
před 2 dny - Seaker
pokud se zajímáš o bezpečnost, tak gumák na ...
před 2 dny - Seaker
Ahoj jaký je váš názor na Seaker od Gumotexu? ...
před 2 dny - HYDROškola "Ano pro canoe"
Toto bude popsáno v dalším dílu HYDROškoly - ...
před 3 dny - Amazonka
Ahoj, tak mě napadlo, že bych si zkusil sjet na ...
před 3 dny - Chrániče horní části těla
Ahoj, na zablokovaný věci používám motorkový ...

Bazar

před 4 dny - Liquidlogic CR 250
Rodeovka/playboat pro velký chlapy. Žlutá, ...
před 7 dny - Snap Dragon Snap Dragon ...
Ahoj, prodam sprajdu SD Armortex s "implosion ...
před 7 dny - Stohlquist Stohlquist ...
Prodam skoro novou vestu Stohlquist descent (2 ...
před 11 dny - TNP Rapa carbon-kevlar
Prodam padlo TNP Rapa provedeni carbon-kevlar, ...
před 13 dny - Riot Magnum 80
Nová loď, originál zabalená s plnou 2 letou ...
před 13 dny - Extrasport X-Posed Hoodie ...
Predam tuto uplne novu nikdy nenosenu (este s ...
před 15 dny - Liquidlogic kajak ...
Prodám kajak Liquidlogic El Jefe oranžova ...
před 16 dny - Palm Suchý oblek
pánský suchý oblek, nošený 2x ve velmi dobrém ...
před 16 dny - Wavesport habitat 80 ...
wavesport habitat 80 cervena barva dobry stav k ...
před 16 dny - Extrasport X-Posed Hoodie ...
Predam tuto uplne novu nikdy nenosenu (este s ...
před 19 dny - Palm Apex
EXTRA CENA!! Prodám luxusní úplně novou bundu od ...
před 27 dny - Pyranha Inazone 232
Prodám kajak playboat Pyranha Inazone 232, běžně ...

Nejdiskutovanější články

Toplist
www.h2omaniaks.com