http://www.vodak-sport.cz/images_katalog/img_1145_0.jpg
ahoj. ako vymenim len skrutku na vylievacom ventile ?
Neplanoval som menit cely ventil, lebo vložka je tam prinitovana. Urvalo sa mi uško na skrutke a tak som si zakupil za 8 Eur cely nahradny ventil.
robil to už niekto ?
No, hlavne aby ti zavit spuntu pasoval do lodi, to muze byt prvni problem. Jinak pokud mas presne tenhle, tak ten plast by mel byt dostatecne ohebnej, aby si to zvladnul tam nacpat. Mam za to, ze se da koupit i vylozene jen spunt bez vlozky, kterej ma navic trochu jinej system - vysi z nej provazek, na kterym je "jistici tycinka".
Takze moje rada: proste to tam na silu zkus narvat, kdyz zlomis ten system, kterej ma drzet spunt v lodi, tak to nevadi - provrtej mensi dirku do te casti, za kterou zasroubovavas/vysroubovavas ten spunt a nejakym dostatecne silnym provazkem to privaz k zadnimu uchytu na lodi - tohle je stejne nejjistejsi zpusob, jak ten spunt nestratit.
no maš pravdu zavit nemusi pasovat, ešte som nepreveroval. ale mam necky a prave jeden nemenovany vodacky kšeft s inicialy V-S predava ten nahradny ventil - prave ako ventil na lode necky. Takže ked som ho tam kupoval, tak predpokladam, že zavit bude identicky.
Ked som sa telefonicky dopytoval na cenu, tak mi ten adjunkt u aparatu povedal, že sám špunt stoji to čo špunt + vložka, tak som to vzal celé a za stejny peniaz.
ad tvoja rada:
dakujem, taketo konvenčne riešenie ma vobec nenapadlo. Vymyšlal som všeliake MacGyverovské "a-la NASA" postupy až sa hanbim
išlo to bez problemu. zavit pasuje, material je poddajný. Stary kus som vyberal pomocou pačidla/skrutkovač - laky tlak stačil.
Novy kus šiel zaviesť bez naradia volne rukou.
Vložka v kajaku ostala povodna.