Ahoj, chystám se na koupi kajaku, prioritně na sjíždění řek, tak do WW 5, ale s tím, že bych chtěl občas taky posurfovat na moři, nebo zablbnout na kanále. Přemýšlím mezi RIOT THUNDER 76, LIQUIDLOGIC REMIX 79 a PYRANHOU AMMO, nebo Z.ONE...obě v elku. Nemáte někdo s těmito kajaky pro podobné využití zkušenosti? Mám 183 cm/95 kg. Díky za názory.
To je docela zajimavej vyber, protoze mezi tema lodema jsou docela obrovsky rozdily-uz z toho bych odhadnul, ze nemas moc dobrej prehled o tom, co vlastne chces (nic ve zlym)...
Opet je nutny rict to, co vzdycky - vyzkousej si je.
Napred bych se zeptal co myslis pod pojmem "zablbnout na kanale" - pokud myslis jezdeni z vracaku do vracaku a prejizdeni vlnek, tak ber Thundera, Remixe, Ammo, nebo neco podobnyho.
Pokud tim myslis staveni lode na zadek a s vypetim vsech sil obcasnyho cartwheela, tak ber Z.ONE
Pokud tim myslis neco lepsiho, nez jsem tu jmenoval, tak ti nevyhovi ani jedna lod. Tady bych pak doporucil Varuna (Pyranha), nebo FUNa(JK), ktery jsou pouzitelnejsi, nez vyse jmenovany, ale zaroven to nejsou uplny rodeovny.
Taky pocitej s tim, ze neni WW5 jako WW5, pokud chces jezdit vodnaty reky, doporucil bych Burna (Pyranha), nebo Thundera
Pokud chces ale jezdit WW5 styl Korsika, tak je lepsi AMMO, ikdyz tady u tohohle cleneni to neni tak ostry - i na AMMU se daj jezdit vodnaty reky a i na Thunderu, Remixu, Burnovi a Z.ONE se daj jezdit sutrovacky.
Ale uprimne byt ve tve kuzi, tak udelam jednoduchou vec - zeptam se sam sebe, jak casto jezdim na WW5 a jak casto chci blbnout a podle toho, co si odpovim to bude:
1) (vyhralo blbnout) koupim nejakou hodnejsi rodeovku, na ktere se da jezdit i trochu tezsi voda (ikdyz pro vetsinu lidi to na WW5 neni), na cas se smirim s tim, ze WW5 nebude tak honem a treba za rok koupim Thundera/Burna/Magnuma.
2) udelam to naopak - napred koupim Thundera/Burna/Magnuma, smirim se s tim, ze si zatim moc hrat nebudu a dodatecne koupim rodeovku
Tzn: NEEXISTUJE nic takovyho, jako univerzalni lod. Lepsi mit 2 lodi, nez se pak trapit na divoke vode / ve valci, ze vam to nejde.
Jsme tak zhruba stejně ... Něž začneš jezdit WW V budeš velice rozhodnej v čem to chceš jezdit ! Do té doby si vše vyzkoušej. Co je dobré pro jednoho, nemusí být pro tebe. Každému vyhovuje něco jiného. Pak jsou tady samozřejmě jiné kvalitní modely kajaků, které nabízí multifunkční zábavu jako např. nový Detox. Pro tebe Lko.
Ahoj, díky za názor. Trefil jsi to přesně, přehled opravdu moc nemám a skoro po dvaceti letech se chci aktivně k vodě vrátit. V době kdy jsem jezdil vodu, tak jsme si plácali kajaky z laminátu a špricky šili z omyvatelných ubrusů :-). Rodeové ambice moc nemám, spíš chci loď na řeky, na které se dá po cestě zastavit ve vracáku, poblbnout, posurfovat na vlně a zase pokračovat dál. Prostě ne jenom valit rovně dolů po řece. Z toho, co jsi napsal, mi vychází, že Pyranha Ammo by nemusela být špatná volba. Ještě, jak se tak snažím v téhle problematice zorientovat, tak se mi zamlouvá Jackson Hero a jak mi další paddler níže doporučuje toho Detoxe. Ten si myslím může být také to, co hledám. Takže... díky za názor a snad to vyberu správně. Pavel
Podle toho co pises a pokud opravdu nechces mit 2 lode, tak byt tebou, tak zkusim FUNa(JK), nebo Recoila(Pyranha) a Varuna(Pyranha). FUN je z nich nejhodnejsi, Recoil je o neco ostrejsi a hravejsi(ma stejnej podvozek, jako AMMO, ale neni tak nafouklej) a Varun je letos vyvinuta lod a je z nich urcite nejhravejsi.
Tak jako tak po 20ti letech asi nehrozi, ze by ses vratil a rovnou vyrazil na WW5, takze tyhle lode ti poslouzi, jsou to vsechno kvalitni lode s vybornym pomerem toho, co se v nich da jezdit a hravosti.
Kazdopadne bych se ale vratil k puvodni otazce - hrava lod VS hodna lod. Rozhoduj se hodne taky podle toho, jestli se chces a jestli ses schopnej se ucit novejm vecem, nebo chces jen pohodovou lod, ktera te ale nic novyho nenauci, protoze ti nedovoli delat nektery kousky a neupozorni te na tvoje chyby.
Na nauceni je lepsi ostrejsi lod - i na lehci vode te upozorni na to, ze neco delas spatne a naucis se lod citliveji ovladat, ale je to drina, obcas je to k vsteku a obcas ti muze taky nafackovat. A taky muzes potkavat na vode spousty chytraku na creekovkach, kteri nic neumi, ale budou se na tebe koukat jak na blba, ze si nekde zaeskymoval/zaplaval v ostre lodi, zatimco oni to projeli (lepe receno za ne to projela jejich lod). Nenarazim na nikoho konkretniho, ale nekteri si proste mysli, ze kdyz neco sjedou "na hrdinu", tak jsou nejlepsi.
Oproti tomu pokud si nemyslis, ze by si mel kam dal postupovat, nebo co novyho se ucit (ne kvuli tomu, ze by si umel vsechno, ale kazdej mame svuj strop, na kterej driv, nebo pozdeji narazime a neni nic spatnyho na tom si to priznat), nebo se ti proste nechce a obetujes hrani za urcitej komfort a pocit bezpeci, pak si kup neco hodnyho. Budes proste vic spokojenej.
To je jasný, že nevyrazím z obchodu rovnou na Hukka falls. Mám se docela rád :-) Občas se svezu na kajaku z půjčovny, takže úplně odstřihnutý nejsem. Nicméně aktivní ježdění to není ani náhodou. Je mi jasné, že to budu muset procedit přes Jizery, Belé, Salzy, atd. Na druhou stranu hrozně rád bych se dostal pak na norské řeky (Sjoa, atd.), projel Korsiku, Čertovy proudy, Horní Labe, Noce, ale i třeba Čuňovo, Liptovský Mikuláš, nebo surfování na pobřeží Jižní Anglie atd. Ten strop mám myslím asi tady někde. Ammo, nebo Hero, je myslíš nevhodná volba???
Ammo je obratnejsi, lip se ovlada, ale zaroven je o dost ostrejsi a ma mensi vytlak.
Hero ma vetsi objem, hranu posazenou vysoko na boku, takze je hodnejsi, ale na muj vkus je az moc neohrabanej. Proste takovej sud.
Kazdopadne na tech lodich si ale moc nepohrajes a na Herovi se toho ani moc nenaucis.
Ahoj,
taky jsem tady zjara řešil nákup lodi na těžší vodu, nakonec jsem vzal BlissSticka Mysticka a jsem absolutně spokojenej. Jen si člověk musí zvyknout nebat se věcí který dřív neprojel. K tomu Heru - koupil ho kamoš zároveň se mnou a když jsem ho zkusil byl jsem nadšen - velkej objem, takže projede kde co, ostřejší hrana než většina krýků, takže super nájezdy do vracáků a protože je krátká, tak i pěkně surfuje. Je pravda, že zadek do rozhraní nezařízněš :), ale jinak hravá loď.
Ostrejsi hrana? Hrava lod? Jako... jasne.. oproti Mysticu se to tak nazvat mozna da, ale... jako hravou lod si predstavuju spis playboat a ne neco co ma vytlak jak ... A jako lod s "ostrejsi hranou" bych nazval spis Ammo...
Co ted chci rict, je, ze to, co si napsal je tvuj nazor a rozhodne neni spatnej, akorat to dokazuje to, jak se dva lidi dokazou lisit ve svych nazorech ciste podle toho na co jsou zvykli. Dokazuje to akorat to, ze rady ostatnich jsou sice fajn, ale bez vyzkouseni je to k nicemu
thunder je zabavnejsi nez remix
Ahoj, co tím myslíš zábavnější? Jako že tě třeba podrží ve válečku a tak?
Ahoj
myslel jsem, že když se ho snažim ovládat tak je poslušnějši než remix a zbývá mi tak víc času na úsměv. Čim je voda větší tim je živější ( asi jako většina lodí) a furt řácky bezpečnej.
názory se evidentně rozcházejí, no nejlepší asi vyzkoušet a rozhodně bych se tolik nebál i delších lodí pokud je správně tvarované dno tak je leckdy obratnější a točivější než některé kratší, vím o čem mluvím
creekovka od jacksonu? gay! ammo? trosku moc kratky na opravdovou vodu. thunder? vyrobenej v cine? opravdu bys sveril svuj zivot do rukou pracujiciho lidu? ja rad rychly lode, takze bych volil jednoznacne remix a vubec bych se nebal toho, ze je o pul metru delsi nez ammo..
a ze delka neni rozhodne na skodu dokazuji borci tady:
http://www.vimeo.com/14570754
a proc nekupovat creekovku od jacksonu? odpoved naleznete zde:
http://www.xtranormal.com/watch/6156077/
1) co je na creekovkach od jacksona teplyho? ty lode dopadaj v crash testech velice dobre a pro silnyho jezdci, kterej rad ovlada lod padlem jsou to idealni lode
2) co ses to za ......, ze dokazes rict neco jako "trochu moc kratky na opravdovou vodu"? jaka opravdova voda? takovyhle vyroky, ktery znevazujou klidnejsi vody, jezdce zacatecniky a pohodare fakt miluju.
3) ty Rioty z ciny maj v sobe vic materialu, nez kdejaka lod... ale tomu taky odpovida vaha. Ti hosi z ciny se ted snazi napravit povest Riota, kterej svyho casu hodne experimentoval s materialama a tak to praskalo, takze bych cekal, ze co se pevnosti tyka to bude neco jako tank. A komu nebude vadit ta vaha, tak bude spokojenej.
4) jestli mas rychly lode a par centimetru ti nevadi, tak proc sakra jezdis v remixu, kdyz mas na trhu mnohem rychlejsi a delsi lode??
5) na dlouhou lod se musi zvykat, stejnetak jako na kratkou, takze je to otazka zvyku a ovladani lodi. Ja osobne dlouhy lode moc nemusim, protoze pokazde kdyz strcim tu dlouhou spici nekam, kam jsem nechtel a zacne me to nekam pretacet, tak se to napravuje dost tezko, zatimco lod okolo 2m dokazu jednim zaberem otocit presne tam, kam chci, coz v pripade chyby, kterou muze udelat kazdej muze byt hodne dulezity. Prijde mi to pohodlnejsi, min stresujici a jednoduzsi.
Vubec te neznam, ale za takovyhle odsuzujici namachrovany vyroky, jaky si tu predvedl se mezi vodakama dost stydim. Chovas se, jak kdybys byl mistr sveta, a misto toho, aby si tady predlozil nejaky cenny informace, tak tady pises nejaky povrchni zvasty a nicim nepodlozeny VELICE radikalni osobni nazory, ze kterych bych usoudil tak leda to, ze vubec nevis o cem mluvis. Osobne mi to prislo asi jako alternativa na vylevy holek ze stredni skoly, ktery si pripadaj hrozne dulezity, protoze maj boty od Adia a triko z New Yorkeru (nebo co se to dneska nosi)... Asi jediny s cim se dalo souhlasit je, ze par centimetru navic neni na skodu, POKUD TO ALE CLOVEKOVI VYHOVUJE.
Hele ono je to jedno hlavně je důležitý aby si měl svojí loď rád a pak s ní chceš jezdit co nejvíc. Každej má jinej vkus a každýmu se líbí něco. Já třeba vím docela dobře která loď na trhu je dobrá a která je horší, ale radši to moc neříkám, teda ne každýmu. Hlavní je jezdit a hotovo, tvar je jedna věc a důvěra ve svojí loď druhá. Znám lidi kteří byli nadšení z hodně zvláštních lodí no a co pádlovali a basta (a často líp než já, teda velmi často)
sorry ja se zhulil jak na stredni a delal si z tebe srandu.. hlavne se za me nestyd, vzdyt me prece vubec neznas.
1) na EJovejch krykovkach je teply uplne vsechno. nic co by se nedalo cekat od mnohonasobneho mistra sveta v gayboatingu
2) pavel mluvil o WW5 coz je podle me opravdova voda. na lodi okolo 2m se petkovy pereje jezdi docela blbe. jsou sice snadno ovladatelny, ale je tezky si udrzet rychlost. a rychlost znamena stabilitu.
3)o riotech z ciny nic nevim, takze se omlouvam
4) protoze netrenuju na green race
5) kdyz vis jak a kam to strcit, pak ani par centimetru navic nevadi
budto ses zhulenej a delas si ze me srandu, nebo pekne kecas, zhulenej si vubec nebyl a cely si to myslel vazne. Osobne odhaduju to druhy a pokud ne, tak se mas rozhodne cim chlubit.
1) porat si mi moc nevysvetlil PROC jsou EJovy lode tak hroze gay, zajimalo by me, jestli by si mu to rekl do oci a i kdyby si mel pravdu, tak nevim, co je na gayich spatnyho, znam jich par osobne a charakterove jsou to lidi, co by se nikdy nezachovali tak, jak to tu ted presvadis. A to, ze si beres rodeo do huby me akorat sere jeste vic.
2) neni 5tkova voda jako 5tkova voda. Treba na Bilej Nil bych si asi nikdy nevzal nic jinyho, nez rodeovku uz proto, ze valce poustijou jedine spodem
3) kdyz o nich nic nevis, tak prosim mlc
4) ... tady se neda nic namitat
5) Remix je jeste kratka lod oproti tomu, co jsem mel namysli - mluvil jsem o lodich okolo 3,5m a myslel jsem to jako argumen pro to, ze ne vzdycky ty centimetry navic neprekazej
Ahoj, mám stejný problém při výběru. Mám Havoc 6.9 (playboat s tvary rodeovky na blbnutí) Ale na těžší vodu WW III a výše (nad IV- nepůjdu moc často) bych chtěl něco jiného (cílem jsou Krkonoše). Mám 183cm a 96 kg bez výstroje. Měl jsem Robson Charger, super sezení (kulotrh) a jinak si zvykl (první kreekovka). Půjčil jsem si Mystic na Vavřinci a jelo se mi celkem těžkopádně a pomalu (nebo to je jen dojem na celkem bezproblémové vodě). Líbí se mi rychlé ježdění (otázka je zda na to mám :). Tak kurva co s tím. Thunder má menší výtlak 288 lt a nepříjemné sezení, Karnali pěkný a kvalitní ale když zatlačím kolenem ohýbám 1/4 límce, Remix jsem ještě nejel ale tvarově připomíná slalomku a mohl by být rychlej a ovladatelnej. Co poradit abych to dokázal rozseknout do konce října 2010 :)
Hele, vyzkousej si par lodi nebo si kup tu, ktera se Ti libi, a zacni jezdit. Ja bych Ti doporucil Remixe. Nez se dostanes k jezdeni WW5, tak budes mit dost mozna stejne druhou lod. A kdyz bys jezdil jen tezkou vodu, smir se s tim, ze lod neni laska na celej zivot, ale maximalne na 2 sezony (a je celkem jedno od jakyho vyrobce). Hlavne musis uprednostnit praxi pred teorii, pak to pude.
Tak pravil...
diky ze ses me zastal nacelniku.. konecne se muzu jit poradne zhulit a zacit pracovat na mem novem rodeovem kombu window shade into a carp roll :D
http://www.youtube.com/watch?v=Mu4CXVkLyi4&feature=player_embedded
Hlavně si nekupuj českou loď jako je Raptor dávaj na ní záruku jenom 4 roky a bůh ví co to maj za materiál že je lehčí než ostatní. To že na něm Viki, Zajíc, Ron Fischer a jim podobní každou chvíli něco vyhrajou tě taky nesmí zvyklat dyk sou to hrozný namakanci. Stejně si ho většinou kupujou jenom samí starý turisti co už se s rodeovkou na 5-kovech vodách bojej. Do Vodáckýho ráje si ho nechoď půjčovat, tam sou hrozně neochotný...... No tak konec pomluv, takhle šít do vlastních řad je fakt fuška. Tonda
No, ono ne že bych po "železných" lodích nekoukal také. Jenom mi přijdou být víc vyhraněné pro ten svůj účel. Jako že když creekovka, tak opravdu creekovka, když rodeovka, tak opravdu rodeovka. Hero a Ammo jsou myslím takové....od každého trochu. I když...možná máš pravdu, podívat jsem se na ně nebyl a např. MAG by v tom výběru mohl být asi také (i když výtlak má o dost menší, přece jenom...mám 95 kg). Pavel
Hele řeknu to asi takhle "Nekecej a pádluj!"
Hele, bouráku, osobně mám tvoje názory, které se netýkají tématu výše tam, kde už záda nemají slušný název. Když tě má nerozhodnost ohledně výběru kajaku tak prudí, proč se vůbec obtěžuješ do téhle diskuse přispívat?
neb to je výstižný příspěvek "starýho" praktika, netřeba to hned brát osobně ;-)
Voda se jezdí hlavně hlavou a rukama, v čem, to už je nadstavba, když ty předchozí věci zvládáš.
Prostě ti radí pučuj si lodě a pádluj stejně je velká pravděpodobnost, že koupíš loď a za rok 2 budeš měnit .
No evidentně tebe hodně baví si o lodích povídat a řešit detaily, no a někoho zase víc baví na lodích jezdit, ale co každej má holt něco
Skvěle jsem se pobavil!! díky kluci:-D
Ahoj, mám stejný problém při výběru. Mám Havoc 6.9 (playboat s tvary rodeovky na blbnutí) Ale na těžší vodu WW III a výše (do WW V- nepůjdu moc často) bych chtěl něco jiného (cílem jsou hlavně Krkonoše, pak Alpy a německo). Mám 183cm a 96 kg bez výstroje. Měl jsem Robson Charger, super sezení (kulotrh) a jinak jsem si zvykl (první kreekovka). Půjčil jsem si Mystic na Vavřinci a jelo se mi celkem těžkopádně a pomalu, sakra přetáčivý (nebo to je jen dojem na celkem bezproblémové vodě). Líbí se mi rychlá jízda slalomek (otázka je zda na to mám :). Tak kurva co s tím. Thunder má menší výtlak 288 lt a nepříjemné sezení, Karnali pěkný a kvalitní ale když zatlačím kolenem ohýbám 1/4 límce, Remix jsem ještě nejel ale tvarově připomíná slalomku a mohl by být rychlej a ovladatelnej. Co poradit abych to dokázal rozseknout do konce října 2010 :)
Jezdím jednu sezónu na největší Mambě od Daggeru (8.5), měřím 190 cm a vážím to, co ty. Na sezení, rychlost nebo ovladatelnost si rozhodně stěžovat nemůžu. Na 4-paddlers.com se bazarové objevují celkem pravidelně za slušnou cenu. Ale pokud se by ses vešel do Raptora, začal bych klidně s ním, v mém okolí o něm mluví všichni v superlativech.
Zkus Remixe 69 nebo ještě lépe 79 a budeš spokojenej na WW2 i 6
Resil jsem podobny problem, je mi padesat /188/85kg/, zadne velke zkusenosti nemam, ale chci jezdit, volnou vodu, ale obcas i ten kanal kvuli pilovani techniky, zacal jsem s opraskanym Prijonem s tvarem sudu, pak jsem si na firemni presentacni akci vyzkousel nekolik modernich lodi a dosel k zaveru, ze to chche okamzite poradnou novou lod, procital jsem kde jake hodnoceni a byl z toho jen zahlceny informacemi, tak jsem se spolehl na vlastni pocity z presentacky na kanale a koupil Remixe 79, proste se mi jevil v danych podminkach WW obtiznosti jako pohodova,pohodlna, dobre ovladatelna, stabilni lod a to byl pro me ten nejdulezitejsi pocit, petkove vody me zatim vubec nezajimaji jelikoz na ne nemam, resim to, na co mam ci v dohledne dobe mit budu, po presednuti do nove lode jsem okamzite v pohode jezditl tam, kde jsem driv plaval, tak jezdim a mam cas si to uzivat, a jestli lod holt nekdy v budoucnosti diky podstatnemu vylepseni techniky "prerostu", tak ji vymenim, ale to hned tak asi nebude. Myslim, ze to je na sbirani zkusenosti velmi dobra lod, ktera me stale prijemne prekvapuje. Souhlasi s tim, co napsal nekdo v predchazejicim prispevku, hlavne to chce min rozumovat a teoretizovat a vic jezdit a prakticky zkouset! Ahoj!
No konecne nekdo, kdo udelal to, co je opravdu treba, misto aby o tom diskutoval na webu. Super. A at Ti to jezdi.
Osobne muzu rict, ze co do ziskavani novych zkusenosti jsou lepsi ostrejsi lode... Minimalne na kanal bych ti doporucil si alespon obcas pujcit rodeovku. Zlepsovani se je proces, ktery budto trva velice dlouho, nebo se to da urychlit, ale za cenu namahy, nepohodli a obcas i bolesti.
Zastavam nazor, ze (po nauceni uplnych zakladu) se zacina na ostrejsich lodich, ktery cloveka proskoli, zbavi ho prehnanyho sebevedomi a do hodnejsi lodi clovek dozraje az v dobe, kdy citi, ze se dal nezlepsi, nebo chce jezdit fakt tezky reky, nebo se z nejakyho duvodu rozhodne, ze jezdit si pohodlne, bezpecne a snadno je pro nej dulezitejsi, nez vlastni rozvoj.
Ja se tak daleko jeste nedostal :)
Zajochu dovolil bych si „Tvé teorie“ poopravit:
1)Ježdění je o pocitech. Zopakuji Kosatku, Kubu, atd., lodě je třeba vybírat na vodě a ne na webu.
2)Ano, pro získání kvalitní techniky je dobrá ostřejší loď. Rozhodně ne rodeovka, je příliš krátká a točivá. Naopak dlouhá a méně točivá loď je správná volba.
1) Nikde jsem nerekl, ze lode se vybiraj na netu - dokonce jsem to tu i sam myslim nekde psal, ad ty lode otestuje
2) Rodeovka je taky potreba pro dobrou techniku - kdyz uz nic jinyho, tak se nauci predozadni stabilitu, ktera spouste lidem chybi, pak jim voda slape na zadek atp. Navic to spouste lidi da eskymaka na jistotu a zacnou se vody trochu min bat, protoze rodeo je cistokravna hra s vodou. A hlavne to da clovekovi urcitej novej rozmer chapani vody - clovek trenuje rychlost, reflexy a instinktivni chovani - ve valci je vsechno rychly a clovek se musi rychle zorientovat a zareagovat. Tohle jsou zkusenosti, ktery se jinak uci velice obtizne a velice dlouho.
Samozrejme je dobry to kombinovat s necim dlouhym, vratkym a neobratnym, jako je sjezdak - pro pochopeni techniky ovladani dlouhe lodi. Ale osobne si myslim, ze na divokou vodu jsou mnohem dulezitejsi skilly z rodea - ovladani mene obratne lodi se spis naucis i na te sve creekovce, nez tohle vsechno.
Pak je tu samozrejme ten fakt, ze rodeo se da vic nez dobre nahradit slalomem, to da clovekovi dobrou techniku a drzeni lodi v bocich, stejnetak jako pochpeni predozadnich naklonu, ale ne vsechny zvyky ze slalomu jsou dobry na divokou vodu.
Budiz ti vzorem profi jezdci - vsichni jezdi i rodeo a neni to jen pro reklamu.
Ale ve vysledku samozrejme zalezi taky na tom, jakej styl rek chces jezdit a jakym stylem je chces na te divoke vode jezdit jezdit. Napr. na hodne zateraseny potoky bych bral JK Hero a na tuhle lod jsou ti skilly z dlouhe lodi prakticky k nicemu.
no jo přišel zimní čas a sním taky čas dlouhých nocí a dlouhých keců :o)
ale nedá mi to, občas střídat lodě má smysl pokud pádluju min. dvakrát v týdnu a nějaký ty víkendy, když na to vlezu jednou za deset dní tak je to nesmysl, jo jednou dvakrát si vyzkoušet rodeovku proč ne, ale jestli chcete seriózně trénovat tak zkuste slalomku ostrá je dost.
Plně souhlasím s názorem , že na naučení je nejlepší slalomka , tam je cítit vše . Ti co jezdili třeba v mládí slalom , jezdí pěkně i na jiných lodích . Když jsem třeba koukal na Toušické kaskádě tekoucí vpravo , tak někdo to jezdil ladně jak na tobogánu přes náklony se závěsem a někdo to sjížděl způsobem prásk sem , prásk tam .
Ad1) Ješito ješito už to máš ušito ... :-D. Nemá cenu dlouhosáhle popisovat lodě v diskusích. Ano, tahle se mi líbí, jdu si jí vyzkoušet na vodu.
Ad2) Dlouhou "méně točivou" lodí jsem měl na mysli SLALOMKU. Zkušení pochopili hned. Jiní si to musí dlouze komentovat, aby přišli na totéž :-DDD.
Až si vlezeš do slalomky a slalomář Tě ji naučí ovládat. Sám pochopíš, po návratu do plastu na čem se má učit technika.
No. Co na to rict. To, ze mene tocivou lodi myslis slalomku me opravdu ani ve snu nenapadlo... A asi nikdy si pod pojmem "mene tociva lod" nebudu schopnej predstavit slalomku. Kdyz myslis slalomku, mas napsat slalomku.
Nazdar. Jsem tu správně v Zajochově poradně?? Chtěla bych se zeptat ostatních padlerů, zda se s touto bílou paní Zajochovou již setkali někde na vodě, nebo je to přízrak z virtuálního světa ;o)
Sorry. Nechci tu pusobit jako vsevedouci clovek, jsem akorat nadsenej padler, kterej je prez zimu uveznenej na suchu. A mimo jine jsem si (jak uz kazdej pochopil) zamiloval lode od Pyranhy. Je mi jasny, ze mam trochu odlisny nazory od vetsiny lidi na Hydroforu, ale dokud mluvim k veci a dle myho nejlepsiho vedomi a svedomi, tak verim, ze ty nazory sem patri, stejne tak jako vsech ostatnich. Je to jen nazor, ne automaticka pravda, ktera plati pro vsechny. ;)
Nechtěla jsem se ti nijak dotknout. Měla jsem pochmurnou náladu a četba přízpěvků v tomto tématu, kde většinou na vše odpovídáš ty (ne zrovna stručně), mě prostě příjemně pozvedla náladu :-)
Ok, zastáváš názor, že začínat se má na rodeovce. Bůhužel potom ale člověk zjistí, že to nejdůležitější, co by měl na kajaku umět, se prostě nenaučí - záběr dopředu a ovládání lodě náklonama. Náklonama nemyslím jen to, na kterou stranu se máš naklánět, když zrovna surfuješ nebo vibruješ ve válci... A tohle ti dá delší loď. Nemusí to být jenom slalomka, ta je navíc špatně dostupná, stačí dlouhej plasťák.
Tak se na mě, prosím, nezlob, že jsem tě považovala ze nadpřirozenou bytost. Máš zkrátka jiné zkušenosti, ale obávám se, že časem na to taky dojdeš. Zařiď si blog, určitě by to mohlo být zajímavé a poučné.
Nijak ses me nedotkla, jenom jsem se chtel trochu ospravedlnit. Jsem rad, ze to alespon nekomu zvedlo naladu a ne zluc. Ja taky nejsem fanda slalomek, radeji kombinuju trenink na dlouhych neobratnych lodich (Pyranha Master upraveny pro Dolomitenmanna) s rodeovkou (Pyranha Molan). Ale samozrejme vsechno to jsou zkusenosti - cim vic ruznejch stylu se clovek nauci, tim lip. Nad blogem moc neuvazuju, takze jedinej dukaz moji existence ti muze byt: http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1577814383
Dostal jsem tip na tuhle diskusi. Některé příspěvky jsou opravdu perly. Dobře jsem se pobavil. :-)) Díky
Asi jsi mě úplně nepochopil, ale lidi bavíš dobře, takže JEN TAK DÁL! :-)))))
ty brdo tady to teda zije. skoro lituju, ze tolik hulim a na tuhle debatu sem uz totalne zapomnel..
takze blub a zajicek si vymenili komplimenty. co bude dal? telefonni cisla? aby se nam tady z toho nestala seznamka.
zajochu cos proved, ze te uveznili? i moje krehka blondyna padluje celou zimu. jo a vis proc proboateri jezdi na freestyleovy zavody? protoze v petkovejch souteskach moc rostenek nepotkas :-P
čo su to rostenky ?
Som niekde na rozmedzi a rozhodujem sa kam dalej, kde sa mam zamerat esli na freestyleovy zavody alebo na petkovejch souteskach.
Esli su ty rostenky to co myslim ja, tak radšej začnem jazdit ty závody.
stačí do google obrázky zadat roštěnky a vyskočí na tebe dva druhy z nich jen jeden je očividně ten pravý
tak to beriem !!!! zapíš si ma....
kde sa mam prihlasit na zavody ?
ja teda ty "roštenky" hrozne rád. Riot to je asi u nas v preklade Griot - aj to ujde i ked je to sladke jak hovno z nutrie.
Ale popravde likér Liquidlogic a Pyranha taky chlast ešte nepoznam.
btw ktery ze ty silly skilly z rodea pouzijes na divoky vode? teda krom solidniho eskymaka, kteryho bys mel mit tak jako tak