GRÓNSKO na mořském kajaku

pozvánka a promítání:

Neuvěřitelné zážitky a fotografie z první české výpravy na mořských kajacích do pobřežních oblastí východního Grónska aneb 310 kilometrù dlouhá plavba labyrintem tamních fjordů a ostrovů mezi skalami, nebem a ledem.

HYDROtip

Facebook - HYDRO má svojí stránku na Facebooku.
Přidejte se k HYDROfanouškům!

Starý HYDROweb
HYDRO - RSS kanál a ATOM
Přehled vodáckého vybavení

Vodní stavy
, hladina Vltavy
Aktuální stavy a průtoky v ČR
před 71 dny | kpt. Dabačmaly lodak do kajaku

ahojte, chcem sa vas opytat a zaroven poprosit o radu. mam necky jive 8-10" a chcel by som lodak miesto jedneho "balona". mam 80l na hydro ale ked idem dlhsiu trasu, tak nemam kde dat doklady, mobil, jedlo, kluce, ploskaňu, peniaze a taketo veci.
Neviem ako dobre ne-poznate ten kajak ale ma vzadu i vpredu vystuhu paluby aby sa nepremackla. nosim tam dva balony. jeden by som vybral a daval tam na "maratonoch" ten lodak. len netusim a toto by som vas poprosil - neviem kolko litrovy si mam kupit.

kptzavdabac.si | odpovědět |  
před 71 dny | ZajochRE:maly lodak do kajaku

vyndavat celej "balon" (nafukovaci vak) je podle me zbytecnost. Tu lod znam a je dost dlouha, kdyz zapasujes ty vaky az do zadku lodi a pripadne je trochu zarolujes (zalezi jak dlouhe vaky mas), tak ti za sedackou vznikne prostor. Ja mam kratsi lod (Pyranha I:4) a timhle zpusobem se mi za sedacku vejde pohodlne malej lodak na svacinku, mobil a doklady, mala lekarnicka (kterou tam mas urcite taky) a v pripade potreby je tam i dost mista na flasku s (nealkoholickym) pitim.

Nevyhodou tvojeho navrhovanyho reseni je, ze by si mel lod nevyvazenou, spatne se tam k tomu dostava a pokazde musis vyndavat celej velkej vak ze zadku lodi a pak ho tam spatky rvat, coz te za chvilku zacne pekne stvat. Navic obycejnej lodni vak neni uplne vhodnej, protoze je sice vodotesnej, ale pomalinku z nej unika vzduch, takze za chvilku by si ho mel vyfouklej a tim uplne prijde o hlavni funkci nafukovacich vaku a to sice drzet lod nad hladinou, kdyz vykrysis. Taky se da dat jeste malej vak mezi nohy pred sedacku, ale na to bacha, protoze tam urcite uz mas hazecku (jako kazdy spravny vodak, ktery dba na bezpecnost svych kamaradu) a kdyz uz je tam toho moc, tak to muze prekazet pri kryseni.

Osobne mam vyzkouseny, ze to nejnutnejsi co potrebuju narvu do malyho lodaku za sedacku, lekatnicka a mala flaska s pitim je taky za sedackou, hazecka je mezi nohama a mobil je pripnutej za predni "vystuhu paluby". Dal plati, ze tezky veci se snazim upevnit co nejbliz stredu lodi, aby byla vyvazena a aby to v te lodi nelitalo.

xslapa00zavstud.fit.vutbr.cz | odpovědět |  
před 71 dny | kpt. DabačRE:RE:maly lodak do kajaku

no tak ty si ma vyhmatol fenomenálne. lekarnicku nosim jedine v aute, 1L flaška s rumom je hned za tou s nealkoholickejma pitím, a jako spravny vodak nedbam /ani oni na mna/ o svoje kamarady, lebo hadzacku mame na lodenici ve skrini, lebo s nou nikto nevie manipulovat poriadne :-(

vaky mam moc dlhe. ked ich vložim dovnutra, tak mi este trochu zasahuju do sedacky. ja neviem ci neboli nahodou do zjazdovky. nemam v umysle nosit tažke veci - ta ploskana bola pripísana viac-menej zo žartu lebo na kajaku nikdy nechlastam, ale kluce, (po novom už aj lekarnicka :-) doklady a cca 2 rožky ano. Pocital som, že by mi mohol vyhovovat nejaky vak do cca 10L. 8lit. asi ideal ? Netusil som, že by to 1/2 kilečko tak rozhodilo balanc lode.
Ostatne toto by bolo ojedinele riešenie lebo ja sa na kajakara len hram. Omylom som zbehol Koritnicu - pritok Soce, kde je pisana obtiaznost WW III-IV inak jazdim WWII max WWIII na par miestach plavby. Nie ze by som na tu IV nemal /vraveli mi, že mam relativne dobru techniku/ ale ja sa bojim. Krysil som na rieke len 2x koli stromu skrz a 2x na kanali v Mikulaši v jarnej vode. Ked ma niekto z partie maly lodak, davam kluce a doklady tam ale stalo sa mi , že nemal nik a bol problem. To som daval doklady do priecinka v aute a kluc za strom v lese pod skalu a cely trip myslel len nato - ci to tam aj najdem. Tak som myslel, že by som taky maly vak v pripade nudze obcas použil. len neviem aky velky.

před 71 dny | ZajochRE:RE:RE:maly lodak do kajaku

Ty vaky se daji zarolovat, proste je vypustis, konec, kterej strkas nejhloubeji do lodi trochu srolujes, zasunes je o kus dal, nez byly predtim a zase nafouknes, tim ti vznikne misto.

Jinak lekarnicka se vzdycky hodi, ja v ni vozim i vterinovy lepidlo na puchyre, malou tesa pasku (vyrabi se teda paska narulovana na malou spulku, ktera je dostatecne skladna) a mam tam i siti a planuju pridat vodeodolnej zapalovat, takze to neni jen lekarna, ale i KPZ. S hazeckou se nauc alespon zaklady (u nas to ucime 12cti lety holky, tak zaklady zvladnes taky ;) ). A mobil je potreba, protoze shanet nekoho, kdo ti v krizove situaci zavola nejakou pomoc muze byt zdlouhavy az nemozny ukol.

Co se balancu lodi tyka, tak nevim jak ostatnim, ale me to treba dost vadi. Teda pul kyla jeste asi nepoznam, ale stacila mi na spatny misto uskladnena 1,5l flaska a to uz znat docela bylo, natozpak kdyz se ti to v te lodi hejbe, to dela pak strasnej bordel. A jestli s sebou tahas opravdu 1l rumu a jeste nealko, tak to uz taky urcite musi byt znat.

Co se velikosti vaku tyka, tak ostatni radi opravdu dobre - 10-15l lodacek bohate staci, idealni pak jeste je jeden takovejhle na svacinu a podobny veci, ktery budes vytahovat za jizdy a druhej 5l na veci, ktery se ti nesmi za zadnou cenu namocit (doklady, penezenka..... nevim).

před 67 dny | kpt. DabačRE:RE:RE:RE:maly lodak do kajaku

poprosim /ak sa nejedna o žart/ objasnit - vterinový lepidlo na puchýre

vdaka

před 64 dny | ZajochRE:RE:RE:RE:RE:maly lodak do kajaku

Letos byl na to navod v Kayak Session, puchyr proste z casti nariznes, vypustis a striknes dovnitr trochu vterinovyho lepisla, prilepi to odchliplou kuzi a vznikne tvrda ochrana vrstva, ktera tam vydrzi do te doby, nez se por puchyrem obnovi kuze a puchyr se zahoji

před 63 dny | kpt. DabačRE:RE:RE:RE:RE:RE:maly lodak do kajaku

aha. dobra rada myslim i ked ja osobne mam na rukach v miestach , kde puchyre vznikaju od padla už "hrošiu" kožu ale je pravda, že som dlhšie jak 3hod. už davno nepadloval.

před 66 dny | MichalRE:RE:RE:maly lodak do kajaku

Sice to nechápu, ale v tom případě nepotřebnou hazečku odkoupím. :)

rebel.michalzavseznam.cz | odpovědět |  
před 32 dny | kpt. DabačRE:RE:RE:RE:maly lodak do kajaku

už mam aj ja vlastnu hadzačku.

před 61 dny | LAO-SANRE:RE:maly lodak do kajaku

a nebo muzes skusit tohle.Lodak a vak dohromady. :) http://www.hiko.cz/rolly-air-bag-big-1549/

gasometrzavseznam.cz | odpovědět |  
před 71 dny | Matěj BartíkRE:maly lodak do kajaku

Podle mě je lepší použít víc malých vaků než jeden velký. Mě vyhovují levné vaky TAFFETA 13L od Hika za 120kč, byl jsem s nima v létě měsíc na vodě, jsem maximálně spokojený.

matba.fdfzavseznam.cz | odpovědět |  
před 71 dny | žralokRE:maly lodak do kajaku

No já bych si mobila a klíče od auta do lodě nedal to vždy vozím v kapse vesty

zralokzavemail.cz | odpovědět |  
před 71 dny | OndraRE:RE:maly lodak do kajaku

Naopak, Georgovi se to v Piemontu osvědčilo. Kdyby tam ty klíče neměl, tak tam tu loď dávno nechali :-).

ondrazavhydromagazin.cz | odpovědět |  
před 68 dny | KatieRE:RE:RE:maly lodak do kajaku

:-)) To je dobry napad, proc davat klice do lode. Ale auto jde otevrit i jinak. Ten mobil v lodi - kdyz zaplaves a nekde trcis je ti uplne k ... Myslim si, ze mobil patri do vesty. Teda-jsem extremista, stale mam na veste malo kapsicek na vse, co si myslim, ze tam patri...tak zas bacha na pohyblivost a plavani.

kzavk.cz | odpovědět |  
před 55 dny | mooniccaRE:maly lodak do kajaku

S tím co tu bylo napsáno o nevyváženosti lodi v případě použití jednoho velkýho loďáku plně souhlasím. Víc malejch loďáků je taky super. Na klíče a mobily, foťáky a kuřivo vozíme v bandě vodotěsné a nárazuvzdorné krabičky. Všechno je tam v pohodě v suchu, může se to mlet jak chce. Cvakneš to na karabinu za opěrku a je vystaráno. Všechno máš hned poruce. Potom k tomu malej loďák na sváču a další nezbytnosti a je to.

mooniccazavwodakovywjeci.cz | odpovědět |  

Nově v HYDROfóru

před 2:37 hod. - HYDROškola "Ano pro canoe"
PŘÍMÝ ZÁBĚR - TÁHNOUT LIST PÁDLA POD LODÍ? Mám ...
včera - HYDROškola "Ano pro canoe"
...no máš pravdu, Vltavu jsem nejel co je park, ...
před 2 dny - HYDROškola "Ano pro canoe"
kdy si byl naposledy na Vltavě o svátkách C. a M. ...
jj, nastal čas bořit mýty. Nedávno jsem četl v ...
..no není to tak úplně pravda Žraloče, když mi ...
Tak to seš na tom dobře, když sjedeš Toušice ...
Omlouvám se, možná jsem zbytečně přitvrdil, ale i ...
No já jsem obojetný (přeučený levák), pádlovat na ...
před 3 dny - HYDROškola "Ano pro canoe"
každý umí co na vodu nejvíc využije američani ...
Docela bych si rozmyslel nazývat někoho idiotem, ...
Kmocháčku, na lehčí vodě a při jízdě dolů je ...
Tomu moc nerozumím. Každá loď dělá v základě to ...

Bazar

včera - Pyranha Inazone 232
Prodám kajak playboat Pyranha Inazone 232, běžně ...
před 3 dny - Old Town Columbia
Plastová kanoe celootevřená ,velmi stabilní délka ...
před 5 dny - Mystic neoprenove boty ...
Prodam neoprenove boty Mystic,velikost ...
před 5 dny - Mystic neoprenova kukla
neoprenova kukla mystic,nova,nepouzita,velikost M
před 5 dny - Palm Palm Sidewinder XP150
Kalhoty Palm Sidewinder XP150, velikost L, nové, ...
před 5 dny - Jackson kayak Superstar2010
Elitni rodeovka z dilny Erica Jacksona. To nej ...
před 5 dny - Železný Špunt
Prodám zelenožlutého špunta v dobrém stavu. Super ...
před 6 dny - Galasport Corsair Elite
Prodám 2 páry listů pro seakayaking Corsair elite ...
před 6 dny - DragoRossi - Mad Boy
Prodám kajak DragoRossi Mad Boy, oranžová barva, ...
před 7 dny - NOOKIE bunda Delta Pro ...
predám vodácku bundu NOOKIE Delta Pro Shell ...
před 8 dny - liquidlogic Pocket Rocket
prodám rodeovku, 4 roky ježděná- stav odpovídá. ...
před 8 dny - Hiko Vesta JOKER S
PRODANO, jen nevim, jak to tu smazat :-/

Nejdiskutovanější články

Toplist
www.h2omaniaks.com