Prodáváme nafukovací čluny GUMOTEX a vodácké potřeby.
Nejlepší ceny na internetu!
Ahoj, je potřeba k lodi od gumotexu koupit manometr? Nejde ten požadovaný tlak odhadnout? Jaká je potřeba pumpa na nafouknutí safari? Já mám k superceravele takovou nožní "harmoniku". Bude stačit nebo musím přikoupit jinou?
Nikdy jsem maňas nepoužil - snad s výjimkou Pulsaru je to zbytečné harampádí navíc (a když ti nezafunguje jak by měl, můžeš zničit loď). Praktičtější je vypěstovat si cit - nezkušenost nahrazuj opatrností, přemýšlej přitom a uvidíš že to zvládneš. A bacha na slunko když vytáhneš člun z vody - každá nafukovací lodička má v takovém případě ráda stín. Ruční pumpa je rychlejší, zabere v lodi víc místa a víc se při foukání nadřeš. Nožní je skladnější, nafukování když se opřeš o pádlo je pohodička, akorát to trvá snad o 3-4 minutky dýl. Já už jsem starý kus, nemusím si nic dokazovat a nikam nespěchám - jezdím se kochat, tak kvůli pohodlí při nafukování a menšímu objemu bagáže používám nožní harmoniku - na Safari 2,5l a na Sunny nebo Pálavu 5l. I tak mě kompletní příprava nezabere víc jak 10 minut. Dvojčinnou 6l ruční pumpu beru jen na raft.