S kajakem po světových mořích
aneb Proč mě nikde nechtěli zaměstnat
Záznam přednášky cestovatele a kajakáře Standy Chládka
ze 14. října 09 v Praze
Cena: 120 Kč,
sleva 25% pro HYDROpředplatitele
Prodáváme nafukovací čluny GUMOTEX a vodácké potřeby.
Nejlepší ceny na internetu!
Ahoj. Mam obycajnu spricku s latexovým záterom - "ROCK" ale stale mi tadial cez komin do lode tecie. Chcel som si povodne kupit sprickobundu ale kolegovia /tiež bandaskari/ma odhovorili od toho. Že vraj šprickobunda je dobra tak na kanal ale nie na jarne rieky, kde je studena voda a udajne špricko bunda je na rozplavbu v ladovej vode najhoršia z nejakych vykonaných testov na podchladenie.
Preto sa chcem spytat, že ci dvojitý komin značne ? zlepši tento pre mna neprijemny stav zatekania do lode. /predpokladam že bunda sa vloži prave medzi tie komory komina ?/. Surfovanie vo valcoch je nato najhoršie. Ked voda strieka i na vestu a potom to steka po bunde popod komin dovnutra lode.
dakujem
PS: nic konkretne na tuto temu som tu nenašiel, preto vas prosim o vliatie trocha svetla do toho
Ahoj,
ideální kombinace je šprajda s dvojitým komínem a bunda s dvojitým komínem. Vrstvení je šprajda první komín - bunda první komín - šprajda druhý komín - bunda druhý komín.
Přes tohle do lodi neteče v podstatě vůbec. Někdo bude namítat, že to snižuje pohyblivost, ale dle mého nijak zásadně a tepelný komfort v oblasti ledvin zdaleka převyšuje lehkou ztrátu pohyblivosti.
Ahoj,
každej preferuje něco jinýho. Dlouho jsem jezdil špricka+bunda. Ale teď už mnoho let mám šprickobundu a přijde mi to lepší. Především na jednoduchost svlíkání a oblíkání, sušení, balení. Co se týče tepla, nepoznal jsem výzarnější změnu. Je mnohem lepší se naučit dobře eskymovat, než špekulovat, zda je na plavání lepší b nebo šb. Pokud š, tak určitě 2komín.