S kajakem po světových mořích
aneb Proč mě nikde nechtěli zaměstnat
Záznam přednášky cestovatele a kajakáře Standy Chládka
ze 14. října 09 v Praze
Cena: 120 Kč,
sleva 25% pro HYDROpředplatitele
Prodáváme nafukovací čluny GUMOTEX a vodácké potřeby.
Nejlepší ceny na internetu!
Prosím o radu - máte někdo zkušenost s kajakem ARC Classic od Perception. Hodí se pro úplného začátečníka 182 cm /75 kg? Dala by se na něm jet i WW tak do III? Nebyl bych na něho těžký s 90kg, kdybych mu ho občas zabavil?? Nebo máte někdo nějaké jiné cenově realizovatelné doporučení? Dík za zkušenost nebo názor. Jarek
Perception ARC Statistics
Length 282cm, Width 62cm, Volume 212ltr, Weight 19kg. Paddler range 70-115 kg.
Application
Novice to intermediate. River running and surf kayak.
Neviem za kolko to maš. Ja mam kajak Necky Jive, kupoval som ho jazdeny, velmi zachovaly /povodny majitel zažehloval rýhy/. za 9500,-Kč i s vaky. Lahko eskymuje, ma vypuklu zadnu cast takže ho "zadná voda nestavia do pozoru" co oceni uplny zaciatocnik. Myslim že i použity plast je v poho. Trafil som niekolko krat skalu napriamo a dost rýchlo a kajak bez praskliny zatial. Navyše ako som sledoval iBazare, tak necky jive je plna čr.
Každopadne pre zaciatocnika je necky jive dobra lod. Oproti ARC vidim rozdiel v tej vypuklej palube vzadu a nejak nevidim hranu. Menej skuseneho jazdca može ARC stavat zadna voda na stupni do "pozoru" ale zase neskor oceni lahsie zanorenie pri obratoch.
Díky za typ.
Ahoj,
ARC je dle mě vhodná loď pro tebe dle uvedených dat. Testovací loď mám k dispozici, takže ji můžeš vyzkoušet a uvidíš sám co a jak. Každopádně za test by stál také Perception Supersonic. Ahoj Pája, Boatpark