Rubrika HYDROakce

Vše o vodáckých akcích v Česku, ale i jinde v Evropě se dozvíte v nové rubrice HYDROakce. Všechna splutí, setkání nebo soutěže, které Vy pořádáte pro ostatní vodáky by neměla chybět na HYDROstránkách. Dejte proto včas vědět, pozvěte ostatní pádlisty anebo napište, jak se ta Vaše HYDROakce vydařila.

HYDROtip

Inzerce Nafukovací Čluny.cz

U nás dostanete ke člunu GUMOTEX příslušenství ZDARMA! E-shop a půjčovna lodí na Jižní Moravě.

Vodácké půjčovny - půjčovny lodí přehledně a s hodnocením.

Starý HYDROweb
HYDRO - RSS kanál a ATOM
Přehled vodáckého vybavení
Facebook

Vodní stavy
, hladina Vltavy
Aktuální stavy a průtoky v ČR
19.7.2004 | MichalRafty

Ahoj. Pristi tyden se poprve v zivote chystam na raft. Teda poprve vubec na vodu. Ikdyz jsem se pred tim dost dlouho venoval vodnim sportum, tak nemam zkusenosti se sjizdenim rek. Chystam se do Slovinska. Mohl by jste mi nekdo poradit jakou vybavu bych si mel sehnat a na co nezapomenout. Jake obleceni a tak. Tak nejak bych potreboval najit chuvu, ktera mi poradi co do batuzku :)) Za informace predem dekuji

michal185zavpost.cz | odpovědět |  
20.7.2004 | honzRE:Rafty

Ahoj Michale, při rozmýšlení co s sebou hodně záleží na tom, s kým jedeš. Pokud je to s cestovkou, tak ta by se měla postarat o všechno potřebné speciální vybavení, tj. helmu, vestu, bundu, neopren, boty a samozřejmě pádlo a raft. Tvoje vlastní vybavení se tak redukuje vlastně jen na plavky, případně tenké funkční prádlo, které je pod neoprenem příjemnější. Pokud jsi nikdy před tím nepádloval, doporučuju ještě třeba rukavice (stačí i cyklistické nebo lépe speciální neoprenové) kvůli puchýřům od pádla a odírání rukou o raft nebo kameny (hodí se na týden, na půldenní splutí jsou zbytečné). Dál se hodí malý lodní pytlík na osobní věci (především opalovací krém, protože slunce odražené od vody účinně griluje i neobvyklá nechráněná místa - totéž dobře znají horalové pohybující se po ledovci) a nerozbitnou láhev na pití. Je důležité mít v cíli po dojezdu vždy připravené kompletní suché oblečení na převlečení, včetně bot! Pokud nenafasuješ neoprenové boty do člunu od CK, dobře poslouží sandály (jedny "mokré" do člunu, druhé "suché" pro chození po souši) anebo staré šněrovací tenisky. Bota, která na noze nedrží pevně, je v raftu k ničemu. Snad jsem na nic podstatného nezapomněl, ale doufám, že stejně jedeš s někým zkušeným, kdo ti poradí víc také podle aktuálního počasí a stavu vody. Jezdit na raft bez jakýchkoli vodáckých zkušeností na vlastní pěst je totiž nebezpečný hazard a velká hloupost.

infozavhydromagazin.cz | odpovědět |  
20.7.2004 | KubaRE:RE:Rafty

Ahoj, s tím co píše Honz nelze než souhlasit, snad až na ty sandále. Na vodu jsou asi lepší nějaké botky co alespon trochu chrání prsty a kotník. At už neoprenové botičky nebo ty zminované kecky.
Ještě bych se chtěl připojit k tomu varování v závěru, ježdění na raftu opravdu není tak snadné jak vypadá v televizi a i na zájezdu s CK se může stát spousta nepříjemností (viz. přiklady z minulosti). Proto si myslím, že bez základních vodáckých dovedností a návyků, třeba plavání v divoké vodě a sebezáchrany to může být dost o hubu. Začínat totiž v ježdění na vodě raftingem mi přijde jako kdyby ses učil lítat na Boeingu. Ten taky letí skoro sám, ale zkus s tim přistát.

nebesarjzavseznam.cz | odpovědět |  
21.7.2004 | MichalRE:RE:RE:Rafty

Ahoj, dekuji vam za zakladni rady. Jo melo by to byt s CK a nejake ty zkusenosti co se tice samotne vody mam. Navic ty lidi co snima jedu jsou vodaci. Ale znas to. Ptal jsem se abych tam neprijel se sneznicema a nemusel poslouchat neco o tom, co jsem si to proboha zabalil a hlavne proc jsem si nepribalil to a to...:)) Jeste jednou diky a prejte mi stesti pri pristani v boeingu :))

michal185zavpost.cz | odpovědět |  

Nově v HYDROfóru

před 11:46 hod. - Belá,Lipťák
Nabízím místo v autě na Belou 12-13.5. Vice ...
před 15:54 hod. - Nalezené pádlo
Ahoj, v neděli 6.5. jsem našel dole u výstupu z ...
včera - Trnávka 5.5. - ztracená helma
Tak helma už je na světe!
včera - Litičák
Ahoj vodáci, nevíte někdo......poteče v sobotu ...
před 2 dny - Ztracené pádlo
Tak v tom případě ať slouží nálezci když se nikdo ...
před 3 dny - Trnávka 5.5. - ztracená helma
Ahoj, po dnešní Trnávce se pohřešuje jedna helma ...
před 4 dny - Ztracené pádlo
Minulej víkend mi uplavalo pádlo po kryse na Labi ...
Zdar, pádlo bylo černé, pravé 50 stupňů, výška ...
Aha tak nálezce. Tak zkusíme jedno levé durál ...
Jo mě taky akorát já ji měl v durálu. A potom ...
před 5 dny - Pádlování - poradit
No, jak píše Jirka, jestli nemáš spíš změnit loď ...
před 5 dny - Ztracené pádlo
Jedno tady máme - Tak něco bližšího by nebylo , ...

Bazar

před 7:01 hod. - Koupím playboat do 10tis. ...
Chtěl bych koupit hravější lodičku na hraní i ...
před 8:42 hod. - Pyranha Prozone 230
Prodám Pyranha Prozone. Loď je nevařená, ...
včera - Pyranha Stretch
Prodám Pyranhu - Stretch, žluto-orandžové barvy, ...
před 2 dny - NRS Booties
Neoprenove boty, velikost US 12, ceske 10. ...
před 2 dny - NRS vesta
Prodam freestyle PFD NRS NINJA, velikost L/XL ...
před 2 dny - Liquid Logic - Jeffe GRANDE ...
Prodám 2 roky ježděný kajak Liquid Logic - Jeffe ...
před 2 dny - ESKIMO ESKIMO SALTO
Kajak jetý 3 sezóny , běžné opotřebení, bez ...
před 2 dny - Necky Jive 8,10
Kajak na divokou vodu pro začínajícího i ...
před 4 dny - wawesport kajak habitat 74
Prodám Habítat 74 v dobrém stavu (nevařený, rovné ...
před 5 dny - Gumotex Pálava
Ahoj. Sháníme starší pálavu, ideálně vyřazenou z ...
před 5 dny - Gui Gui EasyMix
Ahoj, prodám kevlarový freestyle speciál guigui ...
před 6 dny - helma
helma velikosti XL jako nová, ještě sezonu v ...

Nejdiskutovanější články

Toplist