no, s eskymovanim pod raftem mam diky "vodakum" (a obcas i vlastni blbosti - zrovna na orlici jsem pod jednim eskymoval kdyz jsme si davali s kamaradem "zavod bez padla" a me protiproud v zatacce namotal pod spicku colorada, ktere jelo s nama) vic zkusenosti nez s eskymovanim ve valci :D uprime receno, kdyz mas aspon minimum stesti, tak zvlast na takovehle klidnejsi vode neni problem, vetsinou "ohmatavam" padlem jestli jsem pod nima, vetsinou se mi pod nima zustat nepovedlo, oni ostatne nevijou co delat a chcou pomali pro cloveka skakat, zadaci zbesile manevrujou, coz zbrzdi jejich lod a me to hezky pusti :) a kdyz uz nic, tak od nich clovek vetsinou sklidi poklonu, potlesk a uznale mruceni, coz od kamarada kajakare cekat nelze :D
a abych byl presnej (k Doubrave)... poprve jsem brzdil, protoze brzdil clovek predemnou a nenapadlo me ze ikdyz jsem davno mimo proudnici, ze by na me nekdo vubec najel, napodruhe jsem jim napomohl trochu vic, bylo to v klidnejsim miste s jednou drobnou "vlnkou" za kamenem, ktery byl jen mirne pod vodou, ve ktere jsem serfoval kvuli lidem predemnou a zminena lod prezeme proste prejela, ikdyz mela po obou stranach spoustu mista, ale me se z ni proste nechtelo uhejbat a byl jsem se ochotnej za ni bit... bil jsem se jak to slo, ale takova palava/baraka (presne si to nepamatuju) ma holt po proudu vetsi silu nez ja proti proudu :D
jeste bych dodal jednu vec... stalo se mi, ze kdyz jsem "ohmataval" jestli jsem pod raftem, tak snazivej hacek me chytl za list padla a zacal se me snazit nasilne otocis, chvilku jsme se tak prali o padlo, nez se mi ho podrzilo vyskubnout z ruky, bylo to na Vavrinci myslim... byl jsem z toho tak vykulenej, ze jsem nemohl reagovat jinak nez zachvatem smichu :D co nektery posadky raftu dokazou, tomu je tezky uverit
posledni vec... je sikovny naucit se vcas chytit raftu, kterej vas prejizdi a jet "na jeho spicce", pokud mate kratkou lod, neriskujete nejaky zasprajcnuti a neni zpenena voda (to by se vam asi tezko drzela hlava nad vodou), ja se tak dokazal drzet i celkem dost dlouho na to, aby me raft vyvezl do bezpeci, kde se da paradne nadechnout a vyeskymovat (akotat nesmi pribehnout aktivni hacek a zacat vas tahat za ruku kterou se drzite), napr. si dovedu tuhle techniku predstavit pri vyjezdu z tohohle valce ve videu, zajimalo by me co byste rekli VY zkusenejsi na tenhle muj kreativni napad (jak rika Kure, kreativita je na vode potreba a tohle byl prvni zpusob vyjezdu kterej me napadl kdyz jsem to videl), jde o to, ze oranzovy jezdec tam chvilku dribloval a kdyby se mu povedlo nechat se prejet raftem, tak ten ho z toho valce spolehlive vyveze v nejhorsim pripade by krysil(v lepsim eskymoval), ale to uz na klidne vode