Ahoj, po x letech na raftu a Yukonu jsem "dospěl" do kayaku :-) V mém užžším výběru nakonec zůstaly tyto tři. Podotýkám že ať mám toho naježděnýho na vodě dost, na kayaku začínám. Jo, jinak mám 182/80 a rodeo jezdit nehodlám... Budu rád za každou radu :-)
Wave sport jaký? Mystic je od Bliss-sticku....
Wave habitat 74... Překlep... :-) ještě mě zaujal Solo Exedition od Fluida.
Zkus si Remize 79 tem je moc fajn, mohu vřele doporučit
Muzu se zeptat, podle ceho jsi delal ten uzsi vyber? Ja bych pro zacatky rozhodne nevolil cistrokrevnou creekovku, coz vsechny 3 uvedeny lodky jsou. Zacni na nejakym delsim (tj. tak 210 a vic) playboatu nebo river runneru, kterej ma hranu, nebudes se s tim tolik prat a naucis se na nem poradne jezdit v tekouci vode. Navic se naucis veci jezdit po vrchu, protoze te to nebude zachranovat jako objemna creekovka. Klidne starsi lodku, po sezone muzes vymenit za creeka, pokud zjistis, ze Tvuj salek kavy budou spis veci, kde je to vic z kopce a hodne to caka. V lete jsem nekomu na zacatky doporucoval Stretche od Pyranhy, zkus se jeste porozhlidnout po podobnejch lodich.
Docela souhlasím s posledním příspěvkem od JKB. Začínal jsem na Neckách(Bliss), pak jsem koupil Stretche, na tom jsem se docela naučil jezdit a pak jsem si na těžší vody koupil Solo od Fluida. Na Stretche nedám dopustit, spousta lidí na něj nadává ale to jsou všechno ti, co v něm asi nikdy neseděli. Má hranu, díky které si na kanále, nebo na řece víc pohraješ, dají se s ním jezdit i těžší vody ale na vodu typu Čerťáky je (při mých jezdeckých schopnostech) vhodnější Solo. Tak vybírej..vybírej..
ahoj, omlouvám se, že trošku odskočim od tématu, ale myslíš, že bys moh trošku napsat svůj názor na solo? Výhledově o něm trošku uvažuju tak shánim info díky moc
Mám tu větší variantu, verze Expedition. Koupil jsem to skoro v závěru sezóny, dva týdny před Čerťákama, tudíž s tím mám zkušenosti víkend na Lipťáku na kanále, víkend Čerťáky a víkend na Tróji. Jezdí se na tom jinak než na Stretchi, nemá hranu a je na první dojem línější. Nedá se s ní moc pohrát, ale jak přijdou těžší úseky, tak se projevují kladné body, výborně prostřeluje válce, drží se na povrchu a dobře reaguje i na změny směru na těžší vodě. Eskymuje se dobře ( první bojový byl ve Okně), sezení je pohodlné, ale trošku potřebuje vylepit dovrchu. Je moc ploché. Materiál se zdá tuhý a dobrý, jen proti menší lodi je o něco těžší..Jinak doporučuju, na těžší vodu se mě to zdá jako ideální loďka.
Na Stretchi jsem se naučil jezdit, líbil se mi hlavně pro své místo pro pro nohy (luxusní posezení), je skutčně hravá. Ale až teď, po dvou letech ježdění na čím dál tím těžší vodě již trochu nadávám - na divočejší vodě je kousavý a hůře se zvedá (rozdíl zvedat Stretche a např. Diesel je znaletelný, byť jsem zkoušel Diesel jen na bazéně). Zůstane mi sice Stretch ve flotile, ale k ní kupuji Mystic od Bliss Sticku, do kterého se vlezu a který jako creekovka mne snad nezradí v místech, kde se to podařilo Stretchi (např. slalomka na Soči).