Rubrika HYDROakce

Vše o vodáckých akcích v Česku, ale i jinde v Evropě se dozvíte v nové rubrice HYDROakce. Všechna splutí, setkání nebo soutěže, které Vy pořádáte pro ostatní vodáky by neměla chybět na HYDROstránkách. Dejte proto včas vědět, pozvěte ostatní pádlisty anebo napište, jak se ta Vaše HYDROakce vydařila.

HYDROtip

Nafukovací lodě
Prvotřídní kanoe a nafukovací čluny značky Gumotex. (inzerce)

HYDROspeciál 2009
zdarma ke stažení
Starý HYDROweb
old.hydromagazin.cz

HYDRO - RSS kanál
a ATOM

4.8.2008 07:33 | VeronikaVýběr kanoe

Ahoj, chceme kupovat kanoi a v prodejně nám byla doporučena kanoe tydra (poměr cena - kvalita). Proto bych se chtěla zeptat, jestli s ní máte někdo zkušenost.Moc díky!

dexinzavquick.cz | odpovědět |  
4.8.2008 09:58 | žralokRE:Výběr kanoe

Pokud si kupuješ kanoi typu Vydra , tak jsem zatím slyšel jen chválu .Otázkou zůstává , jesli je to ten správný tip kanoe .Jás si byl nedávno zajezdit v Krumlově s ženou a dvěma dětičkama a vzal si Vydru od Maku . Přestože má manželka 55 kg sedící na dně a dětičky dohromady 40 kg na háčku , při sjíždění jezu u papouščí skály jsem musel i vylehávat . Teť jsem o víkendu byl na Nežárce na kanoi kanadského celootevřeného tipu OLD Town ve stejném složení a bylo to uplně o něčem jiném .Napiš co a v jakém složení budeš jezdit a třeba tě ještě přesvědčím že Vydra není pro každého ta pravá loď .

zralokzavemail.cz | odpovědět |  
6.8.2008 15:25 | MrůďaRE:Výběr kanoe

Vydra není zrovna rodinná kanoe. Tvar vychází z "historické" závodní deblovky a podle toho se i chová. Živé, ne však příliš stabilní. Poohlédl bych se po jiné kategorii. Kanadky jsou chováním slušné a navíc krásné na pohled. Samba od Železňáka také není špatná loď, stabilní a přitom dobře ovladatelná. Ještě stojí za zmínku Canoah Tourismo, ale nedokáži si představit, jak ji tahám s 55 kg manželkou. Těžký parník, ale celkem živá (myslím Canoah, ne manželku)

mark65zavpost.cz | odpovědět |  
6.8.2008 19:21 | žralokRE:RE:Výběr kanoe

co se váhy týče , není canoah o moc těžší než Vydra třeba od Maku a smba taky není nic lehkého . Na druhou stranu OLD TOWN je na své rozměry překvapivě lehký a ta spousta místa na bagáž a porcelány . Taky se překvapivě méně zalévá než třeba samba .

7.8.2008 11:40 | PájaRE:RE:RE:Výběr kanoe

Ahoj,hmotnost 2 místných plastových kánoí se pohybuje v rozmezí 35 až 39kg. Příklad: Noah Turismo 35kg, Vydra PE 38 kg. Kvalitní laminátka má cca 30kg.

pajazavboatpark.cz | odpovědět |  
7.8.2008 19:29 | žralokRE:RE:RE:RE:Výběr kanoe

to jsou možná údaje od výrobce , každá loď váží jinak laminátové Vydry se dneska dělají mezi 28 až 35 kg , ale stará kvalita Artis sport Modřany měla 40 kg , Můj kanoe také vážil 40 kg

8.8.2008 07:35 | veronikaRE:RE:RE:RE:RE:Výběr kanoe

Tak děkuji za rady. :o)) Přímo kanoi s názvem TYDRA jste asi nikdo netestoval?! Je to kanoe vycházející právě z Vydry, jen se jmenuje Tydra. Laminátku máme, ale už bylo dost opravám, tak by jsme rádi svojí a plastovku, jelikož jezdíme na vodu hodně často. Kluci z půjčovny mi doporučili právě kanoi Tydra, tak jsem se chtěla informovat ještě někde jinde o zkušenosti právě s touhle kanoi.

dexinzavquick.cz | odpovědět |  
8.8.2008 08:14 | žralokRE:RE:RE:RE:RE:RE:Výběr kanoe

S testováním je to složité , pokud si někdo koupí svojí loď , většinou se k ní chová dobře a je spokojený . Nejlépe lodě prověří půjčovny a na těch není Tydra moc rozšířená . já přišel do styku jen s Vydrou od Noe a Maku kde kvalitou vítzí Maku , ale Noe zase cenou . Předpokládám , že Tydra by mohla být vhodným kompromisem .Toliko plasťáky tipu Vydra . Samba je podle mě dobrá loď ,ale dost drahá .Pořád si neupřesňila , jakou vodu a jak jezdíš , abych tě mohl případně přesvědčit o kanoi jiného tipu .

8.8.2008 12:52 | kosRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Výběr kanoe

Vydra a její klony je snad nejhorší tvar na vodáckou turistiku vůbec, bohužel v Čechách je zakořeněný názor že Vydra je prostě nejlepší a basta. A tak většina výrobců u nás neriskuje aby dělala jiné tvary. Jenže většina zákazníků kupuje v první řadě plast (pokud možno levný) a na tvar nehledí.

ja.jazavseznam.cz | odpovědět |  
17.8.2008 20:50 | Soptík - Kotva PlzeňRE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE:Výběr kanoe

Nechápu, co myslíš větou "Vydra a její klony je snad nejhorší tvar na vodáckou turistiku vůbec". Především si myslím, že Vadra má velice pěkný profil, není příliš vratká, ani příliš placatá (kvůli náklonům). Je to loď, která poměrně jede. Taky nemůžeš srovnávat turistiku na letní Berounce a třeba ve Wildalpenu na Salze... Někdy bývá na olejnatějších řekách problém s rychlostí, v tom případě bych doporučil Orlici. Ale na řeku typu Vltava si myslím, že Vydra je optimální. Velice pěkná loď, už zase na ty obtížnější řeky je zase Turizmo od Noahu. Je výborně točivé, ale nejede.

soptazavvolny.cz | odpovědět |  
19.8.2008 10:27 | JoeRE:Výběr kanoe

Jak už psali lidi výše, Vydra je starý závodní tvar, vhodný na proudící vodu pro zkušené jezdce.Na rodinnou turistiku bych bral něco se širším placatějším dnem.Víc radit by byla jen zbytečná záplava slov, není nad osobní zkušenost. Jestli máte možnost, jezděte rok s různými půjčovnovými kanoemi, všímejte si, jak se která chová a jaký má tvar. Za 1-2 sezóny budete odborníci na turistické lodě a mimoto nevyhodíte několik tisíc za loď, která by Vám nevyhovovala...

joezavseynam.cy | odpovědět |  
23.9.2008 22:12 | frogRE:RE:Výběr kanoe

Naprosto jednoznačně doporučuju kánoi Old Town discovery 158, mám ji a je elegantní a má fantastický jízní vlastnosti. Jenom je potřeba na ní jezdit jinak než se u nás jezdí, pro ilustraci třeba videa na youtube:http://www.youtube.com/watch?v=pBQG0gV8PzMhttp://www.youtube.com/watch?v=_4RJAeP7pDIJen se mi trochu nelíbily sedačky, tak jsem je vyhodil a dal dřevěný vyplejtaný, a je to hezký a nepotí se zadel. Váží krásných 33kilčo(je to plast) a za přenášecí příčku ji sám nosím i pět kilometrů.Škoda, že sem nikdo z prodejců neumí dovézt to co je venku běžné. Lehký royalexový modely, nádherný práce z cedrovýho dřeva a plátna nebo odolný hliníkovky do divočiny.

8858zavseznam.cz | odpovědět |  
24.9.2008 06:51 | JirkaRE:RE:RE:Výběr kanoe

Moc jsem spokojen s typem Mad River Explorer TT 14, rychlá, pohodlná, stabilní, na vlnách se prakticky nezalévá - rozhodně méně než Vydry. Nabere o trochu víc ve válcích. K dosažení dobré obratnosti je potřeba ji poctivě naklonit. Váha 32 kg je v pohodě, velmi dobře se nosí na tvarovaném šprajcu na zádech. Prodejci mají problém ji dovézt, na druhou stranu dnes vychází v obchodech například v Německu levněji než tady.

jjanousekzavseznam.cz | odpovědět |  
24.9.2008 15:15 | PossumRE:RE:RE:Výběr kanoe

Tak už mam Explorera taky (toho od Žraloka) a je to na turistiku vážně dobrá loď, kam se hrabou Vydry.

tompossumzavseznam.cz | odpovědět |  
24.9.2008 18:59 | froRE:RE:RE:RE:Výběr kanoe

tak to už je tady potenciální buňka kanadskýho stylu pádlování. Mám nádhernou knížku od Billa MasonaPath Of The Paddle. Je tam všechno.Další poučení lze získat třeba na anglickém fóru o otevřených kánoích, konkrétně nawww.songofthepaddle.co.uk

24.9.2008 19:38 | žralokRE:RE:RE:RE:RE:Výběr kanoe

jenže já neumím jinak než česky a to ještě blbě .

25.9.2008 13:49 | JirkaRE:RE:RE:RE:RE:Výběr kanoe

Moc hezké stránky - hned několik typů na "doladění" vlastní lodi a příslušenství.

jjanousekzavseznam.cz | odpovědět |  
25.9.2008 14:52 | PossumRE:RE:RE:RE:Výběr kanoe

A to počkej Žraloku až uvidíš jaký sem si k ní pořídil epesní pádlo.

tompossumzavseznam.cz | odpovědět |  
26.1.2009 11:28 | frogRE:RE:RE:RE:RE:Výběr kanoe

Ačkoli je tahle diskuze mrtvá jak koňones mrtvýho chlapa přidám ještě něco: Na youtube teď jde stáhnout celej film co natočil Bill Mason. Je to film Waterwalker. Bohužel je to rozdělený na devět kusů po deseti minutách. Do hledání na youtube zadejte canoeing odyssey a vypadne to na vás. Zejména doporučuju závěr pátý části, kde Bill a jeho přátelé převádějí na otevřenejch kánoích něco, z čeho by si řada kajakářů nadělala pod špricku.

2.2.2009 15:11 | VojtaRE:RE:RE:Výběr kanoe

No není zas až tak pravda, že se to nedováží - umíme jak OldTown, tak MadRiver a další kanoe v HGsportu. ahoj Vojta

jancarzavhgsport.cz | odpovědět |  

Nově v HYDROfóru

12.6.2009 09:15 - campy v Rakousku
Loni jsem dostal do ruky mapu rakouských campů, ...
11.6.2009 00:35 - Parta na vodu
Ahooj snažíme se najít vodáky s detmi kolem 5 let ...
10.6.2009 22:29 - campy v Rakousku
Ahoj, chtěl bych se zeptat někoho, kdo má ...
9.6.2009 01:01 - Nebezpečný jez na Orlic
no, s eskymovanim pod raftem mam diky "vodakum" ...
8.6.2009 16:15 - Nebezpečný jez na Orlici-ř
Nejezdím sice na kajaku, ale co je to za podivný ...
8.6.2009 11:40 - Nebezpečný jez na Orlici-ř.km ...
Podle videa to tak dramatické zase nebylo - voda ...
7.6.2009 22:29 - Nebezpečný jez na Orlici-ř.km
rikas to spravne, vetsina, bohuzel na tu vetsinu ...
6.6.2009 11:56 - Cestujeme společně na vodu.
Ahoj, to vypadá jako bezva akcička a já se s ...
5.6.2009 21:19 - Táboření - Francie - ...
Chci v červenci /2 os./ navštívit vybrané kouty ...
5.6.2009 11:19 - Nebezpečný jez na Orlici-ř.km ...
To znám dobře. Je třeba je poslat do křoví a ...
4.6.2009 20:33 - Nebezpečný jez na Orlici-ř.km ...
mas pravdu, konkretne presne na tehle akci jsem ...
4.6.2009 14:23 - Nebezpečný jez na Orlici-ř.km ...
na úvodní stránce vpravo, nebo zde: ...

Bazar

11.6.2009 16:23 - Hiko Bamboo
malá vesta Bamboo jeta jeden rok barva žlutá. ...
11.6.2009 13:33 - Wavesport Project 52
Skvělá rodeovka jak nová,foto zašlu na ...
4.6.2009 20:48 - FROG (Švejda) Špricdeka ...
Prodám novou neježděnou špricdeku EDDY DK dvojitý ...
3.6.2009 23:13 - Liquidlogic Pocktet Rocket
Prodám kajak Liquidlogic Pocket Rocket. Skvělá ...
1.6.2009 15:19 - Pyranha Pyranha Stretch ...
Ahoj, prodam Pyranhu Stretch L/XL. Je to vyborna ...
1.6.2009 11:30 - mini mystik
Ahoj prodám creekovej kajak BLISS-STICK MINI ...
29.5.2009 14:48 - NECKY Mořský kajak LOOKSHA ...
Prodám mořský kajak NECKY Looksha II, žlutá, ...
26.5.2009 20:58 - Dagger Medieval
Kajak Dagger Medieval Prodávám skvělou lodičku - ...
26.5.2009 16:30 - creekovy kajak
Hledam pro sebe creekovy kajak, podotykam s ...
26.5.2009 15:15 - Gumotex Palava
Prodam starsi modrosedou dvoumistnou Palavu. Cena ...
26.5.2009 10:27 - TNP Pádlo TNP kajakářské ...
Nabízím asimetrické pádlo TNP laminex rok jeté na ...
25.5.2009 12:58 - původní výrobce Vaňha, ČR ...
Loď ve slušném stavu, standardní rozměry, pro ...

Nejdiskutovanější články

Toplist

www.h2omaniaks.com