Právě jsme se vrátili z Belé. Nešla jezdit, voda sice byla perfektní, ale všude jsou napadané stromy, tak si dejte vy, co se tam chystáte, opravdu bacha. Okolní potoky byly podobné, nadupané vodou, jetelné, ale taky totálně zasekané stromama.
Ahoj. Chtěli jsme o víkendu 24-25.5 na Belou. Jak to odstraněním padlých stromů. Je možné je řezat běžnou pilou a jaké vzdálenosti od sebe se nacházejí. Bavily jste se s někým kdy a kdo stromy bude odstaňovat.
Vůbec netuším, kdo by měl stromy odstraňovat. Myslím, že to bude nejvíc v zájmu komerčních raftových společností, ale je to jen moje domněnka.
My jsme to jen prohlíželi nahoře u mostu a protože bylo jasné podle toho, jak to vypadalo v okolních lesích, že je ježdění pasé, ani jsme na Belou nešli a ani jsme ji detailně neprohlíželi. Náhradní program byl Demenovka a Revůca, ale ty už teď budou bez vody. Ještě jsme prohlíželi pár potoků okolo, vodu měly všechny, ale stromama to bylo zasekané taky. Pochybuju, že teď budou nějací "drevorůbači" poskakovat okolo Belé, ti tam teď mají jiné starosti.
Děkuji za informace. Holt když pojedeme vezmeme motorovku a postupně se budeme prodírat. Demeňovku jsem jel. Krásná byla bez stromů ?
Mám pocit že jeden nahoře a úplně dole, před Demenovou, toho bylo víc. Kousek před ní jsme to pro stromy a vrbičky zabalili.
Bylo to něco okolo 5km.