Akce: kanoe BARAKA za nejlepší cenu. Novinky: kanoe PALAVA 400, raft ONTARIO. Výprodej: kanoe ORINOCO.
Ví někdo něco bližšího o této lodi? Oficiálně od Gumotexu jsem nikde nic nečetl.
http://apaddleinmypack.wordpress.com/2013/04/04/seaway-a-new-sea-kayak-from-gumotex/
Podle textu z odkazu mi přijde že to bude pomalá těžká obluda. Pokud chceš něco skladného do batohu, tak mám dobré zkušenosti s Airfusion od AE. Je lehčí, užší, pevnější a v stejné cenové relaci jako Seaway.
No co jsem shlédnul videa k Seaway a Airfusion, tak s tou rychlostí bych si nebyl tak jistý. Seaway nevypadal vůbec pomalé, a vypadá znatelně delší než Airfusion...
Také by mě zajímaly nějaké osobní zkušenosti s nafukovacíma seakayakama
Co se týče porovnání rozměrů Seaway a Airfusion, u prvního je poměr délka/šířka 5,42 a u druhého 5,57 takže skutečně je Seway "ostřejší" (u starého typu Airfusion to ale bylo 6,49). Airfusion ale přesto bude myslím rychlejší - používá hybridní konstrukci trubková kostra, nafukovací válce a PVC "kůže", takže má vysokou tuhost a dobře drží tvar. Také má díky tomuto řešení dno do V. Do Seawaye se ale vejde víc věcí a bude asi stabilnější. Tedy závěr - Airfusion na kratší expedice (ověřen necelý týden na trase Vyšší Brod-Praha) pro sportovnější jízdu, Seaway na delší expedice kde tolikm nezáleží na rychlosti.