Dokáže někdo poradit kdo vyrábí a kde se dá sehnat plastová singlovka C1. Prý se to už vůbec navyrábí. To by byla docela škoda a zanikala by tak královská disciplína kanoistiky.
Proč by se C1 nevyráběly i v plastu? Já jezdím na lodi Finkenmeister od Robsonu, která se stále vyrábí.
http://robsonpaddle.de/boats.php?menue=boote&id=88&char=whitewater&lang=d
Je to v podstatě klasická creekovka na vodnatější toky, trochu kousavá, hůř se zvedá, je fakt tuhá a nekroutí se.
Určitě vygooglíš nějkého českého prodejce, počítej s cenou kolem 24 000 kč. Bacha, že má velmi specifický rozměr límce, tak bych doporučoval originál šprajdu. Jinak Železný dělá na přání všechny své kajaky i s klečním, jezdil jsem v této úpravě na Špuntu, jen musíš počítat s tím, že to jsou jen kajaky s klečením, asi ti pak nebude vyhovovat těžiště lodi a poměr výtlaku špičky a zádi. Někdo ze zahraničních výrobců snad dělá i hybridní loď, kde si můžeš jeden den namontovat klečení a druhý den sezení. Jinak třeba v Boatpaku v Praze ti udělají klečení do jakýhokoliv kajaku. Ale originál C1 asi opravdu jen ten Finkenmeister, jinak je pak spousta karbonových slalomek, ale to asi nechceš?
Tahle disciplína nezanikne, ale masovka z toho nikdy nebude, je to dřina a občas to i bolí. Slalomářů, co jezdí C1 je spousta.
Hodně povedený singlovky jsou LL Remix a Dagger Axiom, podle toho jestli to chceš víc na vodopády nebo na kanál a hodně slalomářský ježdění včetně podmačkávání atd.
Taky mám typ kde ty singli dobře stavěj a docela tomu rozuměj ;o)
a jaká váhová ketegorie jseš ? Pro větší chlapy jsem slyšel chválu na Dagger RPM Max
Tak doufám že se tady ozve taky nějaký C1 jezdec . Na Remixe jsem taky slyšel chválu i když je to zvláštní , páč má na C1 dost kajakářský tvary . Kulatej mi přijde taky dost , ale třeba to mate že mám doma jen velikost 49
No, neuváděls, že bys trval na celozavřený lodi. V kategorii OC1 (open canoe) je výběr dobrej a pestrej. Třeba vod značek Blackfly, Mohawk, Robson. Nebo třeba taková Prelude od Pyranhy, s tou je teprvá legrace.
Pravda RPM je oproti prelude parník ta už kulatější bejt nemohla
Ahoj. Nevim co řešíte. Na C1 se hodí spousta kajaků, a neřek bych, že jsou horší než Finkenmaister, nebo Atom. Naopak. Kajak s plochým dnem a s hranama může být lepší. Origo singly jsou zastarelé, nevyvíjejí se. Na C1 se přestavují například Diesel 75 nebo 80, LL Remix, Blisstick Mystik, Riot Magnum aj. Záleží jakou vodu jezdíš a podle toho zvolit výtlak. Tyhle lodě jsou ověřený. Já sám jezdil na Dieselu 75 a spokojenost jen malej výtlak a moc placatá na obtížnou ww. Teď jezdím na Raptoru od Zet a je supr. Je k dispozici i testovací C1. Matěj Veselý
Těch lodí je fakt spousta, co se dá požít na céčko. Dost lidí má i Thundera od Riotu. Má velkej výtlak, ale nemá ho moc ve špičkách, takže se to dá dobře podmáčknout. Navíc jsem koukal, že je mají za slušný peníze. Ten Diesel z HG sportu bude určitě taky super tvar na singla. Když dělal Bliss-stick Maca, tak na něm pár lidí taky pádlovalo. Nebo Z-one od Pyreně
Jo ta Z.One od pyraně mě příjde slušná, jen nevím jak má velkou díru. Já mám spunta. Ono je skoro jedno co, hlavně na tom často pádlovat. Ale tahle diskuze už tu několikrát proběhla.
Tak jsem taky ze zvědavosti provětral svou C1 z Riot Magnum 72 na kanále v Č.B. a až pak si našel jeho parametry v K1 ( 50-80 kg pádler ) já mám 100 . Doteď jsem ho měl je na bazén na eskymování a tak mě to netrápilo , ale zajímalo by mě co je na C1 vhodný pro metrákovýho pádlera ?
Ti to povim: Nautilus Mammoth...
toho zase nezvednu takovejch mám dost
Stomper 90