Rubrika HYDROakce

Vše o vodáckých akcích v Česku, ale i jinde v Evropě se dozvíte v nové rubrice HYDROakce. Všechna splutí, setkání nebo soutěže, které Vy pořádáte pro ostatní vodáky by neměla chybět na HYDROstránkách. Dejte proto včas vědět, pozvěte ostatní pádlisty anebo napište, jak se ta Vaše HYDROakce vydařila.

HYDROtip

Inzerce Nafukovací Čluny.cz

Nečekejte na jaro, využijte zimní slevy na čluny GUMOTEX.
Platí jen do 31. března!.

Vodácké půjčovny - půjčovny lodí přehledně a s hodnocením.

Starý HYDROweb
HYDRO - RSS kanál a ATOM
Přehled vodáckého vybavení
Facebook

Vodní stavy
, hladina Vltavy
Aktuální stavy a průtoky v ČR
před 5 dny | Lukᚊpricka

Ahoj!

Sháním špricku na kajak (ještě laminát). Jsem začátník, takže chci ji hlavně na výuku a turistiku. Objevil jsem tuto (http://www.hiko.cz/ultralight-k1-kratky-rukav-84/) za příznivou cenu. Máte s ní někdo zkušenosti?

Předem díky, Lukáš

Sobotka.Lukzavgmail.com | odpovědět |  
před 5 dny | Matěj BartíkRE:Špricka

Proč šprajdu kombinovanou s trikem?

http://www.hiko.cz/boozer-deck-standart-jk-195/

Lepší je to koupit zvlášť, protože třeba pak budeš chtít jezdit i jinde než na kajaku a triko užiješ i na raftu. Pokud hodláš jezdit jen v létě, nevidím důvod proč jezdit v normálním triku a dobré vestě, tepelný komfort bude podobný.

matba.fdfzavseznam.cz | odpovědět |  
před 5 dny | LukášRE:RE:Špricka

Podle mě se šprickobundou vydržím déle v suchu. Když jsem měl pouze špricdeku, tak se mi například při náklonu odklopila od těla a vznikla díra mezi tělem a šprickou.

Minulý rok jsem měl poprvé na sobě šprickobundu (školní vodák) a byl jsem s ní naprosto spokojen. I při výcviku eskymáků mi neprošlo skoro nic - problém se šprickodekou už jsem popsal. Bohužel bundy jsou poměrně drahé a na bazarech jich moc neni. Proto mě zaujala ta nabídka od hika.

Lukáš

před 5 dny | PepínoRE:Špricka

Je to závodní slalomka, která je na turistiku nevhodná. Brzy se roztrhá a zdánlivá výhoda nižší ceny bude pryč. Šprajdu a vršek zvlášť!

jozhulzavkajaky.prd | odpovědět |  
před 5 dny | LukášRE:RE:Špricka

Děkuji.
V popisku píší:
"Pevnost a pružnost materiálu je srovnatelná s neoprenem ... Na lem špricky je použit vysoce odolný neoprenový materiál Supratex"

Proto jsem myslel, že vydrží. Ale asi to nebude to "pravé ořechové".

Ještě jedna otázka, proč není šprickobunda dobrá? Jak jsem psal, myslím, že propustí méně vody.

Sobotka.Lukzavgmail.cz | odpovědět |  
před 5 dny | Matěj BartíkRE:RE:RE:Špricka

No že sis koupil velkou šprajdu, za to nikdo nemůže. Mě přes šprajdu proteče jen to co prosákne trikem.

Já osobně jsem mokrej jenom z toho, co mi vyvzlíná po šprajdě, protože je to neopren jako cokoliv jiného.

před 4 dny | LukášRE:RE:RE:RE:Špricka

Šprajdu jsem měl vždycky půjčenou. Ačkoliv jsem jich zkusil více (na školním vodáku jich bylo dost) ani jedna mi nepasovala. Z toho jsem usoudil, že mají horší "odolnost".
Už chápu, kde byl problém.

Sobotka.lukzavgmail.cz | odpovědět |  
před 4 dny | ŠimpiRE:RE:RE:Špricka

šprickobunda je super, dokud nezaplaveš. Nemusí bejt tak těsná na tělo a máš v pase o vrstvu míň, takže pohyblivost je o sto procent lepší.
Zábava začíná když zaplaveš, voda se ti dostane všude a to už na nějaký studený vodě, popřípadě i za jarního tání je docela nebezpečný.
Dřív sem jezdil šprickobundu a z lodi sem vylejzal suchej, ale bezpečnost je bezpečnost :(

jinak ta, co na ní koukáš, si myslim, že stejně za chvíli proteče-nevypadá moc bytelně. A pak to znamená, že ti jde všechna ta voda hned do lodi. Špricka má (teda aspoň u mě) o dost větší životnost než bunda a tady omezuješ životnost šprajdy živostností bundy. Nemůžeš je ani rozstřihnout, bže špricka na kombinaci je volnější a teklo by ti tam.
Navíc pokud pojedeš a bude zima, tak stejně potřebuješ dlouhej rukáv, takže mi šprickobunda s krátkym rukávem přijde zbytečna, to je fakt tak pro slalomáře na kanál na léto.

emailzavemail.com | odpovědět |  
před 4 dny | Petr AndrýsekRE:Špricka

Ahoj, jen si dej pozor na velikost límce. Laminátky mají díru daleko menší než plasťáky....Mám laminát (Triton) a díra tam jen nějakých 65 na délku, 45 na šířku... a špricka původní pogumovaná tkanina s leteckou gumou :-)
Pepan

infozavpepan.eu | odpovědět |  
před 4 dny | LukášRE:RE:Špricka

Dostal jsem už echo od zkušenější. Laminátka, na které chci jezdit má díru 70x45 cm.

sobotka.lukzavspoluzaci.cz | odpovědět |  
před 4 dny | LukášRE:Špricka

Všem moc děkuji za příspěvky, dost mi pomohly.

Tuto šprickobundu si nebudu pořizovat. Vypadá to, že se budu dívat opět na bazary, jestli se naskytne nějaká nabídka.

Ještě jednou díky.
Ahoj, Lukáš

před 4 dny | LukášRE:Špricka

Všem moc děkuji za příspěvky, dost mi pomohly.

Tuto šprickobundu si nebudu pořizovat. Vypadá to, že se budu dívat opět na bazary, jestli se naskytne nějaká nabídka.

Ještě jednou díky.
Ahoj, Lukáš

před 4 dny | jakubRE:RE:Špricka

ahoj a nebo koukni sem http://www.frogneopren.cz/product.php?category=6, když se ti bunda rozsipe, tak ti přišijou novou a všijou ti i vmitřní utahovací pas- kdybys se v ní chtěl koupat a nenamočit se)

prababazavvolny.cz | odpovědět |  
před 3 dny | Matěj BartíkRE:RE:RE:Špricka

To už je jednodušší připlatit 500 kč a mít šprajdu a bundu zvlášť.

před 2 dny | WikkRE:Špricka

Ahoj,
přikláním se k názoru, že je to lepší a univerzálnější mít bundu a špricku odděleně. Třeba proto, že pojedeš na vodu a nepojedeš na kajak,a le třeba na raft, tak chodit, pádlovat a plavat neustále se šprajdou, kterou nebudeš potřebovat je dost nekomfortní, zatímco budna se ti bude hodit pro tepelný komfort.
Opravdu bych se hodně divil, kdyby se nenašla špricka, která by ti nebyla. Buď jsi tak extrémě hubený nebo jsi zkoušel veliké kusy. Přes mou špricku mi do lodi nenateče obvykle ani kapka, jedině když pak vylézám z lodi, tak mi tam steče, to co bylo navrchu.

azavb.cz | odpovědět |  

Nově v HYDROfóru

před 2 dny - Pádlo s klikou nebo bez?
Ahoj, podle vlastní zkušenosti je přechod v ...
před 2 dny - Špricka
Ahoj, přikláním se k názoru, že je to lepší a ...
před 3 dny - Roudnický kanál
Ahoj fšem, kanál v Roudnici je už suchý. Začala ...
před 3 dny - Špricka
To už je jednodušší připlatit 500 kč a mít ...
před 4 dny - Špricka
ahoj a nebo koukni sem ...
před 4 dny - Špricka
Všem moc děkuji za příspěvky, dost mi ...
před 4 dny - Špricka
Všem moc děkuji za příspěvky, dost mi ...
před 4 dny - Špricka
Dostal jsem už echo od zkušenější. Laminátka, na ...
před 4 dny - Špricka
Šprajdu jsem měl vždycky půjčenou. Ačkoliv jsem ...
před 4 dny - Orkneje na seakayaku
Dělá se mi špatně i na houpačce takže ty vlny tam ...
před 4 dny - Špricka
šprickobunda je super, dokud nezaplaveš. Nemusí ...
před 4 dny - Špricka
Ahoj, jen si dej pozor na velikost límce. ...

Bazar

před 8:41 hod. - Železný Plastový kajak Bobr ...
Prodám plastový kajak Bobr od firmy Železný. ...
včera - Necky Necky Jive
Prodám Necky Jive, barva modro-zelená, jeté, v ...
včera - Necky Necky Jive 8.10
Prodám Necky Jive 8.10 (ty větší) barva ...
před 2 dny - Eskimo Diablo
Prodám kajak Eskimo ...
před 2 dny - Eskimo Diablo
Prodám kajak Eskimo ...
před 3 dny - Riot a Blistick Magnum 80 a ...
Prodám tyto dvě lodě normálně jeté riot trochu ...
před 3 dny - pyranha kayak pyranha
ahoj. prodám kayak pyranha I4. dobrý stav
před 4 dny - Dagger Mamba 8.0 kajak
Prodam kajak Dagger Mamba 8.0 cena 15000 Kc
před 4 dny - Riot sniper
Prodám kajak Riot sniper 64, nevařený,ježděný 4 ...
před 5 dny - Liquidlogic kajak REMIX 59
Prodám kajak Liquidlogic Remix 59 (2 sezóny jetý, ...
před 5 dny - Liquidlogic kajak REMIX 59
Prodám kajak Liquidlogic Remix 59 (2 sezóny jetý, ...
před 5 dny - Liquidlogic Remix 59
Prodám 1 sezónu jetý, nepoškozený kajak ...

Nejdiskutovanější články

Toplist