Nečekejte na jaro, využijte
zimní slevy na čluny GUMOTEX.
Platí jen do 31. března!.
Zdravím všechny, chtěl bych Vás touto cestou poprosit, zda-li někdo nemá jakýkoliv materiál (knihu, fotky, povídky, osobní zkušenosti se začátky), který by mi mohl pomoci při psaní bakalářské práce na téma Historie raftingu (Pedagogická fakulta v Českých Budějovicích). Hodilo by se mi prakticky cokoliv alespoň trošku týkající se tématu. Mockrát Vám děkuji za reakce
Určitě nezapomeň na knížku Jaromíra Štětiny S Matyldou po Indu.
Děkuji za odpověď. Tuto knížku jsem si obstaral jako jednu z prvních a už jsem se do ní začetl.
No jo- pajdák....Kdo umí, umí; kdo neumí, učí.
(Neměl by odbornou práci na toto téma psát někdo, kdo to zažil? Myslím, že inzerát p. Kočvary jasně deklaruje úroveň VŠ v ČR -a co hůř, budoucích pedagogů).
Děkuju za reakci, ale trošku nechápu její význam a dovolím si trošku oponovat, protože jste trošku takříkajíc "mimo mísu". 1) Tato práce naopak vůbec nemusí vycházet z praxe a z vlastních zkušeností(a v podstatě ani nemůže když jde o delší historii), ale je naopak ryze zaměřená na zpracování dostupných materiálů a zdrojů. 2) Nevím přesně, jak jste tak dokonale poznal z mého příspěvku úroveň VŠ v ČR a pedagogů, když studuji pouze NEUČITELSKÝ obor tělesná výchova a sport (ne každý, kdo studuje na PF je učitel, což deklaruje naopak Vaší neznalost) Váš názor respektuji, ale absolutně nechápu, co Vás vedlo k Vašemu příspěvku. (Jestli máte lepší způsob, jak sehnat potřebný materiál k práci tohoto typu, tak jsem jedno ucho, protože ve vědecké knihovně v ČB,v akademické knihovně ČB, v knihovně FTVS v Praze, v Národním archivu, ve všech číslech časopisu Hydro od roku 2003, v časopisu Kanoe, raft, kajak, v knihovně Národního muzea toho je o vlastní historii pramálo)
No právě, asi jsi prošel katalogy knihoven, ale to prostě nestačí. To bys ovšem měl znát ze školy. Takže teď Ti zbývá to hlavní - osobní setkání s pamětníky, kteří ještě žijí, mají vzpomínky, literaturu, dokumentaci, fotky, filmy.... Čekají Tě taková jména, jako např. Štětina, Štěrba, Panenka...
Příteli Turku, moc tvým příspěvkům nerozumím. Kdo píše o době husitské by měl být husita ? :-)). Nic ve zlém, ale nesmyslně prudíš a mám takové tušení, že o práci s prameny atd. toho moc nevíš. Nic ve zlém, ale tvá reakce a útok na slušnou žádost o pomoc při hledání infromačních zdrojů mne docela vytočila. Takto jsme na tomto fóru diskuse nikdy nmevdli a doufám, že ani nebudeme, spíše se tady vždy každý snažil pomoci.
Luboši,nebyl to útok, pouze postesknutí. Prostě jsem asi jinak nastavený. Myslím si, že bakalářka je vědecká práce a měla by do oboru přinést něco nového (poznatek nebo pohled). Tvoji žádost jsem pochopil,jako bys chtěl zvolit dnes oblíbenou metodu "ctrlc,ctrlv". Google a internet poskytuje dostak materiálů a kdo chce, si je najde. A pokud jsi tu pionýrskou dobu nemohl zažít, zbývá Ti pouze najít účastníky a mluvit s nimi.(Případně si zkusit nějaký pionýrský počin "zrekonstuovat"). Jinak si nedokážu představit, že by Tvá práce mohla přinést něco nového, než jen pouze určité shrnutí již popsaného. Kuba mě myslím pochopil a napsal to ve svém příspěvku přesně.
Luboši, materiálu je dostatek,stačilo by hledat a nespoléhat se na pomoc. Nejlepší seznam zdroje vodácké literatury jaký znám, sestavil vodákům známý nadšenec PV.
Link sem nedám, bc práce bude předpokládám Tvojí prací, a ne kolektivu
;)
Kluci nezlobte se na mě, ale vy jste fakt výstavní *ebilové. Co to tu plácáte za nesmyly? Od kdy má bakalářka přinýst něco novýho? Stačí když se zamyslíte a spočítáte si kolik toho lidi už poznali (např. v daném oboru) a kolik lidí (daný obor) studuje. Jako ideální příklad jsou technický obory. Tam už skoro ani nikdo s ničím novým přijít nemůže. Všechno už někdy popsaný bylo. Bakalářka je hlavně o hledání již dostupných informací a dávání těhle informací dohromady a ve výsledku je jenom autorův závěr, co z toho plyne jeho ryze vlastní tvorbou. A že bakalářka nemůže být práce kolektivu? Aha, tak to utíkejte na školy a řekněte jim, že to tam dělají blbě, když už třeba v prváku se u trochu schopných vyučujích začínají tvořit pracovní skupiny, které se zabývají určitým problémem (většinou něčím co zajímá toho vyučujícího, který o tom třeba píše ještě podrobnější práci) a všichni zůčastnění můžou na to téma napsat bakalářku, diplomku, ... Zajímalo by mě, jestli jste vůbec někdy nějakou bakalářku aspoň viděli. Dělat tady velký kluky, že to nezažil, že neví o čem mluví to umí každej. Pomoct člověku, který už sám přišel s originálním tématem, to už ne.
Taky nerozumím Michalovu příspěvku, útočit na někoho, kdo slušně požádal o pomoc...
Zdravím Luboši,
Pravdu má Michal v tom, že by to chtělo také oslovit pamětníky a taky možná v práci chytit jako kus tématu, odkdy se provozuje nejen expediční rafting, ale i závodní a to i u nás - v ČEchách a na Slovensku.
Chci upozornit na knihu autorů Marek Hýža, Miroslav Kačor , Milan Švihálek s názvem "Zapomenuté výpravy", což vyšlo u Joty. Je tam reportáž od pana Hýži Divoký tanec v peřejích Indu , kde také odkazuje na svoje zkušenosti a je tu i zmínka o knize pana prof. Otakara Štěrby Pět výprav do Asie.
Také kapitoly 22 a 28 by mohly být podnětem. No a jak Michal píše, poptal bych se pamětníků na zkušenosti a taky na zdroje v knihovnách - Petra Panenky, pana senátora Štětiny, pana Martina Hájka.
Hodně úspěchu při sestavení bakalářské práce.
Vambi